Τηλεόραση|27.05.2020 15:01

MasterChef: Η Μαρία Μπέη και ο Δημήτρης Μπέλλος πέρασαν στον τελικό του Silver Award

Newsroom

Με τη Μαρία νικήτρια της ομάδας του Πάνου Ιωαννίδη, τον Δημήτρη νικητή της ομάδας του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και τον Τζον νικητή της ομάδας του Σωτήρη Κοντιζά, η τριάδα του ημιτελικού πήρε θέση πίσω από τους πάγκους, έτοιμη να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο του νικητή του Silver Award και στο έπαθλο των 10.000 ευρώ. 

Στον ημιτελικό, οι τρεις καλύτεροι, κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα πιάτο «Frankenstein». Στο γευστικό αυτό δημιούργημα, οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δώσουν σαφείς οδηγίες στους Μέντορές τους, προκειμένου να βγάλουν ένα πιάτο. Μια δοκιμασία που θύμιζε Τεστ Δημιουργικότητας υψηλών απαιτήσεων. Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία.

Στη συνέχεια, οι δύο παίκτες, ο Τζον και ο Δημήτρης, με τις λιγότερο καλύτερες προσπάθειες έπρεπε να ετοιμάσουν «Καλαμάρι με πουρέ τοπιναμπούρ και αρακά», αλλά χωρίς να τους δοθεί συνταγή. Έπρεπε να αποτυπώσουν καλά στο μυαλό τους τις παρασκευές και να τις ετοιμάσουν μέσα σε 45 λεπτά. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Δημήτρη Μπέλλο να είναι ο μεγάλος νικητής, ο οποίος είχε μαγειρέψει καλύτερα το καλαμάρι από τον Τζον.

Ωστόσο, ο Τζον μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε: «Έχασα και είμαι πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό μου. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό γι’ αυτό το πιάτο και μετά τα σχόλια των κριτών ήμουν σίγουρος ότι θα κέρδιζα. Ήταν πολύ βαρύ αυτό για μένα».

Πανευτυχής η Κατερίνα σχολιάζει την πρωτιά της Μαρίας

Η πορεία της Μαρίας στο silver award εξέπληξε θετικά την Κατερίνα, η οποία μάλιστα δήλωσε χιουμοριστικά πώς η χαρά της ήταν τόσο μεγάλη σαν να έτρωγε ένα.. αρνί ψητό. «Η Μαρία ήταν αρκετά δυνατή και τα πήγαινε εξαιρετικά. Βέβαια, περίμενα ότι πρώτος θα περνούσε ο Δημήτρης». 

«Σε έξι μήνες θα χωρίσουν Μπέλλος – Μαρίας»

Στη διάρκεια του χθεσινού επεισοδίου, ο Γιώργος Λασκαρίδης σχολίασε τη σχέση της Μαρίας Μπέη και του Δημήτρη Μπέλλου. Συγκεκριμένα, ο παίκτης αποκάλυψε έναν τσακωμό που είχε με την συμπαίκτρια του, ενώ τόνισε για ποιο λόγο το ζευγάρι δεν θα είναι μαζί μετά το τέλος του «MasterChef». «Πιστεύω ότι ο Μπέλλος δεν σκέφτεται καθόλου τη Μαρία στη συγκεκριμένη φάση του παιχνιδιού. Το μόνο που σκέφτεται είναι να περάσει και να είναι στον τελικό μαζί της και να διεκδικήσει τα λεφτά. Μέχρι να τα πάρει, θα έχει ξεχάσει ο ένας τον άλλον, ειδικά ο Μπέλλος τη Μαρία. Η Μαρία θα τον βρίζει στο Ίντερνετ, τέτοια θα κάνει» είπε αρχικά ο Γιώργος και πρόσθεσε: «Χθες τσακώθηκα με τη Μαρία με κάτι που του είπε. Ήμασταν αγοροπαρέας και ήρθε να τον πάρει για να κοιμηθούν. Λες και δεν μπορεί να κάνει μια αντρική κουβέντα. Αν είναι έτσι και έξω από το παιχνίδι, δεν πρόκειται να είναι μαζί».

MasterChefMasterChef 2020