Travel|05.08.2023 07:30

Διαυγή νερά, χρυσές αμμουδιές διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο: Οι 5 ομορφότερες παραλίες των Σποράδων

Newsroom

Ένας από τους ιδιαίτερα δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς για το καλοκαίρι τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες που σπεύδουν κάθε χρόνο να απολαύσουν τον ελληνικό ήλιο, είναι τα νησιά των Σποράδων. Ενδεικτικό είναι ότι η επισκεψιμότητα στα νησιά των Σποράδων έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία δέκα χρόνια, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες.

Και αδιαμφισβήτητα, ένας από τους λόγους που όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν τα νησιά των Σποράδων είναι οι μοναδικές τους παραλίες.

Ποια να πρωτοξεχωρίσεις άραγε;

Μπανάνα, Σκιάθος

Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες παραλίες των Σποράδων. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σκιάθου και οι παλιοί ξέρουν τη συγκεκριμένη παραλία με το όνομα Κρασσά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο παραλίες που η μία αποτελεί συνέχεια της άλλης: τη μικρή Μπανάνα που είναι πιο ήσυχη και κάποτε ήταν πόλος έλξης γυμνιστών και τη Μεγάλη Μπανάνα που είναι πολύ δημοφιλής στις νεότερες ηλικίες. Πρόκειται για μια παραλία με αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά την οποία πλαισιώνουν πεύκα τα οποία φτάνουν μέχρι και την ακτή.

Κουκουναριές, Σκιάθος

Μια ακόμα παραλία που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού και ίσως η διασημότερη της Σκιάθου είναι οι Κουκουναριές. Η συγκεκριμένη παραλία είναι γνωστή και με το όνομα «Χρυσή Άμμος».

Είναι μια παραλία που φημίζεται για το πυκνό δάσος των κουκουναριών καθώς επίσης και για τον υδροβιότοπο της Στροφιλιάς. Πρόκειται για μια πλήρως οργανωμένη παραλία ενώ είναι και μια περιοχή με πλήθος καταλυμάτων και μεγάλη γκάμα επιλογής μαγαζιών εστίασης.

Μηλιά, Σκόπελος

Για πολλούς, πρόκειται για την πιο όμορφη παραλία της Σκοπέλου. Η Μηλιά είναι άλλη μια παραλία των Σποράδων με γαλαζοπράσινα νερά και ένα καταπράσινο τοπίο να την περιβάλλει.

Η παραλία είναι οργανωμένη και μεγάλη και χωρίζεται σε δύο μισά. Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στο αριστερό μέρος της παραλίας, ενώ το δεξιό μέρος είναι περισσότερο ήσυχο και ενδείκνυται για οικογένειες. 

Άγιος Δημήτριος, Αλόννησος

Είναι η διασημότερη παραλία της Αλοννήσου. Πρόκειται για μια ολόλευκη παραλία στην οποία η αντίθεση με τα καταγάλανα νερά, τα οποία βαθαίνουν πολύ απότομα, είναι ιδιαίτερα έντονη. Η ακτή της παραλίας καλύπτεται από άσπρα βότσαλα και ψιλό πετραδάκι.

Η παραλία στη μία πλευρά είναι περισσότερο οργανωμένη, καθώς υπάρχουν beach bars, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το μόνο μειονέκτημα -αν μπορούμε να βρούμε κάποιο- είναι πως απέχει 25 λεπτά (15 χιλιόμετρα) από τη Χώρα του νησιού, σίγουρα όμως αξίζει τον κόπο και την απόσταση.  Πριν φτάσετε στην ακτή «πρέπει» να κάνετε μία μικρή στάση για να φωτογραφίσετε την παραλία από ψηλά.

Πεύκος, Σκύρος

Η παραλία του Πεύκου στη Σκύρο απέχει 11 χιλιόμετρα από τη Χώρα του νησιού, αλλά σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε. Πρόκειται για μια καταπράσινη παραλία, όπως μαρτυρά και το όνομά της, με λευκό βότσαλο.

Πρόκειται για ιδανική επιλογή, καθώς είναι καλά προστατευμένη από τους ανέμους καθώς βρίσκεται σε κόλπο, ενώ φημίζεται και για τη μοναδική θέα του ηλιοβασιλέματος. Ενδείκνυται για παιδιά καθώς είναι αρκετά μεγάλη και εύκολα προσβάσιμη.

ειδήσεις τώραδιακοπέςπαραλίεςΣποράδεςκαλοκαίρι