Travel|14.12.2022 07:30

Με θέα στις χιονισμένες Άλπεις: Το χωριό-outsider της Ελβετίας που έχει καταφέρει να ξετρελάνει ολόκληρη την Ευρώπη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ένα χωριό ρομαντικό, βουτηγμένο στο χιόνι, που ενδείκνυται για ρομάντζο και βόλτες δίπλα στο ποτάμι, αλλά και για φοβερές παρεΐστικες χειμερινές εξορμήσεις. Mε άλλα λόγια… Ιντερλάκεν.

Αν είστε ερωτευμένοι και αναζητάτε έναν εναλλακτικό προορισμό στην την ορεινή πλευρά της Ευρώπης μέσα στην καρδιά του χειμώνα, η ιδανική επιλογή  βρίσκεται στις ελβετικές Άλπεις και ακούει στο όνομα Ιντερλάκεν. Ακόμα, το χωριό ενδείκνυται και για μεγάλες παρέες στις οποίες αρέσουν τα χειμερινά σπορ και η περιπέτεια.

Το Ιντερλάκεν είναι ένα από τα πιο παλιά, ιστορικά και δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Ελβετίας και προτιμάται κάθε χειμώνα από χιλιάδες παραθεριστών των γειτονικών -και όχι μόνο- χωρών, ενώ περιττό είναι να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων είναι γεμάτο με κόσμο, αποτελώντας την τρίτη πιο δημοφιλή επιλογή της Ελβετίας για διακοπές.

Το Ιντερλάκεν πήρε το ιδιαίτερο όνομά του από το μοναστήρι των Αυγουστίνων που ιδρύθηκε εκεί τον 12ο αιώνα. Αρχικά είχε ονομαστεί Ίντερ Λάκους, ανάμεσα δηλαδή σε δύο λίμνες: στην Μπριέν και την Τουν. Το χωριό βρίσκεται σε έναν μονίμως κατάλευκο από το χιόνι ορεινό όγκο, μέσα στην καρδιά των Ελβετικών Άλπεων. Τεράστιο ατού στην ήδη «μαγική» εικόνα του, είναι ο ποταμός που διασχίζει την πόλη, ο οποίος ενδείκνυται για απολαυστικούς περιπάτους κατά μήκος του.

Τι θα κάνεις στο Ιντερλάκεν

Από τα μέσα του Νοεμβρίου έως και την άνοιξη, το χωριό είναι χιονισμένο, γεγονός που το κάνει να δείχνει ακόμα πιο όμορφο και ενδιαφέρον. Αν είσαι λάτρης των χειμερινών σπορ, εδώ θα βρεις τον πιο αγαπημένο σου μέρος, μιας και στο Ιντερλάκεν θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις βόλτες με έλκηθρο, χιονοσανίδα, σκι και όλες σχεδόν τις δραστηριότητες που απαιτούν χιόνι.

Αν, ωστόσο, προτιμάς να γνωρίσεις τον τόπο περπατώντας, η πεζοπορική ομάδα της περιοχής διοργανώνει συχνά -αν ο καιρός το επιτρέπει- πεζοπορικές εκδρομές στα γύρω χωριά.

Πώς θα φτάσεις στο Ιντερλάκεν

Μπορεί να φαίνεται πως το ταξίδι για το όμορφο χωριό της Ελβετίας θα είναι μεγάλο και κουραστικό, όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. Για να βρεθείς από την Αθήνα στο Ιντερλάκεν θα πρέπει να πάρεις το αεροπλάνο για Ζυρίχη και από εκεί ένα τρένο με ανταπόκριση για κάτι λιγότερο από δύο ώρες.

Με δυο λόγια, μέσα σε κάτι λιγότερο από 5 ώρες, μπορείς να βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο όμορφα χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης.

Αξίζει τον κόπο, δε νομίζεις;

Είτε για φέτος τα Χριστούγεννα, είτε για τον Ιανουάριο που παραδοσιακά είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μήνες για χειμερινές εκδρομές, το Ιντερλάκεν αποτελεί επιλογή που πρέπει να εξετάσεις, καθώς οι παροχές του είναι πολλές και οι εικόνες που θα σου χαρίσει άπειρες. Μπορείς φυσικά να το επισκεφτείς και ως μέρος της εκδρομής σου στη Ζυρίχη για μονοήμερη εκδρομή, ωστόσο, δύο μέρες καλό θα ήταν να του τις αφιερώσεις, μιας και είναι σίγουρο πως όταν θα το δεις, δεν θα σου πάει καρδιά να μπεις στο αεροπλάνο της επιστροφής.

 

Άλπειςταξίδιειδήσεις τώρα