Travel|05.02.2022 22:49

Για τη γιορτή των ερωτευμένων! Αγιοβαλεντινιάτικες αποδράσεις στα 6 ομορφότερα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ/EUROKINISSI
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ/EUROKINISSI
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ/EUROKINISSI
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ/EUROKINISSI
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ/EUROKINISSI

Λίγες ημέρες πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο δώρο από ένα ρομαντικό ταξίδι για δύο, μακριά από την πόλη, στον καθαρό αέρα και με φόντο μερικές από τις πλέον ειδυλλιακές εικόνες της χώρας μας.

Μπορεί σε τέτοιες περιστάσεις ο λογισμός μας να τρέχει σε δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς του εξωτερικού, όσοι έχουν γυρίσει την Ελλάδα, όμως, γνωρίζουν καλά και επιμένουν πως η μέρα των ερωτευμένων αποτελεί ιδανική περίσταση για απόδραση σε μερικά από τα ομορφότερα χωριά της τόσο ιδιαίτερης Θεσσαλίας μας.

Η Λίμνη Πλαστήρα, η τεχνητή λίμνη της Θεσσαλίας ή αλλιώς «λίμνη των τεσσάρων εποχών», θα σου χαρίσει αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι! Η πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα απέχει από την Αθήνα τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο και περιτριγυρίζεται από 18 στο σύνολο γραφικά χωριά. Η έκταση της αγγίζει τα 55 χιλιόμετρα, τα οποία θα έπρεπε να περπατήσεις βήμα – βήμα για να ανακαλύψεις τις κρυμμένες ομορφιές της. Αυτή την εποχή το τοπίο γύρω από τη λίμνη είναι χιονισμένο, χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο;

Οι χιονισμένες βουνοκορφές και τα θεόρατα δέντρα αντικατοπτρίζονται στα παγωμένα νερά της λίμνης και δημιουργούν αλπικές εικόνες, που αν δεν έχεις δει από κοντά, δεν πιστεύεις πως βρίσκονται στη χώρα μας. Ναι, τόσο υποτιμημένα είναι στα μάτια μας τα «δικά μας» μέρη.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα χωριά περιμετρικά της Λίμνης -άλλα πιο δημοφιλή, άλλα πιο απομονωμένα- που στην πραγματικότητα είναι εκείνα που συντηρούν τον τεράστιο τουρισμό της περιοχής και τους 12 μήνες του χρόνου.
Σημείωσε τις επιλογές που ακολουθούν και θα μας θυμηθείς…

#1 Νεοχώρι

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές χωριό της περιοχής και αυτό επειδή έχει την καλύτερη θέα στη λίμνη. Εκεί θα βρεις πολλά καταλύματα για κάθε γούστο, παραδοσιακά ταβερνάκια με ψητά και μαγειρευτά πιάτα και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην οποία τις εντυπώσεις κλέβουν οι τοιχογραφίες από τον 16ο αιώνα.

#2 Φανάρι

Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του λόφου, κοντά στο βυζαντινό φρούριο, βρίσκεται το ιστορικό χωριό Φανάρι. Το χωριό έχει χαρακτηριστεί ως οικισμός ιδιαίτερης οικιστικής φυσιογνωμίας και είτε το επιλέξεις για διαμονή, είτε όχι, μία βόλτα για να θαυμάσεις τη μοναδική θέα που χαρίζει επιβάλλεται.

#3 Μπελοκομίτη

Το χωριό Μπελοκομίτη βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τη Λίμνη Πλαστήρα και χαρακτηρίζεται από τα πέτρινα σπιτάκια με τα ξύλινα μπαλκόνια, σήμα κατατεθέν της θεσσαλικής αρχιτεκτονικής.

#4 Νεράιδα

Η Νεράιδα στέκει αγέρωχη στα 1,120 μέτρα των Αγράφων. Το χωριό είναι καταπράσινο, με τα έλατα να σκεπάζουν τον ουρανό, ενώ τα ταβερνάκια στην πλατεία, χειμώνα – καλοκαίρι πλημμυρίζουν από κόσμο.

#5 Κερασιά

Χτισμένη σε μία καταπράσινη πλαγιά, η Κερασιά ανήκει στα θεσσαλικά χωριά που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με την πανοραμική τους θέα προς τη λίμνη Πλαστήρα.

#6 Λαμπερό

Τα δρομάκια του γραφικού Λαμπερού στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 745 μέτρων, οδηγούν απευθείας στη λίμνη, με τη διαδρομή να αποτελεί ταξιδιωτική εμπειρία ζωής. Θα πεις «όχι»; Αν έχεις χρόνο και καταφέρεις να κάνεις ένα road trip σε όλα τα χωριουδάκια, σίγουρα θα έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή. Φρόντισε μόνο να έχεις κλείσει δωμάτιο από νωρίς, καθώς η πληρότητα αγγίζει το 100% τα Σαββατοκύριακα.

ταξίδια ΕλλάδαταξίδιΛίμνη Πλαστήραειδήσεις τώραΗμέρα του Αγίου Βαλεντίνου