Τηλεόραση|19.07.2020 11:32

Γιώργος Λέντζας: Έφυγε από τον ΑΝΤ1 και αναλαμβάνει δική του εκπομπή στην ΕΡΤ

Άκης Φωτόπουλος

Η νέα αυτή παραγωγή μεταδίδεται από το BBC ανελλιπώς από το 1968 και είναι ουσιαστικά ένα τηλεπαιχνίδι στο οποίο παίρνουν μέρος celebrities από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Οι άνθρωποι της δημόσιας τηλεόρασης προσβλέπουν πολλά στο νέο αυτό κουίζ, που θα προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1. Τα ηνία της ατιτλοφόρητης προς το παρόν παραγωγής θα έχει ο Γιώργος Λέντζας, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 την ταξιδιωτική-ποδοσφαιρική εκπομπή «Football Stories».

Το «A Question of Sport», όπως είναι ο τίτλος της αγγλικής βερσιόν, παράγεται και μεταδίδεται από το BBC. Είναι το μακροβιότερο αθλητικό τηλεπαιχνίδι στον κόσμο, στο οποίο συμμετέχουν δύο ομάδες με διασημότητες κυρίως του αθλητικού χώρου που καλούνται να ακονίσουν τις γνώσεις τους επί αθλητικών θεμάτων προκειμένου να απαντήσουν επιτυχώς σε μια σειρά ερωτήσεων.

T

Το τηλεπαιχνίδι αυτό περιλαμβάνει τρεις γύρους: το «What Happened Next;», το «Mystery Guest» και το «Home or Away». Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν επίσης σε μια γρήγορη δοκιμασία με την ονομασία «On the Buzzer», κατά την οποία προβάλλονται αποσπάσματα από γνωστά αθλητικά γεγονότα και καλούνται να τα αναγνωρίσουν.

T

Χαίρομαι που βρίσκομαι στην ΕΡΤ

O Γιώργος Λέντζας μιλώντας στο «TV Εθνος» για το κλείσιμο της συνεργασίας του με την ΕΡΤ τόνισε: «Από όλες τις προτάσεις που μου έγιναν φέτος, μου φάνηκε η πιο δημιουργική και ενδιαφέρουσα. Χαίρομαι με τα βήματα εκσυγχρονισμού που κάνει η ΕΡΤ, με τη φρεσκάδα στο περιεχόμενο και τα πρόσωπα, και χαίρομαι που είδαν σε μένα έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς αλλά και έναν άνθρωπο που μπορεί να αποτελέσει κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Το κόνσεπτ για το οποίο συμφωνήσαμε είναι φορμάτ του BBC που είχα παρακολουθήσει κατά το παρελθόν στην Αγγλία. Κι αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος να δεχτώ αυτήν την πρόταση της ΕΡΤ».

T
ΕΡΤ1ΑΝΤ1Γιώργος Λέντζας