Travel|04.05.2022 07:30

2 ώρες από το Λονδίνο: Το χωριό-κόσμημα της Αγγλίας που μοιάζει να ξέχασε ο χρόνος

Newsroom

Αγγλία δεν είναι μόνο το Λονδίνο και οι μεγάλες πόλεις της, αλλά και τα χωριά της που έχουν κάθε λόγο να κερδίσουν την προσοχή μας και να κερδίσουν μεγάλη μερίδα από την πίτα του τουρισμού. Ή τουλάχιστον μεγαλύτερη από αυτή που ήδη κατέχουν.

Και το πανέμορφο Bibury ανήκει σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Κατά τον καλλιτέχνη και συγγραφέα του 19ου αιώνα, William Morris, μάλιστα, το χωριουδάκι αυτό είναι το πιο όμορφο της Βρετανίας ολόκληρης.
Και -μεταξύ μας- όχι μόνο κατά τον Morris…

2 ώρες μακριά από το Λονδίνο

Το Bibury στέκει χτισμένο πάνω στον λόφο της κεντροδυτικής Αγγλίας, δίπλα στις όχθες του παραπόταμου του Τάμεση, Coln. Το καταπράσινο χωριό απέχει μόλις δύο ώρες από το Λονδίνο και μπορείς να βρεθείς εκεί, είτε με αυτοκίνητο, είτε με λεωφορείο. Αν προτιμάς το τρένο θα σταματήσεις στον σταθμό Kemble και από εκεί θα χρειαστεί να πάρεις ταξί για λίγα χιλιόμετρα.
Αν μπορέσεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να συνδυάσεις την εκδρομή σου στο Bibury με μια επίσκεψη στο Arlington και τον λόφο του Awkward που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του ποταμού, θα έχεις καταφέρει να κάνεις το πιο συγκλονιστικό βρετανικό road trip.

Το πιο διάσημο χωριό της Αγγλίας

Το χωριό Bibury, το οποίο προφέρεται «bye-buh-ree» αγαπιέται ιδιαίτερα από τους Βρετανούς, αλλά και τους Ευρωπαίους που αγαπούν τη βρετανική ύπαιθρο, κάνοντας το να πλημμυρίζει χειμώνα - καλοκαίρι από γεμάτους όρεξη για περιπέτεια τουρίστες. Σημαντικό ρόλο στον τουρισμό αλλά και ενδεικτικό της ομορφιάς του είναι το γεγονός πως το χωριό κοσμεί την εσωτερική σελίδα του βρετανικού διαβατηρίου.

Η άνοιξη στο Bibury είναι υπέροχη, με τα ολάνθιστα λιβάδια να σε προκαλούν σε περιπάτους. Το χωριό, μάλιστα, θεωρείται και ένας από τους πέντε πιο πολυφωτογραφημένους βρετανικούς προορισμούς.

Τι θα κάνεις στο Bibury

Μην παραλείψεις να ενδώσεις στις βαρκάδες στον ποταμό Coln, ειδικά αν βρίσκεσαι στο χωριό με τη σχέση σου. Θα απολαύσεις ένα ειδυλλιακό τοπίο και ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Οι τρεις γέφυρες που ενώνουν το χωριό με το Arlington είναι από τα διασημότερα spots του χωριού που αξίζει να περπατήσεις, ενώ σίγουρα θα αναγνωρίσεις την γέφυρα Row από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν ταξιδιωτικοί λογαριασμοί του Instagram.

Τα σπιτάκια που θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής

Το Bibury χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «πίνακας ζωγραφικής» και σε αυτό συντελούν τα πέτρινα σπιτάκια που χτίστηκαν το 1300 και ταιριάζουν απόλυτα στο φυσικό τοπίο. Τα διάσημα αυτά αρχιτεκτονικά διαμαντάκια έχουν μελί χρώματα, αλλά και χαρακτηριστικές κεκλισμένες στέγες.

Η διασκέδαση στο χωριό

Παραδοσιακές pubs, χαλαρά cafe και ωραία bistrot καθιστούν το μέρος προορισμό για όλα τα γούστα και σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της διασκέδασης. Η γαλήνη και η ηρεμία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του χωριού και ο τρόπος διασκέδασης είναι απόλυτα συμβατός με αυτό. Εξάλλου, οι υπέροχοι περίπατοι μέσα στη φύση και ο μοναδικός ήχος των πουλιών, δεν αφήνουν περιθώρια να θεωρήσεις πως κάτι σου λείπει.

Στο υπέροχο Bibury ο χρόνος σταματά και τα πάντα μοιάζουν μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που ουδεμία σχέση έχει με το 2022…

τουρισμόςΑγγλίαΛονδίνοειδήσεις τώρα