Travel|21.06.2022 07:30

Κέδρος: Η κρυφή παραλία-κόσμημα των Κυκλάδων που ξετρέλανε το Forbes

Newsroom

Πριν μερικά χρόνια, το Forbes είχε συμπεριλάβει στη λίστα των 8 πιο όμορφων παραλιών του πλανήτη και μία ελληνική: τον Κέδρο της Δονούσας. Φαίνεται πως το περιοδικό έφερε γούρι στο νησί, καθώς από το 2018 και ύστερα, έχει εξελιχθεί στον απόλυτο προορισμό των μικρών Κυκλάδων.

H αλήθεια είναι πως η πανέμορφη Δονούσα είχε ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται πολύ τα τελευταία 10 χρόνια και πλέον, για να βρεις κατάλυμα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις -δίχως ίχνος υπερβολής- πριν το Πάσχα.

Ο «κρυφός» Κέδρος

Η παραλία Κέδρος, δεν είναι σε καμία περίπτωση η πιο διάσημη της Δονούσας, ωστόσο είναι η πιο ερημική και εκείνη που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε, αν θέλεις να απολαύσεις το μπάνιο και τις βουτιές σου στα καταγάλανα νερά, αποκομμένος από τον πολύ κόσμο που προτιμά τις πιο εύκολα προσβάσιμες ακτές του νησιού.

Για να προσεγγίσεις την παραλία του Κέδρου θα πρέπει να οδηγήσεις μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια να κατέβεις ένα μονοπάτι. Αν δεν διαθέτεις όχημα, μπορείς να περπατήσεις για 20 λεπτά από τον Σταυρό, σε μια διαδρομή που απαιτεί αθλητικά παπούτσια. Η πιο ωραία επιλογή, όμως, είναι να φτάσεις στον Κέδρο με τα τοπικά καΐκια που κάνουν τον γύρο του νησιού από το κεντρικό λιμάνι προς τις πιο δύσκολα προσβάσιμες παραλίες.

Στην παραλία λειτουργεί το καφέ-εστιατόριο «Κέδρος» που προσφέρει δροσιά, καφέ, αναψυκτικά και διάφορα λαχανικά που καλλιεργούν οι ιδιοκτήτες στο μποστάνι τους, των οποίων οι γεύσεις θα σου μείνουν αξέχαστες.

Αν, από την άλλη, σε δελεάζει περισσότερο η ιδέα να βιώσεις την εμπειρία πιο απομονωμένα, πάρε ψάθα, ομπρέλα και καρεκλάκια (καθώς μόλις αντικρίσεις την παραλία δεν θα θες να φύγεις - και καλά θα κάνεις) και περίμενε μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Το τοπίο είναι μοναδικό!

Και επειδή ο Κέδρος δεν φημίζεται μόνο για τα υπέροχα νερά και την ηρεμία που χαρίζει στους λουόμενους, πάρε μαζί σου και μάσκα θαλάσσης αφού στον βυθό της παραλίας υπάρχει το κουφάρι του αντιτορπιλικού «Ωρίων» που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην παραλία είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις γυμνιστές, ενώ δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία για μια βόλτα με το καραβάκι «Δονούσα Μάγισσα» στις πιο απόκρυφες παραλίες του νησιού, για να ολοκληρωθεί η εμπειρία σου και να μπορέσεις να πεις πως τα έχεις δει όλα στο νησί.

Όσοι λατρεύουν τη Δονούσα, το μεγαλύτερο νησάκι των μικρών Κυκλάδων, γνωρίζουν πως ο Κέδρος, μαζί με το Λιβάδι αποτελούν δύο από τις πιο συγκλονιστικές επιλογές για μπάνιο σε ολόκληρο σύμπλεγμα. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η φήμη τους μοιάζει να έχει απογειωθεί, καθώς ολοένα και περισσότεροι τουρίστες φτάνουν στο νησί αναζητώντας τις συγκεκριμένες παραλίες.
Και μην ξεχνάς: το γεγονός πως στην περίπτωση της Δονούσας μιλάμε ίσως για το πιο ταχύτατα τουριστικά αναπτυσσόμενο νησί του Αιγαίου δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαίο.

Όλες οι ειδήσεις

Fuel Pass: Σήμερα οι ανακοινώσεις για επίδομα βενζίνης - Μέτρα με το … μήνα στο δρόμο προς τις κάλπες

Πάτρα: Η πρωτοποριακή προσέγγιση των ιατροδικαστών για να «κλειδώσουν» την υπόθεση

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα - Οδηγός και παραδείγματα για το πρόγραμμα αντικατάστασης

Πανελλήνιες 2022: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

διακοπέςΔονούσαειδήσεις τώρα