Travel|04.04.2023 07:29

Ταξίδι στο Λονδίνο: H Omnio μας παρουσιάζει τα πιο instragramικά αξιοθέατα της πόλης που δεν πρέπει να χάσεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Αγαπημένος προορισμός στην κατηγορία «ταξίδι στο εξωτερικό» είναι το Λονδίνο, το οποίο ιδιαίτερα την άνοιξη αποτελεί μια όαση από χρωματιστά λουλούδια και δέντρα γεμάτα άνθη, που πάνε κόντρα στον μουντό καιρό της βρετανικής πρωτεύουσας. Γιατί την άνοιξη, βλέπεις, το Λονδίνο «γλυκαίνει» και καλεί τους ταξιδιώτες να το απολαύσουν στην ωραιότερη -από άποψη καιρού- εκδοχή του.

Πέρα από το ειδυλλιακό και ρομαντικό σκηνικό, η πρωτεύουσα της Αγγλίας ελκύει τους επισκέπτες και λόγω των αξιοθέατων που στολίζουν την πόλη και αποτελούν σήμα κατατεθέν της, αιχμαλωτίζοντας το βλέμμα κάθε περαστικού - είτε πρόκειται για ντόπιο, είτε για τουρίστα.

Την πεποίθηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και η ταξιδιωτική εταιρεία Omnio, ο γερμανικός διαδικτυακός ιστότοπος σύγκρισης και κρατήσεων ταξιδιών με έδρα το Βερολίνο της Γερμανίας. Ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε η οποία βασίστηκε στα TikTok views, τα Instagram hashtags και την ανάλυση των social data, παρουσίασε τα landmarks τα οποία αποδείχθηκε πως κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ταξιδιωτών οι οποίοι σπεύδουν να τα επισκεφτούν και να μοιραστούν ξεχωριστά στιγμιότυπα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι αυτά; Κράτα σημειώσεις για να μην παραλείψεις να τα βάλεις στο πρόγραμμά σου στο επόμενο ταξίδι σου στο μαγευτικό Λονδίνο!

1. Buckingham Palace

«Βασιλιάς» στην κορυφή της λίστας αναδείχθηκε το Buckingham Palace. Σε μια ονειρεμένη τοποθεσία δίπλα στο καταπράσινο Green Park αλλά και το παραμυθένιο St James Park, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποτελούν τη βασιλική κατοικία της royal βρετανικής οικογένειας στο Λονδίνο αλλά και την έδρα της αγγλικής μοναρχίας. Το επιβλητικό κτίριο με τις χρυσές λεπτομέρειες αποπνέει μια αύρα κομψότητας, με τον κόσμο να στήνεται μπροστά του για να  εξασφαλίσει μία…βασιλική φωτογραφία. Η διαδρομή δε, υπόσχεται να αποτελέσει μία από τις πιο ξεχωριστές βόλτες στο κέντρο του Λονδίνου, ιδίως για όσους λατρεύουν το περπάτημα.

2. London Eye

Το περίφημο London Eye αποτελεί το πιο φωτεινό κόσμημα της πόλης ολόκληρης. Η γιγαντιαία ρόδα που στέκεται πάνω στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση έχει ύψος 135 μέτρα και διαθέτει 32 γυάλινες καμπίνες, ενώ η περιστροφή γίνεται κατά 26 εκατοστά ανά δευτερόλεπτο. Η θέα σε αποζημιώνει και ειδικά αν δεν υποφέρεις από υψοφοβία, ένα εισιτήριο για να ζήσεις τη full εμπειρία επιβάλλεται. Αν, όμως, αυτό φαντάζει αρκετά extreme για τα γούστα σου, ακόμα και η εικόνα του θα σου κόψει την ανάσα, όλες τις ώρες της ημέρας!

3. Big Ben

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει το συναίσθημα που τους προκλήθηκε μπροστά σε αυτό το δημιούργημα-υπερθέαμα ως δέος. Όχι άδικα, αφού το περίφημο Big Ben βλέπεις τόσα χρόνια σε στάμπες, μπρελόκ, τετράδια και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς, αλλά μόλις το γνωρίσεις από κοντά ξαφνικά τα λόγια είναι πολύ μικρά για το περιγράψουν. Πρόκειται για την τεράστια καμπάνα και το ρολόι στη βόρεια πλευρά των ανακτόρων του Westminster. Μάλιστα, αποτελεί το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο!

Για μια ακόμη φορά οι χρυσές λεπτομέρειες σε συνδυασμό με τη γοητεία του ποταμού έρχονται για να ολοκληρώσουν την εικόνα που δε χορταίνεις να θαυμάζεις. 

Προσοχή, όμως! Μην ξεχνάς ότι όσο και να «μελετήσεις» πριν το πρώτο σου ταξίδι στο υπέροχο Λονδίνο, ποτέ δεν θα καταφέρεις να πας πλήρως ενημερωμένος, καθώς η πόλη αυτή πάντα καταφέρνει να σε εκπλήσσει ευχάριστα.

Κάθε φορά θα έχεις κάτι καινούργιο να γνωρίσεις, νέα spots για να φωτογραφίσεις και ακόμα περισσότερες εμπειρίες στις οποίες επιβάλλεται να πεις το «ναι».

ειδήσεις τώραΛονδίνοταξίδι εξωτερικόΒρετανία