Travel|18.07.2022 07:43

Μαγική ομορφιά, θεσπέσιο ηλιοβασίλεμα: Το νησί της Καλυψούς που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά

Newsroom

Οι Οθωνοί, το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Νησιά, το οποίο βρίσκεται στα βόρεια της Κέρκυρας και αποτελεί το πιο δυτικό άκρο της Ελλάδας είναι το μέρος που θα ευχόσουν να γνώριζες ήδη από την περίοδο που μόλις ξεκινούσες τις περιπλανήσεις σου στις ομορφιές της Ελλάδας. Έτσι, θα είχε καταφέρει να το απολαύσεις λίγο περισσότερο…

Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά όσοι επισκέπτονται το νησί αυτό δεν το βγάζουν ποτέ από το μυαλό τους, καθώς οι Οθωνοί είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της χώρας μας, λόγω της σπάνιας ομορφιάς τους.

Πρόκειται για ένα νησί καταπράσινο που «αγκαλιάζεται» από θεσπέσιες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, με το ήδη επιβλητικό τοπίο να ολοκληρώνεται με τα ερείπια βενετσιάνικων κάστρων. Οι μικροί οικισμοί των Οθωνών, αλλά και τα υπέροχα πεζοπορικά μονοπάτια ανάμεσα σε πυκνά ελαιόδεντρα, χαρίζουν ένα σοφιστικέ και άκρως εναλλακτικό ύφος στο νησί.

Οι Οθωνοί στη μυθολογία

Η μυθολογία αναφέρει πως οι Οθωνοί ήταν το νησί της Καλυψούς, την οποία ερωτεύτηκε τρελά ο μαγεμένος Οδυσσέας και έμεινε στο πλευρό της για επτά ολόκληρα χρόνια. Παράλληλα, η σπηλιά της Καλυψούς προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες τουρίστες, οι οποίοι σπεύδουν να την επισκεφτούν με βάρκες, φουσκωτά, καΐκια, ακόμα και με κανό!

Οι οικισμοί των Οθωνών

Οι Οθωνοί χωρίζονται σε πέντε οικισμούς με εκείνους που διατηρούν ψηλά την τουριστική σημαία της περιοχής να είναι οι Άμμος, Χωριό και Αυλάκι. Το Χωριό αποτελεί την «πρωτεύουσα» των Οθωνών και βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, χαρίζοντας μαγευτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος.

Εκεί επέλεξαν οι κάτοικοι να χτίσουν τα σπίτια τους στο παρελθόν, ώστε να εποπτεύουν την θαλάσσια περιοχή από τους πειρατές. Στο Χωριό, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και η παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τα μικρά, πετρόχτιστα καλντερίμια να κάνουν το τοπίο ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Πεζοπορία στους Οθωνούς

Οι Οθωνοί είναι γεμάτοι από πολλά παραδοσιακά μονοπάτια που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Τα μονοπάτια μέσω των καταπράσινων διαδρομών, οδηγούν σε κάθε συνοικισμό, αλλά και σε κάθε παραλία του νησιού, στις οποίες μπορείς να πας μόνο με σκάφος, καθώς δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο.

Το πιο μεθυστικό ηλιοβασίλεμα του νησιού

Αν βρεθείς στους Οθωνούς, μην φύγεις χωρίς να επισκεφτείς την τοποθεσία Ξυλοσειρμοί, κοντά στο Χωριό, όπου θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την απίστευτη θέα. Φρόντισε να βρεθείς την ώρα που δύει ο ήλιος, καθώς πρόκειται για μέρος το οποίο βρίσκεται -κυριολεκτικά- στο χείλος του γκρεμού.

Το ηλιοβασίλεμα από εκεί θεωρείται το πιο εντυπωσιακό των Επτανήσων… και όχι άδικα.

Αν ο δρόμος σου αυτό το καλοκαίρι σε βγάλει στα Επτάνησα, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις πολλές καλοκαιρινές εικόνες. Σίγουρο είναι πως οι άγνωστοι μεν, πανέμορφοι δε Οθωνοί, θα σε μαγέψουν με την ομορφιά τους, γι’ αυτό μην διστάσεις να κλείσεις εισιτήρια…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 48 ώρες που θα κρίνουν τον ενεργειακό «λογαριασμό» - Προσδοκίες και ανησυχίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Κομισιόν: Προς δημοπρασίες με... bonus για περικοπές στην κατανάλωση φυσικού αερίου

Ξεκινούν δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο τραχήλου μήτρας μέσω ΕΟΠΥΥ – Ποιες ηλικίες αφορούν

ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοκρατία και η λειτουργία των θεσμών σε πρώτο πλάνο σε εκδήλωση στο Ζάππειο - Το κατηγορώ στην κυβέρνηση

Κέρκυρανησιάειδήσεις τώραΟθωνοίροή