Travel|28.06.2022 07:30

Αναζητώντας το Ιόνιο: Λευκάδα, η αβασίλευτη στο πέλαο δόξα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
carnetdevoyage.gr/ Nτορίτα Λουκίσσα
carnetdevoyage.gr/ Nτορίτα Λουκίσσα
carnetdevoyage.gr/ Nτορίτα Λουκίσσα
carnetdevoyage.gr/ Nτορίτα Λουκίσσα
carnetdevoyage.gr/ Nτορίτα Λουκίσσα

Δεν θα μπορούσε κανείς να επιχειρήσει μια βόλτα στο Ιόνιο και να μην συμπεριλάβει τη Λευκάδα. Το νησί που είναι προσβάσιμο από τη στεριά κι αν πας μια φορά σίγουρα θα θελήσεις κι άλλο κι άλλο... Η πόλη μας υποδέχτηκε πριν λίγες μέρες συννεφιασμένη και πάντα γοητευτική για βόλτες, περαντζάδες, ακόμη και πολιτιστικό τουρισμό. Η Ντορίτα Λουκίσσα αφού διάβηκε την πλωτή γέφυρα και θαύμασε το κάστρο στη λιμνοθάλασσα, αποτύπωσε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές γωνιές της.

Ήταν περασμένο μεσημέρι όταν φτάσαμε στη γραφική και συννεφιασμένη Αμφιλοχία. Μια στάση πριν τον βασικό μας προορισμό τη Λευκάδα. Το επονομαζόμενο και νησί των ποιητών και των λογίων.

Στην Αμφιλοχία ο καιρός αμφιταλαντευόταν και τα ψαρομάγαζα της περιοχής είχαν μαζέψει τα τραπέζια τους που περίμεναν την πελατεία πάνω στο κύμα.

Ωστόσο βρήκαμε και χωθήκαμε στους μέσα χώρους και οι ψαρομεζέδες, συνοδεία τσίπουρου ήταν ότι πρέπει για να γεμίσουμε τις εκδρομικές μας μπαταρίες. Άλλωστε είχαμε ξεκινήσει από την Αθήνα με το μαύρο χάραμα.

Τώρα μας χώριζε πλέον από την Λευκάδα λιγότερο από μια ώρα. Και η διαδρομή ανάμεσα σε πυκνά σύννεφά έμοιαζε με πίνακα.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

Ιόνιοειδήσεις τώραΛευκάδα