Πέρασμα στην Ινδία: «Το χρυσό τρίγωνο», Δελχί, Άγκρα, Τζαϊπούρ
NewsroomΣταυροδρόμι πολιτισμών και γενέτειρα θρησκειών, φιλοσοφικών ρευμάτων και πρακτικών, η αχανής αυτή χώρα των δισεκατομμυρίων κατοίκων, αποτελεί μοναδική περίπτωση στον πλανήτη και είναι δυνατός πόλος έλξης για κάθε ταξιδευτή. Ο Βαγγέλης Πρωτόπαπας μας καλεί για ένα πέρασμα στην Ινδία, ξεκινώντας από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς γωνιές της.
Οταν πριν 16 χρόνια επισκέφτηκα για πρώτη φορά στην Ινδία, συζητώντας με ένα έμπειρο ταξιδευτή μου είχε πει :«Αν καταφέρεις ταξιδεύοντας στην Ινδία να βγεις αλώβητος, θα μπορέσεις να ταξιδέψεις χωρίς πρόβλημα σε ολόκληρο τον κόσμο», εννοώντας πως ένα ταξίδι στην Ινδία είναι ένα κριτήριο που δοκιμάζει τα όρια της ανοχής κάθε ταξιδιώτη σε πολλά επίπεδα.
Η Ινδία δεν είναι μόνο χώρα αλλά μια υπό-ήπειρος μέσα στην Ασία, ένα σύμπαν ολόκληρο. Είναι μια περιοχή του πλανήτη με μεγάλη γεωμορφική ποικιλία, με τεράστιους ορεινούς όγκους 38 βουνοκορφών που ξεπερνούν τα 7.000 μέτρα, μεγάλα και εμβληματικά ποτάμια όπως ο Ινδός, ο Γάγγης και ο Βραχμαπούτρα, ατέλειωτες πεδιάδες, αχανείς ερήμους και τροπικές παραλίες.
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
- Οι αγρότες λένε «όχι» σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Κλιμακώνουν τα μπλόκα
- Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού
- Κύπρος: 23χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του - «Βαρόνοι» των Κεντρικών Φυλακών τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο
- Πάρις Παρασκευάδης στο ethnos.gr: Προσπαθώ να ζήσω το «τώρα» αγνοώντας το τικ-τικ του ρολογιού