Travel|09.09.2021 10:42

Παραδεισένια νερά, τοπίο Καραϊβικής: Προλαβαίνεις ακόμα να κολυμπήσεις στα νερά της πιο εξωτικής παραλίας της Ελλάδας

Newsroom

Αν έπρεπε να εντάξεις σε μία λίστα τις πιο αγαπημένες, όμορφες και εξωτικές παραλίες της Ελλάδας, κατά πάσα πιθανότητα οι γραμμές θα γέμιζαν με πολλές ακτές του Ιονίου και του Αιγαίου. Εξάλλου και στα διεθνή δημοσιεύματα, τα ελληνικά νησιά με τις δαντελωτές ακτές, τη χρυσή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά εκθειάζονται κάθε χρόνο και δικαίως.

Τι συμβαίνει όμως με κάποιες λιγότερο φημισμένες, αλλά εξίσου όμορφες και εξωτικές παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας, που συναντάς τυχαία τις περισσότερες φορές και σπάνια θα σου συστήσει κάποιος που δεν είναι από την περιοχή;

Μία από τις πιο όμορφες και -δυστυχώς- λιγότερο προβεβλημένες παραλίες της χώρας μας, βρίσκεται στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, μέρος απίστευτου φυσικού κάλλους και ομορφιάς, που είναι πραγματικά ό,τι χρειάζεσαι για τις πιο… φθινοπωρινές διακοπές που στην Ελλάδα δεν είναι παρά μία μικρή παράταση του καυτού καλοκαιριού μας.

Στα πανέμορφα Σύβοτα, θα συναντήσεις την Πισίνα που είναι… όνομα και πράγμα. Το μέρος σε μαγεύει ήδη από το πρώτο βλέμμα, καθώς δύσκολα πιστεύεις πως υπάρχει στα αλήθεια αυτό που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου.

Λευκή άμμος, βότσαλα μεγάλα και κατάλευκα και νερά που μιμούνται άψογα σε χρώμα εκείνα της πισίνας, συνθέτουν ένα συγκλονιστικό σκηνικό που θυμίζει τοπίο εξωτικό που βλέπεις στις χολιγουντιανές ταινίες.

Για να φτάσεις στην Πισίνα, από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, πρέπει να μπεις στο καραβάκι και να περάσεις απέναντι στο νησάκι του Μούρτου. Η απόσταση είναι μικρή και η διαδρομή ιδιαίτερα απολαυστική μιας και έχεις την ευκαιρία να χαρείς τη βόλτα σου σε κρυστάλλινα νερά και κατάφυτα τοπία. Δεν είναι τυχαίο πως η περιοχή ονομάζεται «Καραϊβική της Ελλάδας»...

Φτάνοντας στην παραλία θα ξετρελαθείς από τα δροσερά, πεντακάθαρα νερά και παρά το γεγονός πως είναι πλήρως ανοργάνωτη, θα βρεις σκιά -ειδικά αυτή την εποχή που μπορεί να την πετύχεις και άδεια-  κάτω από τα βράχια της πίσω πλευράς.

Ο βυθός είναι συγκλονιστικός και δεν θα χρειαστείς καν μάσκα, αφού μπορείς να δεις τα πάντα με γυμνό μάτι από τα διάφανα νερά.

Αν είστε μεγάλη παρέα, μπορείτε να νοικιάσετε όλοι μαζί ένα βαρκάκι και να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή. Φρόντισε μόνο να έχεις μαζί σου νερό, σνακ και καφέ, αφού δεν θα σου πηγαίνει καρδιά να αποφασίσεις να πάρεις νωρίς τον δρόμο της επιστροφής.

Η Πισίνα είναι το καμάρι και η ατραξιόν της Θεσπρωτίας, με τα χρώματα από τα νερά, την άμμο και τα δέντρα να γίνονται ένα και να δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Μην χάσεις την ευκαιρία να την επισκεφτείς αν βρεθείς κοντά στην περιοχή, γιατί είναι βέβαιο πως θα παραδεχτείς πως μέχρι τότε δεν ήξερες τι έχανες τόσο καιρό.

Η Πισίνα, βλέπεις, είναι ένα πραγματικό θερινό όνειρο. Πόσω μάλλον τώρα, που υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην υπάρχουν άλλοι τουρίστες στο μικρό νησί.

Χάνεται αυτή η ευκαιρία;

παραλία ΠισίναΣύβοτα Θεσπρωτίας