Travel|17.04.2022 07:30

Βαρκελώνη, Σαγκράδα Φαμίλια: Ο «Παρθενώνας» της Καταλονίας

Newsroom

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, από το 2005, η Σαγκράδα Φαμίλια υποδέχεται περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, ενώ η αρχιτεκτονική κατασκευή της αναμένεται να ολοκληρωθεί ακριβώς στην 100ή επέτειο από τον θάνατο του αρχιτέκτονα, Αντόνιο Γκαουδί, το 2026.

Το σήμα κατατεθέν της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στην Καταλονία και ο ναός κόσμημα της Βαρκελώνης, η Σαγκράδα Φαμίλια, εκτός από την ιερή κατάνυξη που προκαλεί στους πιστούς, ειδικά τέτοιες μέρες του Πάσχα, προκαλεί δέος με το μέγεθος, την πολυπλοκότητα, και τις μοναδικές ευφάνταστες λεπτομέρειες σε κάθε σημείο της.

Ο Βαγγέλης Πρωτόπαπας μάς προσκαλεί σε μια ιδιαίτερα ξενάγηση εντός και εκτός της μεγαλοπρεπούς εκκλησίας.

Το χρωματιστό, «βιβλικό» αρχιτεκτονικό όραμα μιας ιδιοφυΐας.

Η Σαγκράδα Φαμίλια είναι το ημιτελές «έργο ζωής» ενός ιδιόμορφου αλλά ιδιοφυούς Καταλανού αρχιτέκτονα, του Αντόνι Γκαουδί. Εξωτερικά, μοιάζει με υπερφυσικό τέρας που παλεύει με τους γερανούς και τις σκαλωσιές καθώς και με τα γύρω κτήρια που διαμαρτύρονται για τον όγκο του αφού ο Γκαουδί σχεδίασε τις διαστάσεις του και την αρχιτεκτονική του υπόσταση του σε μια Βαρκελώνη πολύ πιο αραιοκατοικημένη.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Βαρκελώνηταξίδιαταξίδιειδήσεις τώρα