Travel|02.10.2022 07:22

123€ πήγαινε-έλα: Το «Παρίσι της Γερμανίας» σε περιμένει για τα ωραιότερα τριήμερα του χειμώνα

Newsroom

Μία πόλη καταπράσινη, αφιερωμένη στους λάτρεις της τέχνης και της κλασικής μουσικής. Τι άλλο να ζητήσεις τώρα που θα αρχίσει σιγά-σιγά να πέφτει η θερμοκρασία; Ο Γκαίτε είχε αποδώσει στη Λειψία τον χαρακτηρισμό «Παρίσι της Γερμανίας» και η αλήθεια είναι πως αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σε πείσει να επισκεφτείς αυτήν την τόσο όμορφη, μα λιγότερο προβεβλημένη περιοχή της Γερμανίας.

Η Λειψία είναι μια μικρή, καταπράσινη πόλη, η οποία χαρακτηρίζεται από τεράστια πάρκα, εντυπωσιακούς πεζοδρόμους και ιδιαίτερα μπαράκια, στα οποία συχνά-πυκνά θα ακούσεις να παίζει μουσική του Μπαχ και του Βάγκνερ, μιας και η περιοχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συγκεκριμένες καλλιτεχνικές προσωπικότητες.
Το Μουσείο του Μπαχ, το οποίο θα σε μυήσει στην περιπετειώδη ζωή και το έργο του, είναι το νούμερο ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφτείς, για να ακολουθήσει η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Πρόκειται για τις δυο πιο δημοφιλείς επιλογές των τουριστών που φτάνουν στη Λειψία από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Περπατώντας στην τεράστια κεντρική πλατεία της κεντρικής αγοράς θα συναντήσεις το Παλιό Δημαρχείο, το οποίο στέκει εκεί αγέρωχο ήδη από το 1556 και πλέον φιλοξενεί στο εσωτερικό του το Μουσείο Ιστορίας της Λειψίας.
Η Λειψία είναι μία πόλη αφιερωμένη στην τέχνη και ζει και αναπνέει στους ρυθμούς της, γεγονός που καθίσταται σαφές από τη φινέτσα και την αισθητική που αναδύεται από κάθε γωνιά της. Ένα εκπληκτικό Μουσείο Τέχνης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ευρώπης, σε περιμένει να το επισκεφτείς στο ιστορικό κέντρο της Λειψίας…

Το μαγικό φθινόπωρο της Λειψίας

Σε κάθε εποχή η Λειψία θα βρίσκεται εκεί για να σε συνεπάρει, ωστόσο αν έπρεπε να επιλέξουμε την ιδανική περίοδο, αυτή δεν θα ήταν άλλη από το φθινόπωρο. Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη η πόλη έχει ακόμα πολύ τουρισμό, τα cafe και τα μπαρ είναι γεμάτα, ενώ ο καιρός επιτρέπει ωραίους περιπάτους στα ατελείωτα πάρκα της,

Ένας ακόμα λόγος που πρέπει να επισκεφτείς την πόλη το φθινόπωρο, είναι πως αυτή είναι η απόλυτη εποχή των φεστιβάλ, με αποτέλεσμα εβδομάδες ολόκληρες η πόλη να «χορεύει» σε άκρως εορταστικούς ρυθμούς.

Η εορταστική-φεστιβαλική περίοδος ξεκινά με το «Leipziger Jazztage» και συνεχίζεται με το μεγαλύτερο φεστιβάλ καμπαρέ της Γερμανίας, το «Lachmesse». Σειρά παίρνει το «DOK Leipzig» (με ντοκιμαντέρ και ταινίες animation), τα «Designer’s Open» και  «Grassimesse» (με έμφαση στην εναλλακτική σκηνή του ντιζάιν) και ολοκληρώνεται με το «euro-scene» (φεστιβάλ θεάτρου).

Πώς θα φτάσεις στη Λειψία

Η Λειψία είναι μία πόλη «φιλική» στον ταξιδιώτη αναφορικά με τις μετακινήσεις που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει. Το αεροδρόμιο της πόλης απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της και ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να φτάσεις στο κέντρο από εκεί είναι με το τρένο. Δρομολόγια από τον σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου προς την πόλη πραγματοποιούνται ανά μισή ώρα και η διαδρομή διαρκεί κάτι λιγότερο από 15 λεπτά. Όσο για τα αεροπορικά; Αν κλείσεις τα εισιτήρια σου νωρίς, θα εξασφαλίσεις εισιτήρια από την Αθήνα με 123€ πήγαινε-έλα!

Αν, λοιπόν, ψάχνεις μία όμορφη, μποέμ, ιδιαίτερη και φθινοπωρινή ευρωπαϊκή πόλη για ολιγοήμερες διακοπές, η Λειψία είναι εκεί για να σου προσφέρει απλόχερα όλα όσα χρειάζεσαι.
Έχε στο μυαλό σου πως για κάποιους η πόλη αυτή φιγουράρει στην κορυφή των πιο όμορφων πόλεων της Γερμανίας…

ΛειψίαΓερμανίαειδήσεις τώρα