Travel|31.03.2020 15:35

Παναμάς: Εδώ βρίσκεται το μέρος στο οποίο κατέφυγε η συμμορία του Casa de Papel

Newsroom

Ο Νίκος Κοκλώνης με συνταξιδιώτη τον Γιάννη Σπαλιάρα μας ξεναγεί σε μια από τις πιο όμορφες χώρες της Νότιας Αμερικής, τον Παναμά. Μέσα από το Celebrity Travel ο Νίκος και ο Γιάννης μας συστήνουν τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του Panama City. Γνωρίζουμε όλες τις όψεις της πρωτεύουσας του Παναμά, από την παλιά πόλη που είναι χτισμένη μέσα στα τείχη, μέχρι τη σύγχρονη πλευρά της με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες.

Η χώρα, που συγκαταλέγεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη έχει να καυχιέται και για ένα από τα μεγαλύτερα μηχανολογικά επιτεύγματα: τη Διώρυγα του Παναμά, που ενώνει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό.

Από τη διάσημη διώρυγα, ο Mr Travel και ο Γιάννης Σπαλιάρας «βουτούν» στα κρυμμένα κι επικίνδυνα στενά της πόλης, όπου ο μόνος νόμος που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ήταν αυτός των συμμοριών. Έχοντας μαζί του δύο πρώην αρχηγούς συμμοριών γνωρίζουν την πιο σκληρή και επικίνδυνη όψη της πόλης.

Νίκος Κοκλώνης και Γιάννης Σπαλιάρας ζουν την καθημερινότητα των κατοίκων και παρατηρούν πώς αλλάζει η εικόνα της πρωτεύουσας, εξαιτίας της άμπωτης και της παλίρροιας. Δοκιμάζουν τα αυθεντικά καπέλα «Πάναμα», περπατούν στην καρδιά του οικονομικού κέντρου και μιλούν για το πόσο επηρέασε τα δεδομένα το σκάνδαλο των Panama Papers.

 

 

Αφού διασχίσουν ένα τροπικό δάσος, φτάνουν στην περιοχή Guna Yala, όπου κυριαρχούν τα διάφανα νερά, η λευκή άμμος, τα κοχύλια, οι αστερίες, οι καρύδες και οι μικρές ξύλινες καλύβες των ιθαγενών. Το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον που πρωταγωνίστησε στην ισπανική σειρά Casa de Papel, ως το παραμυθένιο μέρος όπου αυτοεξορίστηκαν οι πρωταγωνιστές, γίνεται ιδανικό σκηνικό για χαλαρές στιγμές και εκ βαθέων εξομολογήσεις.

Νίκος ΚοκλώνηςOpen TVΠαναμάς