Travel|09.05.2022 07:30

3+1 ερημικές παραλίες της Αττικής για τις πιο ρομαντικές εξορμήσεις πριν την καλοκαιρινή άδεια

Newsroom

Το καλοκαίρι έρχεται και οι περισσότεροι από εμάς -οι πιο περιπετειώδεις τουλάχιστον- βρισκόμαστε σε αναζήτηση κοντινών προορισμών για τα Σαββατοκύριακα που θα προηγηθούν των διακοπών μας.

Παραλίες κοντά στην Αττική υπάρχουν πολλές. Πόσες όμως από αυτές είναι ερημικές;

Αν αγαπάς κι εσύ τις βουτιές μακριά από τις δημοφιλείς παραλίες και επιθυμείς να βρεις αμμουδιές πιο ερημικές για μπάνια πριν την καλοκαιρινή άδεια, παρακάτω θα απολαύσεις τις τέσσερις πιο όμορφες πλαζ της Αττικής που αναμφίβολα αποτελούν ιδανικές επιλογές για τους πιο… ρομαντικούς.

Πόρτο Εννιά

Η παραλία με το περίεργο όνομα βρίσκεται στην Κερατέα και για να κολυμπήσεις στα νερά της θα πρέπει να οδηγήσεις περίπου 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Η παραλία Πόρτο Εννιά είναι αμμμουδερή, ελεύθερη και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μοναχικές εξορμήσεις κοντά στην Αττική. Αυτήν την περίοδο θα τη χαρείς στην καλύτερή της εκδοχή: με δροσερά νερά και άδεια. Όσο περνά ο καιρός -και συγκεκριμένα από τα μέσα του Ιουνίου και ύστερα- το Πόρτο Εννιά γίνεται hotspot, με αποτέλεσμα να χάνει την αίγλη του και να παύει να αποτελεί καλή επιλογή για τους λάτρεις της ηρεμίας και της χαλάρωσης μακριά από την πολυκοσμία.

Η συγκεκριμένη παραλία είναι πλήρως ανοργάνωτη, ενώ ευχάριστη έκπληξη είναι το γεγονός πως σε όλη της την έκταση τα σκυλάκια είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτα.  Πριν φτάσετε στο Πόρτο Εννιά προμηθευτείτε καφέ, νερό και σνακ, καθώς δεν θα βρείτε τίποτα κοντά στην περιοχή.

Αγιά Μαρίνα

Στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, περίπου μισό χιλιόμετρο μακριά από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας κρύβεται μία παραλία που μοιάζει να είναι βγαλμένη από τα Επτάνησα. Η αμμώδης Αγιά Μαρίνα έχει πεντακάθαρα νερά και μέχρι σήμερα θεωρείται άκρως… μυστική.

Ένα βουναλάκι την κρύβει από τον δρόμο, με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδανικό ησυχαστήριο για λίγους και καλούς. Φυσικά, και εδώ πρόκειται για ανοργάνωτη παραλία, οπότε φρόντισε να πάρεις μαζί σου ομπρέλα και μπόλικο νερό. Όλα τα άλλα θα τα βρεις εκεί.

Δασκαλιό

Πολύ κοντά στη διάσημη Κακιά Θάλασσα της Κερατέας, βρίσκεται μια παραλία που ενδείκνυται για… ζευγαροκαταστάσεις και ρομάντζο. Το Δασκαλιό είναι ένας πολύ όμορφος κόλπος, που έχει μία οργανωμένη και μια ανοργάνωτη πλευρά. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη παραλία που χαρίζει ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, οπότε φρόντισε να μείνεις μέχρι το απόγευμα.

Αν είσαι με παρέα, θα επιλέξεις την πλευρά με τις ξαπλώστρες και την καντίνα, αλλιώς θα στρώσεις την πετσέτα σου στην άμμο.

Μπρεξίζα

Περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, θα βρεις την παραλία της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με άμμο, φοίνικες, άπλα και καταπράσινα νερά.

Στην Μπρεξίζα δεν θα στριμωχτείς με τους υπόλοιπους θαμώνες και θα απολαύσεις το μπάνιο σου σχεδόν ιδιωτικά, ιδιαίτερα τις καθημερινές. Μετά το μπάνιο, θα κάνεις τη βόλτα σου στον παραλιακό δρόμο της Νέας Μάκρης.

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

ειδήσεις τώραΑττικήπαραλίες Αττικήςπαραλίες