Travel|22.11.2018 16:57

Xenia: Το εμπορικό γεγονός του ξενοδοχειακού κλάδου

Ντέπη Χιωτοπούλου

Με κεντρικό μήνυμα «The Hospitality Experience» και με πλήθος καινοτόμων θεματικών εκδηλώσεων, ξεκινάει η έκθεση Xenia, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του ξενοδοχειακού κλάδου, και έχοντας ως στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών της τουριστικής βιομηχανίας.

Με περισσότερους από 550 εκθέτες, η στοχευμένη έκθεση στον ξενοδοχειακό κλάδο, που θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, από το Σάββατο 24 έως και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, αναδεικνύεται ως το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός και κομβικό φόρουμ των επενδυτικών επιλογών της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

2ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας

Με κορυφαίους διεθνείς και Ελληνες παράγοντες του τουρισμού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αγοράς, θα διεξαχθεί το 2ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

Το 2ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, στη συνεδριακή αίθουσα C1 του Metropolitan Expo, από τις 10 το πρωί.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Βασιλικός, το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας γίνεται πλέον θεσμός. Καταξιώνεται ως το ετήσιο σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης τόσο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας όσο και του συνόλου των ενδιαφερομένων για τον τουρισμό.

Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα επιμερίζεται σε 4 θεματικές ενότητες:

  1. «Data is the new Oil»: Χρησιμοποιώντας δεδομένα για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των επισκεπτών και την αύξηση των ξενοδοχειακών εσόδων.
  2. «Getting Digital»: Αξιοποιώντας τα νέα ψηφιακά κανάλια πώλησης και διάθεσης του ξενοδοχειακού προϊόντος.
  3. «Επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο»: Τάσεις και Εμπόδια.
  4. «Οικονομία Διαμοιρασμού»: Μαθήματα για τα ξενοδοχεία από τον ανταγωνισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Καινοτόμο project

Κατά τη διάρκεια της Xenia θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας, εσωτερικής διακόσμησης, αρχιτεκτονικής, δόμησης και αειφορίας στο καινοτόμο project Hotel Megatrends.

Πρόκειται για μια πλήρως δομημένη εγκατάσταση των 445 τ.μ., που θα αναπτυχθεί στο Hall 1 του Metropolitan Expo, και θα παρουσιαστούν ζητούμενα που αφορούν ή θα πρέπει να αφορούν σήμερα κάθε ξενοδόχο, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, αρχιτέκτονα, διακοσμητή, designer, πολιτικό μηχανικό ή τεχνική εταιρία.

Digi Hotel

Κατά τη διάρκεια της παράλληλης εκδήλωσης Digi Hotel, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Xenia, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Hall 3, θα αναλυθούν όλα τα σημαντικά θέματα του ψηφιακού κόσμου της ξενοδοχίας.

Για τρεις ημέρες και μέσα από ένα συνεχές πρόγραμμα 22 ωρών, 40 και πλέον ειδικοί ομιλητές παγκόσμιας κλάσης και εμπειρίας θα παρουσιάσουν στους επαγγελματίες επισκέπτες της Xenia, όλο το φάσμα των πρακτικών και των εξελίξεων των τεχνολογιών αιχμής και των ψηφιακών εργαλείων που σήμερα αποτελούν τον κύριο μοχλό λειτουργίας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Εξι θεματικές ενότητες -δύο κάθε ημέρα-, θα καλύψουν τον ψηφιακό χάρτη των ξενοδοχείων, με θέματα που θα αφορούν τόσο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όσο και μικρά καταλύματα. Ανάμεσα σε άλλα θα αναλυθεί η σύγχρονη Ψηφιακή Παρουσία, όπως αυτή ορίζεται σήμερα παγκοσμίως, το πώς μπορεί να βελτιωθεί, με ποια ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές.

Να σημειώσουμε ότι η έκθεση XENIA θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από το Σάββατο 24 έως και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, και ώρες 10.00 – 19.30 (Σάββατο και Κυριακή), και 10.00 – 19.00 (Δευτέρα).

Xeniaέκθεσηξενοδοχεία