Travel|03.11.2022 07:30

Μαδρίτη-Τολέδο: Στην καρδιά της ιβηρικής χερσονήσου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Εβίτα Ταμπάκη/carnetdevoyage.gr
Εβίτα Ταμπάκη/carnetdevoyage.gr
Εβίτα Ταμπάκη/carnetdevoyage.gr
Εβίτα Ταμπάκη/carnetdevoyage.gr
Εβίτα Ταμπάκη/carnetdevoyage.gr

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επισκεφθεί κανείς τη Μαδρίτη.

Μια πόλη πανέμορφη που ανήκει στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με άπειρες επιλογές και πλούσια καλλιτεχνική και νυχτερινή ζωή και βέβαια τα μουσεία της που φιλοξενούν μερικούς από τους καλύτερους πίνακες στον κόσμο.

Μερικά χιλιόμετρα μακριά και το ρομαντικό Τολέδο, παλαιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου και περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Τάγο που αποτελεί μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ιβηρικής Χερσονήσου και "πατρίδα" του Ελ Γκρέκο.

Η Ντορίτα Λουκίσσα και η Εβίτα Ταμπάκη έκαναν μια μοναδική επίσκεψη εκεί και μας καλούν να τις ακολουθήσουμε.

Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό… ήταν διαρκώς η σκέψη μου όσο πλησίαζε η μέρα του ταξιδιού. Το προγραμμάτιζα από το καλοκαίρι, τα εισιτήρια ήταν ήδη 4 μήνες στο συρτάρι και όλα θα ήταν τέλεια αν δεν είχε προηγηθεί ένα γκρεμοτσάκισμα που με οδήγησε στο νοσοκομείο και μετά στον εγκλεισμό για δύο μήνες στο σπίτι, με το πόδι ψηλά.

Στην τελική δεν θα με κράταγε εκτός Ισπανίας ένα σπασμένο πόδι!

Άλλωστε ήταν ένα ταξίδι που ονειρευόμουν από παιδί. Από τότε που συνειδητοποίησα ότι το πιο σημαντικό πράγμα σ αυτή τη ζωή είναι να γυρίσω όσο μπορώ τον κόσμο έλεγα πως εκεί, στην Ισπανία, όπως και στη Λατινική Αμερική, θέλω όχι μόνο να πάω, αλλά να ζήσω για καιρό.

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr

Μαδρίτηειδήσεις τώραταξίδι