Travel|30.03.2022 07:30

Weekend στο υποτιμημένο Αγκίστρι, το νησί του μπλε και του πράσινου δίπλα στην Αθήνα

Newsroom

Από τη στιγμή που μπήκε η άνοιξη και ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, αυτόματα ο νους μας μας ξεκινά τα ταξίδια στους προορισμούς που έχουμε εντάξει στη λίστα με τις ιδανικές επιλογές για κάθε άνοιξη. Τι κι αν το Αγκίστρι δεν βρίσκεται στην κορυφή της; Οι καλά γνωρίζοντες θα σου πουν με σιγουριά πως πρόκειται για ένα πολύ αδικημένο νησάκι που… κερδίζει στα σημεία για τα ανοιξιάτικα weekends.

Το αγαπημένο -και όπως είπαμε λίγο υποτιμημένο- Αγκίστρι, από τις πρώτες ημέρες του Απρίλη κατακλύζεται από αχόρταγους για χαλάρωση Αθηναίους τα Σαββατοκύριακα, λόγω της ιδιαιτερότητάς του και φυσικά της μικρής απόστασής του από την Αθήνα.

Το Αγκίστρι φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά, αλλά και τον μοναδικό τρόπο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Ενδείκνυται για πεζοπορία λόγω των πολλών μονοπατιών, για κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά και για ατελείωτη χαλάρωση στις καφετέριες και τα τσιπουράδικά του.

Τι θα κάνεις στο Αγκίστρι

Ο συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου είναι εκείνος που για πολλούς καθιστά το Αγκίστρι το πιο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Οι παραλίες είναι εντυπωσιακές και ειδικά αυτή την εποχή, θυμίζουν εικόνες που βλέπουμε στις Κυκλάδες.
Πρέπει να ξέρεις πως το νησί έχει έκταση μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα, οπότε είναι ό,τι πρέπει για περπάτημα. Πιο συγκεκριμένα, αν αγαπάς την πεζοπορία, μπορείς να το γυρίσεις όλο με τα πόδια! Η απόσταση μεταξύ των δυο μεγαλύτερων χωριών του, του Μεγαλοχωρίου και της Σκάλας, είναι περίπου 15 - 20 λεπτά, οπότε καταλαβαίνεις πως το όχημα είναι εντελώς περιττό.

Μικρό νησί, πολλές εκκλησίες

Μπορεί το νησί να περπατιέται μέσα λίγες ώρες με τα πόδια, ωστόσο σου δίνει δεκάδες επιλογές όμορφων εκκλησιών, που προσεγγίζουν τουρίστες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η Ζωοδόχος Πηγή του Μεγαλοχωρίου, οι Άγιοι Ανάργυροι της Σκάλας, η Παναγιά του Μετοχίου με την απαράμιλλη θέα και το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων είναι εκείνα που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ένα διήμερο γεμάτο δραστηριότητες

Στο Αγκίστρι δεν θα βαρεθείς ποτέ, αφού εκτός από πεζοπορία και ηλιοθεραπεία, θα έχεις τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες.
Με ποδήλατο λόγου χάρη μπορείς να γυρίσεις ολόκληρο το νησί. Ο γύρος του νησιού με το καραβάκι αποτελεί τέλεια εμπειρία και μάλιστα μπορεί να φτάσεις μέχρι την γειτονική Αίγινα. Η ιστιοπλοΐα, το καγιάκ και η ιππασία είναι τα χόμπι που προτιμούν οι περισσότεροι την άνοιξη, που ο καιρός δεν είναι ακόμα αυτό που λέμε… ιδανικός για μπάνιο.

Φτάνοντας στο Αγκίστρι θα κάνεις μαζί του μία συμφωνία: Εκεί να επιστρέφεις όποτε θα ζητάς ένα διήμερο ηρεμίας και χαλάρωσης, που θα σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την πιο ωραία εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι.

ταξίδιαΑγκίστριειδήσεις τώρα