Travel|01.11.2021 08:17

Αντίπαρος: Όσο μικρή, τόσο μεγάλη…

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Απέχει ελάχιστα ναυτικά μίλια από την Πάρο, με την οποία συνδέεται ακτοπλοϊκά και θεωρείται το μικρό αδελφάκι της. Παρά το προχωρημένο του φθινοπώρου, η Αντίπαρος αποτελεί ακόμη δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Η Άννα Σαρρή επισκέφτηκε το γραφικό οικισμό που απλώνεται γύρω από το ενετικό κάστρο του 15ου αι. τις απέραντες παραλίες, το Σπήλαιο, από τα αρχαιότερα του κόσμου και βέβαια τα κρυφά διαμάντια που νησιού που είναι προσβάσιμα με καΐκι.

Αξημέρωτα στην Πειραιώς, κάτω από έναν κατάμαυρο ουρανό, απειλητικά φορτωμένο με σύννεφα καταιγίδας, που μοιάζει να εμποδίζει το χάραμα να σηκώσει αυλαία, με τα φορτηγά και τ’ απορριμματοφόρα, να πηγαινοέρχονται βιαστικά και το βοριαδάκι να διαπερνά ενοχλητικά το τζιν μπουφάν.

Η αίσθηση του ταξιδιού που ξεκινούσε, έδινε νότα χαράς σε αυτό το σκοτεινιασμένο, φθινοπωρινό πρωινό. Προορισμός, Αντίπαρος!

Το πλοίο στη θέση του, η επιβίβαση έχει ξεκινήσει, κι ενώ θα περίμενε κανείς πως η σειρά των επιβατών θα ήταν σχετικά μικρή, μιας που η περίοδος του φθινοπώρου είναι εκτός τουριστικής έξαρσης, ο κόσμος που περιμένει, αρκετός.

Είναι βλέπεις και το δρομολόγιο που δικαιολογεί τούτη την πολυκοσμία : ΠάροςΝάξοςΣαντορίνη, οι δημοφιλέστεροι κυκλαδίτικοι προορισμοί της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

ΠάροςΑντίπαροςδιακοπέςνησιά