Travel|24.07.2023 07:30

Καλοκαίρι στη Ζάκυνθο: Όσα δεν πρέπει να παραλείψεις να απολαύσεις στο νησί

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η Ζάκυνθος, ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα νησιά του Ιονίου, αποτελεί περήφανα το δεύτερο νησί σε επισκεψιμότητα μετά την Κέρκυρα, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική της σε μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για ένα νησί που σίγουρα την πρώτη σας φορά στα εδάφη του δεν θα προλάβετε να τα δείτε όλα, ακόμα και αν η διαμονή σας εκεί είναι πολυήμερη.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

Εμείς, προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε και να σας παρουσιάσουμε τα 5 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε κατά την πρώτη σας επίσκεψη στο πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου γι’ αυτό δεν έχετε παρά να… κρατήσετε σημειώσεις.

Μπόχαλη

Εάν επισκεφθείτε τη Ζάκυνθο, είναι δεδομένο πως πρέπει να πάτε στη Μπόχαλη. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται ακριβώς στα περίχωρα της πρωτεύουσας και περιλαμβάνει τα γοητευτικά χωριά Ακρωτήρι, Κρυονέρι και Βάρρες.

Η Μπόχαλη είναι γνωστή για την υπέροχη πανοραμική της θέα που περικλείει την πόλη της Ζακύνθου που απλώνεται από κάτω και εκτείνεται από τα γαλάζια νερά του Ιονίου μέχρι την Πελοπόννησο. Μάλιστα, λέγεται πως στον λόφο του Στράνη ο διάσημος Ζακυνθινός ποιητής Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε να γράψει το πιο γνωστό του ποίημα του οποίου οι στίχοι αργότερα έμελλε να αποτελέσουν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Υπάρχουν πολλά καφέ και καταστήματα, ενώ σε όποιο μέρος και αν σταθείτε είναι σίγουρο πως η θέα θα σας καθηλώσει. Η Μπόχαλη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την Ελληνική Επανάσταση κατά της Τουρκίας, το 1821, καθώς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Φιλικών ήταν ο τόπος συνάντησης μιας μυστικής εταιρείας που σχεδίαζε επιθέσεις και υποδέχτηκε επίσης όσους αναζητούσαν καταφύγιο από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σίγουρα, λοιπόν, μιλάμε για ένα ιδιαίτερα γραφικό μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε.

Μαραθονήσι

Το Μαραθονήσι είναι ένα παρθένο νησί στον κόλπο του Λαγανά, ακριβώς απέναντι από την παραλία Λίμνη Κεριού. Εκδρομικά καραβάκια φτάνουν καθημερινά στις αμμώδεις παραλίες του με θέα το καταπράσινο τοπίο. Στην απαλή άμμο του Μαραθονησιού, μάλιστα, η θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα πηγαίνει να γεννήσει τα αυγά της.

Μουσείο Διονύσιου Σολωμού

Βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και είναι αφιερωμένο στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό αλλά και σε άλλους επιφανείς Ζακυνθινούς. Μια συλλογή χειρογράφων, πορτρέτων, προσωπικών ενδυμάτων και προτομών διάσημων Ζακυνθινών στεγάζεται στο εσωτερικό της καθώς και τα μαυσωλεία δύο σημαντικών Ελλήνων ποιητών, του Σολωμού και του Κάλβου.

Μπλε Σπηλιές

Στο βόρειο άκρο του νησιού, στο ακρωτήριο Σκινάρι, θα βρείτε τις εντυπωσιακές Γαλάζιες Σπηλιές. Στο εσωτερικό, η θάλασσα αντανακλά το χρώμα του ουρανού, το οποίο καθρεφτίζεται από τα τείχη των σπηλαίων και δημιουργεί ένα απόλυτα μαγικό γαλάζιο φως.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τις Μπλε Σπηλιές με ένα μικρό σκάφος με γυάλινο πυθμένα, το οποίο αναχωρεί από τον Άγιο Νικόλαο ή επιλέγοντας τη μεγαλύτερη κρουαζιέρα γύρω από το νησί που ξεκινάει από την πόλη της Ζακύνθου.

Πόρτο Λιμνιώνας

Με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά με φόντο βράχους και σπηλιές, το Πόρτο Λιμνιώνας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ήσυχα σημεία για κολύμπι στο νησί. Σε μια τοποθεσία με άγρια ομορφιά, κοντά στο μικρό χωριό του Αγίου Λέοντα, κερδίζει σε δημοτικότητα κάθε χρόνο και στο απόγειο του καλοκαιριού μπορεί να γεμίσει κόσμο.

Υπάρχει η δυνατότητα για ενοικίαση ξαπλωστρών, ενώ μπορείτε επίσης να φάτε καθώς στην περιοχή υπάρχουν εστιατόρια.

 

καλοκαίριτουρισμόςταξίδια ΕλλάδαΖάκυνθοςταξίδια