Travel|07.06.2022 07:30

Χωρίς ρεύμα και σήμα, με μία μόνο ταβέρνα: Το νησί με τα γαλαζοπράσινα νερά που θα σε καθηλώσει με την ομορφιά του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Κουφονήσια / Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Κουφονήσια / Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Κουφονήσια / Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Κουφονήσια / Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για όσους δεν γνωρίζουν καλά τις μικρές Κυκλάδες, τα Κουφονήσια αποτελούν ένα αιώνιο μυστήριο. Είναι λίγα, πολλά ή ένα; Τα Κουφονήσια, λοιπόν, είναι δύο: το Άνω και το Κάτω. Kαι τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν τεράστια άνθηση, καθώς φημίζονται για τα παραδεισένια νερά τους και το μαγευτικό τοπίο που τα «αγκαλιάζει». Αυτό είναι και το μοναδικό κοινό στοιχείο τους.

Όταν κάποιος αναφέρει πως θα κάνει διακοπές στα Κουφονήσια, αν δεν είναι camper εννοεί πως θα πάει στο Άνω Κουφονήσι. Εκείνο είναι το δημοφιλές και τα τελευταία πέντε χρόνια γνωρίζει τεράστια άνθηση τουρισμού, με ορδές Ελλήνων και ξένων παραθεριστών -ειδικά νεολαία, να σπεύδουν να δώσουν το «παρών» κάθε καλοκαίρι.

Το Άνω Κουφονήσι πλημμυρίζει από λάτρεις του ελληνικού καλοκαιριού από τις αρχές του Ιούλη μέχρι και το τέλος Αυγούστου, ενώ αν μπεις τώρα στη διαδικασία να αναζητήσεις κατάλυμα για τους επόμενους μήνες, το πιθανότερο είναι να μη βρεις τίποτα.
Και μετά… είναι το Κάτω Κουφονήσι. Τόσο κοντά, μα παράλληλα τόσο μακριά σε ατμόσφαιρα, ζωή και παροχές. Το Κάτω Κουφονήσι δεν διαθέτει ρεύμα, καταλύματα και μαγαζιά, αλλά μόνο μία ταβερνούλα που σερβίρει τέλεια μαγειρευτά, ψητά, γλυκά και καφέ. Στο νησί, εξάλλου, παραθερίζουν ελεύθεροι campers αποκλειστικά. Όλοι εκείνοι οι σκληροπυρηνικοί φίλοι της κατασκήνωσης, που θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση και τη θάλασσα και να απολαύσουν το αδιανόητα όμορφο σκηνικό.

Το Κάτω Κουφονήσι είναι ιδανικό και για μονοήμερη εκδρομή για όσους κάνουν διακοπές στο απέναντι νησί. Το καΐκι για το Κάτω Κουφονήσι εκτελεί δρομολόγια κάθε ώρα της ημέρας από το κεντρικό λιμάνι, από νωρίς το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Οι παραλίες στο Κάτω Κουφονήσι είναι πλήρως ανοργάνωτες, οπότε πρέπει να έχεις μαζί σου ομπρέλα και καρεκλάκια για να είσαι άνετος.
Λάκοι: Πρόκειται για μια απάνεμη, βοτσαλωτή παραλία με γαλαζοπράσινα νερά κοντά στον μώλο του νησιού.
Δέτης: Ο Δέτης είναι μια παραλία που θυμίζει πισίνα, με άμμο και κρυστάλλινα νερά. Φρόντισε να έχεις μαζί σου μάσκα για να εξερευνήσεις τον βυθό.
Νερό: Αν επιθυμείς να κάνεις γυμνισμό, η παραλία Νερό είναι ό,τι πρέπει για σένα. Μια μαγευτική παραλία με αρμυρίκια, βοτσαλάκι και νερά διάφανα που προτιμάται από τους γυμνιστές.
Πεζούλια: Πρόκειται για μια παραλία άγρια και όμορφη που περιτριγυρίζεται από βράχια που χαρίζουν σκιά και νερά καταγάλανα.

Αν αγαπάς το camping στην πιο αγνή και ανόθευτη εκδοχή του, το Κάτω Κουφονήσι φαντάζει επίγειος παράδεισος. Εκεί το κινητό σου είναι άχρηστο, καθώς σήμα δεν πιάνει σχεδόν πουθενά και το μόνο που θα ακούς είναι οι ήχοι του κύματος και τα τραγούδια με τις κιθάρες των παιδιών στην ταβέρνα.

Κλείσε τα εισιτήρια σου για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και πήγαινε να ανακαλύψεις την απίστευτη γοητεία των δυο πανέμορφων, αλλά αντίθετων νησιών. Δες τα και τα δύο, καθώς το ένα συμπληρώνει το άλλο ιδανικά…

Δείτε φωτογραφίες από τα μαγευτικά Κουφονήσια

ταξίδιειδήσεις τώραΚουφονήσια