Travel|03.11.2018 12:20

Philoxenia-Hotelia: Συμμετοχές από 22 χώρες στη φετινή διοργάνωση

Ντέπη Χιωτοπούλου

Με αύξηση των ξένων επισκεπτών, εκθεσιακές συμμετοχές από 22 χώρες και με την παρουσία όλης της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, πραγματοποιούνται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η 34η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia και η διεθνής έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hotelia.

Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου, η καρδιά του τουρισμού θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη, και κατά τη διάρκεια των δυο εκθέσεων, Philoxenia και Hotelia, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο θα δεχτεί επισκέπτες από 47 χώρες (αριθμός-ρεκόρ για τις δύο εκθέσεις).

Τιμώμενες Περιοχές της φετινής Philoxenia είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Λέσβος.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από το πιο άρτια οργανωμένο hosted buyers πρόγραμμα τουριστικής έκθεσης στην Ελλάδα με πάνω από 110 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες και 3.500 προκαθορισμένα ραντεβού μόνο με τους εκθέτες της Philoxenia, ενώ επιπλέον 60 hosted buyers έρχονται στην Hotelia για να πραγματοποιήσουν ακόμη 600 ραντεβού.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 34ης Philoxenia περιλαμβάνεται το διεθνές συνέδριο της έκθεσης, που αποτελεί μία συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Tουρισμός 55+: Moxλός ανάπτυξης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Να σημειωθεί ότι στους εκθέτες της Philoxenia και της Hotelia περιλαμβάνονται ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μαζί με τουριστικές start-ups, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, HAPCO, ΠΟΞ κ.ά.

τουρισμόςέκθεσηΘεσσαλονίκη