Travel|14.09.2021 10:41

Σύρος στην καρδιά του Σεπτέμβρη: «Ιδιωτικές» παραλίες, γεύσεις – όνειρο και δελεαστικές τιμές μας σπρώχνουν στην αγκαλιά της

Newsroom

Λένε πως οι διακοπές τον Σεπτέμβρη είναι εκείνες που θα θυμάσαι ως τις πλέον απολαυστικές για όλη σου τη ζωή, όσα χρόνια και αν περάσουν. Τις περισσότερες φορές, η πρώτη επαφή με τις καλοκαιρινές διακοπές τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου μας βρίσκει κάπως σκεπτικούς και ελαφρά στεναχωρημένους, θεωρώντας πως δεν ζήσαμε το καλοκαίρι στο έπακρο. Γυρίζοντας, όμως, μοιάζει να έχουμε αποφασίσει πως πλέον θα πολιορκούμε την άδεια εκείνη, την οποία αποφεύγουν οι περισσότεροι στο γραφείο.

Γιατί πώς να το κάνουμε; Ο Σεπτέμβρης είναι πιο γοητευτικός από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ιδανική επιλογή για τις διακοπές του Σεπτέμβρη, είναι  η κοσμοπολίτισσα και αρχόντισσα των Κυκλάδων, Σύρος. Το νησί εκείνο που φημίζεται για την αρχιτεκτονική του και τον ιδιαίτερο αέρα του, αυτόν τον μήνα θα τον απολαύσεις χωρίς πολύ κόσμο, μελτέμια και υψηλές τιμές.

Η «μάγισσα» Σύρος είναι κάτι περισσότερο από «μητέρα» της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως στην πραγματικότητα είναι το νησί – ταυτότητα των Κυκλάδων. Πολύ μακριά από τη φιλοσοφία των πιο «εμπορικών» νησιών του συμπλέγματος, η Σύρος αποπνέει μία αρχοντιά που σπάνια βρίσκεις. Θα μπορούσε ίσως να συγκριθεί το ταξίδι στη Σύρο με ένα ταξίδι στο χρόνο, βγαλμένο από παλιές ελληνικές ταινίες.

Μήπως βρήκες που πρέπει να σταματήσεις με το καράβι την εποχή αυτή, που κάθε επιλογή στο νησί φαντάζει ονειρική;

Πού πάμε για κολύμπι;

Η πιο διάσημη παραλία της Σύρου είναι η Βάρη. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, είναι αμμώδης και ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά λόγω των ρηχών νερών της.

Στον διάσημο από το άσμα του Μάρκου Βαμβακάρη Γαλησσά θα απολαύσεις το κύμα με κάθε άνεση. Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού - αν και άκρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, beach bar και ταβερνάκια για φαγητό μέχρι αργά το βράδυ. Από την άλλη, η πιο εξωτική παραλία της Σύρου είναι οι Αγκαθωπές, μία πεντακάθαρη ακτή με τιρκουάζ νερά και χρυσή άμμο που προστατεύεται πλήρως από τον αέρα που «χτυπά» το νησί. 

Αν είσαι λάτρης του γυμνισμού, η παραλία Δελφίνι είναι ό,τι ακριβώς αναζητάς. Εκεί θα χαρείς την πανέμορφη φύση στην πιο όμορφη, χαλαρή και ανεπιτήδευτη εκδοχή της. Στην καρδιά του Σεπτέμβρη, μάλιστα, υπάρχει περίπτωση να κολυμπάς και μόνος σου, οπότε αυτή η ευκαιρία δεν χάνεται.

Τι τρώμε

Το φαγητό στην Σύρο είναι ιεροτελεστία και δεν πρόκειται να μείνεις σχεδόν ποτέ δυσαρεστημένος. Οι τιμές είναι για κάθε πορτοφόλι και τα θαλασσινά μονόδρομος, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να τα δοκιμάσεις ολόφρεσκα σε κάποιο από τα παραδοσιακά ταβερνάκια πάνω στο κύμα. Το παραδοσιακό σφουγγάτο θα σε ξετρελάνει, ενώ οι μελωμένες μελιτζάνες με γλυκιά σάλτσα ντομάτας θα δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω στο τραπέζι σου.

Επιβάλλεται να γευτείς κάθε λουκούμι συριανό που σε κεράσουν για επιδόρπιο. Μη σκεφτείς θερμίδες και κιλά, απλά τρώγε!

Η Ερμούπολη

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων Ερμούπολη είναι μία από τις πιο όμορφες Χώρες του συμπλέγματος, ενώ αντικειμενικά είναι η πιο διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες. Η πιο ιδιαίτερη και η πιο αρχοντική. 

Η Ερμούπολη είναι το μέρος που πρέπει να επιλέξεις για την διαμονή σου, καθώς θα έχεις όλη την διασκέδαση και τις ανέσεις στα πόδια σου. Πετρόχτιστα σοκάκια, νεοκλασικά κτίρια, μωβ βουκαμβίλιες και ασβεστωμένες αυλές είναι αυτά που θα βλέπεις σε κάθε πλάνο, με την εικόνα να θυμίζει καρτ ποστάλ.

Όποιος γνώρισε την Σύρο την αγάπησε με πρώτη ματιά.

Σκέψου λοιπόν πόσο ιδανικός φαντάζει αυτός ο προορισμός, ειδικά τώρα που δεν «βουλιάζει» από παραθεριστές…

Σύρος