Τηλεόραση|25.05.2020 22:17

Εριέττα Μανούρη: Το πάθος της Βαλεντίνης για έρωτα μου ταιριάζει πολύ

Φωφώ Μπόνιου

Αφησε στη μέση τις σπουδές της στα Οικονομικά για χάρη της υποκριτικής και στο ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη βρέθηκε να παίζει φέτος σε δύο σίριαλ. Η νεαρή ηθοποιός στη συνέντευξη που ακολουθεί αποκαλύπτει πού και πώς πέρασε την καραντίνα, αναφέρεται στην προσωπική της ζωή και στη σχέση της με τον επίσης ηθοποιό Αναστάση Ροϊλό και δηλώνει λάτρις του παρκούρ και του χορού

Νιώθετε τυχερή, δεδομένου ότι το τηλεοπτικό ντεμπούτο σας στην TV έγινε σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο μεγάλες παραγωγές του ΑΝΤ1, τις «Αγριες μέλισσες» και τη «Γυναίκα χωρίς όνομα»;

Φυσικά και νιώθω τυχερή, ευγνώμων και πάρα πολύ χαρούμενη που μπήκα στον χώρο της τηλεόρασης και σε δύο εξαιρετικές παραγωγές και όσον αφορά το περιεχόμενο, την ποιότητα και κυρίως τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα.

Τι αγαπάτε πιο πολύ σε αυτήν τη δουλειά; Γιατί υπερίσχυσε η υποκριτική έναντι των οικονομικών σας σπουδών;

Νομίζω ότι άπαξ και πάρεις μια γεύση από αυτό που λέγεται υποκριτική, μετά είναι δύσκολο να κάνεις κάτι άλλο. Εγώ ήμουν τυχερή γιατί στο σχολείο είχα την πρώτη επαφή με το θέατρο και μετά αποφάσισα να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, όσο σπούδαζα Οικονομικά. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό ήθελα να κάνω, να μπορώ να εκφράζω τα συναισθήματά μου με αυτόν τον τρόπο, να μεταμορφώνομαι.

Και οι σπουδές σας στα Οικονομικά έχουν μείνει στη μέση;

Πήγα στο πρώτο έτος και μετά έδωσα στο Εθνικό. Δεν γινόταν να συνδυαστούν. Θέλω να πάρω το πτυχίο μου κάποια στιγμή, γιατί πιστεύω ότι είναι καλό να υπάρχει και ένα δεύτερο πτυχίο.

Νιώθετε πιο κοντά στον ρόλο της Κλειώς («Γυναίκα χωρίς όνομα») ή της Βαλεντίνης («Αγριες μέλισσες»); Με ποια από τις δύο ηρωίδες είστε πιο κοντά;

Με καμία δεν ταυτίζομαι απόλυτα, αλλά βλέπω κοινά και στις δύο. Το πάθος της Βαλεντίνης για έρωτα μου ταιριάζει πολύ. Θεωρώ ότι ο έρωτας είναι σημαντικό πράγμα και γεμίζει την ψυχή μου. Σε ό,τι αφορά την Κλειώ, το γεγονός ότι αυτή η κοπέλα για να προστατέψει την οικογένειά της μπορεί να περάσει διά πυρός και σιδήρου είναι πολύ σημαντικό. Και εμένα αν κάποιος πείραζε την οικογένειά μου θα έκανα τα πάντα για να την υποστηρίξω.

Στις «Μέλισσες» θα σας ξαναδούμε;

Δεν ξέρω. Μακάρι να βρεθεί κάποιος τρόπος, αλλά νομίζω ότι ο κύκλος έκλεισε.

Σεναριακά τι έρχεται για την Κλειώ; Πώς θα εξελιχθεί η σχέση της με τον Κωστή αλλά και πώς θα αντιδράσει στην απώλεια του πατέρα της;

Η Κλειώ από τη στιγμή που κατάλαβε ότι ο πατέρας της σκότωσε τη μάνα της έχει κλονιστεί και συνειδητοποιεί ότι ζει σε ένα ψέμα. Το ότι πεθαίνει ο πατέρας της είναι δύσκολο να το διαχειριστεί και ο Κωστής προσπαθεί συνεχώς να στηρίζει τη σχέση τους, η οποία προς το παρόν δεν έχει καλή κατάληξη. Περιμένω στα τελευταία επεισόδια να δω αν θα αλλάξει κάτι, γιατί εγώ θα ήθελα να καταλήξουν μαζί και να είναι αγαπημένοι. Σεναριακά όμως ακόμα δεν ξέρουμε.

