Travel|14.08.2019 10:33

Live Like Local: Προσφέρει μοναδικές τουριστικές εμπειρίες

Newsroom

Μοναδική υπόσχεται να καταστήσει την εμπειρία περιηγητών και τουριστών η πρωτοβουλία Live Like Local, η οποία επικεντρώνεται στον Νομό Μαγνησίας: τον Βόλο, το Πήλιο και το παραλιακό μέτωπο της περιοχής. Όπως εξηγεί στο ethnos.gr ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας Γρηγόρης Φανουλάς, στόχος είναι ο επισκέπτης του Πηλίου να ζήσει σαν ντόπιος, συνδυάζοντας σειρά επισκέψεων στα αξιοθέατα της περιοχής, με γαστρονομικές εμπειρίες και δραστηριότητες αναψυχής (π.χ. hiking).

Όπως εξηγεί ο κ. Φανουλάς, ο επισκέπτης που συμμετέχει στο live like local διαθέτει έναν ντόπιο-συνοδό (local -fellow traveler), που λειτουργεί σαν ξεναγός, συντονίζοντας τις ξεχωριστές δράσεις.

«Πρέπει να ξαναθυμηθούμε τα ήθη και έθιμα της χώρας μας και να δείξουμε στον επισκέπτη ότι κάθε μέρος στην Ελλάδα αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία. Μέσω του Live Like Local προσφέρουμε 23 διαφορετικές προτάσεις ταξιδιωτικής εμπειρίας, με διάρκεια μισή ή μία ημέρα» σημειώνει ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, που επιδιώκει να προσελκύσει επισκέπτες και από το εξωτερικό.

Πώς λειτουργεί

Το Live Like Local είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα διαχείρισης προορισμών, η οποία προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, μυώντας τον επισκέπτη στον τρόπο ζωής του ντόπιου πληθυσμού. Στηρίζεται στις αρχές του βιώσιμου και βιωματικού τουρισμού, ενώ στον πυρήνα του βρίσκεται η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Για την ώρα, το Live Like Local εφαρμόζεται στη Μαγνησία, προσφέροντας, σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες της περιοχής, οργανωμένες δραστηριότητες και εμπειρίες.

Μέσω της πλατφόρμας, ο επισκέπτης μπορεί να λάβει πληροφορίες για την περιοχή, την τοπική γαστρονομία και τις διαφορετικές δραστηριότητες ανά εποχή του χρόνου. Μπορεί ακόμη να συμμετάσχει σε workshops με θεματικές, όπως η αγγειοπλαστική, οι παραδοσιακοί χοροί ή τα αρχαία μουσικά όργανα.

ελληνικός τουρισμός