Travel|03.10.2021 10:01

Κέρκυρα: Η λατρεμένη κόμισα του Ιονίου

Newsroom

Κορφού, η τραγουδισμένη και γνωστή στα πέρατα της γης. Η Κέρκυρα που έχει κάτι να προσφέρει σε όλους.  Φιλοξενία και ζεστασιά, ρομαντική ατμόσφαιρα, μαγευτικά τοπία, πλήθος παραλίες κι αξιοθέατα, αλλά και μια άρρηκτη σχέση με τον πολιτισμό. Η Δανάη Αναστασιάδου μας δίνει μια δική της γεύση από το πιο αγαπημένο νησί του Ιονίου.

carnetdevoyage.gr/ Άγγελος Παππάς

Το νησί ήταν γνωστό από τον όμηρο ως το Νησί των Φαιάκων, του αγαπητού λαού τόσο των θεών όσο και των ανθρώπων... 'Ενας λαός γνωστός για την φιλοξενία του και για την αγάπη που έτρεφε γι αυτόν ο Θεός της θάλασσας, Ποσειδώνας. Στα μέρη του εγκατέστησε τη νύφη Κόρκυρα όταν την απήγαγε, για αυτό έδωσε το όνομα της στο νησί όπου εκείνη γέννησε το γιο τους Φαίακα. 

carnetdevoyage.gr/ Άγγελος Παππάς

Η Κέρκυρα, στο βορειοδυτικό κομμάτι Ελλάδας, μέσα στο Ιόνιο πέλαγος, κοντά στην Αδριατική, τόσο κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, αλλά και στην Ιταλία. Με τις δύο κορυφές της να περικλείουν αιώνες ιστορίας.  Από την προϊστορική περίοδο, στη βυζαντινή και ρωμαϊκή αυτοκρατορία , στη παραχώρηση της στους Γάλλους , στην ιταλική κατοχή , στη ναζιστική κατοχή μέχρι την απελευθέρωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο carnetdevoyage.gr.

ΙόνιοΚέρκυρα