Τηλεόραση|21.09.2020 16:41

Πέτσας: Αύριο το ΕΣΡ έχει καλέσει σε απολογία τον ΣKAΪ για το Big Brother

Σοφία Σπίγγου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση παίκτη του Big Brother που προέβη σε σεξιστικά σχόλια σε βάρος των γυναικών, κάνοντας αναφορά ακόμη και σε βιασμό. Αυτή τη φορά το περιστατικό πήρε μορφή επίκαιρης ερώτησης που διατυπώθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πανό Σκουρλέτη προς τον υφυπουργό Στέλιο Πέτσα.

«Πριν από 15 μέρες στο πλαίσιο του Big Brother, παίχτης υιοθέτησε διατυπώσεις που ουσιαστικά καλλιεργούν την κουλτούρα του βιασμού και συνολικά στο πλαίσιο αυτής εκπομπής έχουμε δει αναπαράγονται λογικές σεξιστικών στερεότυπων. Τι κάνει λοιπόν η  πολιτεία απέναντι σε μία τέτοια κουλτούρα που εθίζει σε αυτά τα ζητήματα;» είπε ο λ. Σκουρλέτης με τον κ. Πέτσα να απαντά:

«Για την υπόθεση που ρωτάτε το ΕΣΡ μας γνώρισε ότι έχει ήδη σχηματιστεί φάκελος και έχει κληθεί ο φορέας σε απολογία για αύριο. Τι άλλο θα έπρεπε να είχε γίνει;» ανέφερε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας ότι στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται σχέδιο νόμου που ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία σχετική με το θέμα.

«Η αντίδραση σας είναι επιεικώς χλιαρή. Την άλλη φορά που θα δώσετε χρήματα, όπως κάνατε με τη γνωστή λίστα που πήρε το όνομα σας, θα τα δώσετε σε ένα σταθμό που παράγει αυτό το προϊόν; Είναι χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, είναι δημόσιες συχνότητες, έχουν υποχρεώσεις. Βεβαίως σεβασμός στις ανεξάρτητες αρχές αλλά και η πολιτεία έχει χρέος» απάντησε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υφυπουργός επανέλαβε πως η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο του ΕΣΡ και κατάληξης λέγοντας: «Η ευρωπαϊκή οδηγία είναι χρήσιμο εργαλείο για να αποφευχθούν τέτοια φαίνομαι. Διασφαλίζεται καλύτερη προστασία ανηλίκων, θα υπάρχουν ρυθμίσεις για βίντεο κατά παραγγελία, όπως Netflix, θα ισχύουν και για βίντεο στο youtube, θα τεθούν αυστηρότεροι κανόνες για την ρητορική μίσους».

ΣΚΑΪΕΣΡΣτέλιος ΠέτσαςBig Brother