Και οι δύο πάντως ρόλοι είναι συγκινησιακά φορτισμένοι. Εσείς στα δύσκολα κλαίτε;

Εγώ κλαίω πολύ όταν έχω νεύρα για να αποφορτιστώ και να ξεσπάσω. Αντί να σπάσω ένα πιάτο για να μου φύγουν τα νεύρα, προτιμώ να κλάψω.

Την περίοδο της πανδημίας νιώσατε πιο ευάλωτη; Κλάψατε;

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα απ’ όλα τα στάδια, της ξεκούρασης, της αισιοδοξίας, της απελπισίας, του άγχους και του πανικού, έβγαλα και αρκετά ψυχοσωματικά. Νομίζω ότι όλα περνάνε με ψυχραιμία και ηρεμία. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα και θέλω να βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία.

Θεατρικά πώς τα βλέπετε τα πράγματα;

Στο θέατρο όλα είναι στον αέρα. Δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει η σεζόν. Είναι όλα ρευστά, υπάρχει καλή διάθεση, αλλά κανένας δεν μπορεί να σου πει συγκεκριμένη ημερομηνία. Υπάρχει πάντως η διάθεση να συνεχιστεί η παράσταση «Φεγγάρι από χαρτί» των Ρέππα - Παπαθανασίου στην οποία συμμετείχα.

Στα μέσα της χρονιάς δημοσιοποιήθηκε η σχέση σας με τον Αναστάση Ροϊλό μέσω κοινών φωτογραφιών σας. Νιώσατε άβολα ή θεωρείτε ότι είναι αναπόφευκτο λόγω της αναγνωρισιμότητας και των δυο σας; Πώς αντιδράτε;

Καταλαβαίνω ότι όταν εκτίθεσαι με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος θέλει να ξέρει τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή. Είναι σεβαστό, αλλά είναι λίγο άσχημο όταν αυτό επισκιάζει τη δουλειά μας. Είναι αμήχανο και για εμάς να απαντάμε συνέχεια σε κάτι, ενώ δεν έχουμε δώσει λαβή για σχόλια. Θα σας πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ καλά.

Στην πρώτη σας παράσταση με το ΚΘΒΕ στο έργο «Τόσο κοντά», η ηρωίδα που υποδύεστε λέει ότι «ζούμε όπως ονειρευόμαστε». Εσείς ζείτε έτσι;

Θέλω να πιστεύω πως ναι, μέχρι στιγμής τα πράγματα μού πάνε πολύ όμορφα, δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Πρόσφατα μετακόμισα και αισθάνομαι πολύ ωραία. Είναι και αυτό στο πλαίσιο του νέου ξεκινήματος.

Ο γάμος, η μητρότητα είναι στα σχέδιά σας;

Γενικότερα κάποια στιγμή θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Αληθεύει ότι αγαπάτε το παρκούρ και τον χορό; Πώς συνδυάζονται;

Ημουν στον αθλητισμό από πολύ μικρή και είναι ένας τρόπος να αποφορτίζομαι και να βγάζω την ενέργειά μου. Δεν μου αρέσουν τα ήρεμα, αλλά τα πιο έντονα που μπορείς να εκτονωθείς. Και ο χορός και το παρκούρ που είχα κάνει πριν από δύο χρόνια μού ταιριάζουν πάρα πολύ. Μου αρέσουν, είναι ένας τρόπος και να αθλούμαι και να ξεκουράζομαι πνευματικά.

Αυτό το διάστημα αθληθήκατε;

Οταν ξεκίνησε η καραντίνα με βρήκε στο εξοχικό μου στον Ωρωπό. Τις πρώτες ημέρες είχα ανάγκη από ξεκούραση, μετά ασχολήθηκα με τη μαγειρική και στη συνέχεια άρχισα γυμναστική. Ηταν πολύ όμορφα.

Γυναίκα χωρίς όνομαΑΝΤ1