Travel|08.03.2022 09:59

Σταύρος Πλατίτσας: Ο θρυλικός 95χρονος σκιέρ που δημιούργησε το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Σκι στο Σέλι / Γρηγόρης Λίγας
Σκι στο Σέλι / Γρηγόρης Λίγας
Σκι στο Σέλι / Γρηγόρης Λίγας

Σε μία φανταστική ημέρα, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, με αρκετό φρέσκο χιόνι, ηλιοφάνεια και ελαφρύ αεράκι έκαναν την εμφάνισή τους εκατοντάδες λάτρεις του σκι και του βουνού και ανάμεσά τους, ο "Θρύλος" των χιονοδρόμων και του χιονοδρομικού, Σταύρος Πλατίτσας γεννημένος το… 1927!!!

Ο άνθρωπος που δημιούργησε το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου πήρε δύναμη από την εξαιρετική ημέρα και σαν "νέος" απόλαυσε ανάμεσά μας τις πίστες του.

Είναι ο άνθρωπος που ενέπνευσε και έμαθε σε αρκετές γενιές τα μυστικά και τις χαρές του σκί και που ακόμη και σήμερα υπηρετεί το ομώνυμο σαλέ "Πλατίτσας" δίνοντας τις συμβουλές του αλλά και αέρα στα φτερά μας, δύναμη, κουράγιο και όραμα να μην τα παρατάμε ούτε με την σκέψη, ούτε με την ψυχή και να αντλούμε δυνάμεις από το ….μέλλον!


Η χαρά όλων μας ήταν τόση που αμέσως τον πλησιάσαμε έστω και για μια "Ιστορική" φωτογραφία μαζί του. Μας ενέπνευσε να συνεχίσουμε γιατί ο χρόνος στα βουνά…..δεν σταματάει.

Η ομολογία ενός 82 χρονου φίλου μας που στέκει υπερήφανος δίπλα του για φωτογράφιση "Μου έδωσε σήμερα φτερά ο δάσκαλος να συνεχίσω" τα λέει όλα.

Σε ευχαριστούμε δάσκαλε Πλατίτσα και σε έχουμε πρότυπο στη ζωή μας.

ειδήσεις τώρασκιΣέλι