Travel|26.10.2021 07:25

Μία ώρα απ’ την Αθήνα: Φέτος, το απόλυτο φθινοπωρινό θέρετρο είναι… νησί

Newsroom

Οι φθινοπωρινές εξορμήσεις σχεδόν πάντοτε προϋποθέτουν αυτοκίνητο και στοχεύουν σε βουνό και πεζοπορία στη φύση. Όμως αυτό δεν είναι νόμος. Γιατί ποιος μπορεί να αρνηθεί πως τα ελληνικά νησιά είναι προορισμοί ιδανικοί αυστηρά και μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες;  Κάποια από αυτά, βλέπεις, είναι παντός καιρού. Με αποδείξεις.

Στα νησιά το φθινόπωρο θα απολαύσεις την πιο γαλήνια, διαφορετική και ήρεμη ομορφιά τους, ενώ θα δεις μέρη και σημεία που δεν θα παρατηρούσες ποτέ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκει η όμορφη Αίγινα, ο προορισμός του Σαββατοκύριακου για τους Αθηναίους, που μπορεί να γίνει εμπειρία ζωής τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη.

Αν βρεθείς εκεί στην καρδιά του φθινοπώρου θα αισθανθείς στο έπακρο το μεγαλείο της Αίγινας και θα ανακαλύψεις μία εκδοχή της που δεν περίμενες πως θα βρεις ποτέ σε ένα νησί του Σαρωνικού.

Η Αίγινα απέχει κάτι περισσότερο από μία ώρα με το καράβι από την Αθήνα και τα δρομολόγια είναι πολλά, οπότε ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να σαλπάρεις και πριν καν το καταλάβεις, θα έχεις φτάσει.

Unsplash

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα νησί που ζει από τη νεολαία χειμώνα – καλοκαίρι. Το νησί δεν ερημώνει ποτέ και έχει δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα μπαράκια, τα εστιατόρια και τα καφέ είναι γεμάτα ζωή κάθε Σαββατοκύριακο από παραθεριστές και ντόπιους και η αίσθηση είναι σαν να βρίσκεσαι σε χειμερινό θέρετρο, μέσα στην καρδιά της πόλης.

Το ακόμα καλύτερο; Βγαίνοντας από τα μαγαζιά ύστερα από την πολύωρη διασκέδασή σου σου θα έχεις θέα την θάλασσα.

Η ηρεμία της Αίγινας

Με μία βόλτα με το αυτοκίνητο στο νησί θα απολαύσεις μαγευτικά χρώματα που προσφέρει η φύση στην πιο απλή εκδοχή της. Το νησί δεν είναι πράσινο, έχει όμως αυτή τη γήινη ομορφιά που κάνει τα γκρι χρώματα των κορμών και του ουρανού να εναλλάσσονται μαγικά. Ένα μίνι road trip στην Αίγινα και μία βόλτα στη θάλασσα, θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα και θα σε κάνει να πεις πως τελικά δεν είναι προορισμός μόνο καλοκαιρινός.

Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας, πρέπει να ξέρεις πως το νησί έχει πολλά και ενδιαφέροντα μονοπάτια για εξερεύνηση, με διάφορους βαθμούς δυσκολίας. Άλλα διαρκούν κάτι λιγότερό από μία ώρα και κάποια άλλα θα χρειαστείς ακόμα και έξι ώρες για να τα περπατήσεις.

Πάρε τα ορειβατικά σου παπούτσια, άνετα ρούχα και… έφυγες για εξερεύνηση.

Τα μουσεία της Αίγινας

Αν, από την άλλη, δεν είσαι ιδιαίτερα της δράσης και προτιμάς να γνωρίσεις τον τόπο χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία, το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο λιμάνι, το Λαογραφικό Μουσείο στο κέντρο της πόλης και το σπίτι του Καπράλου είναι οι τρεις στάσεις που αξίζει να κάνεις.

Τέλος, φεύγοντας μπες σε ένα από τα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα και πάρε μαζί σου ό,τι αντέχει η τσέπη σου.

Μπες στο καράβι και πήγαινε να απολαύσεις την Αίγινα στην πιο ατόφια, χαλαρή και ήσυχη εκδοχή της.

Θα την ερωτευτείς τόσο, όσο δεν την έχεις ερωτευτεί το καλοκαίρι.

Αίγινα