Τηλεόραση|13.10.2020 15:56

Η Τούρτα της Μαμάς: Οι πρώτες δηλώσεις των πρωταγωνιστών λίγο πριν την πρεμιέρα

Newsroom

Ευρηματικό σενάριο, ανατρεπτικές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, δηκτικό χιούμορ και εξαιρετικό καστ ηθοποιών είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής για τη νέα κωμική σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, «Τούρτα της μαμάς», σε σενάριο-σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Η «Τούρτα της μαμάς» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στις 23:00, και θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Δημήτρης Αποστόλου: Η σχέση του με τον Ρήγα και το παράπονο για τους «Δύο Ξένους»

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Κώστας Κόκλας (Τάσος) και Καίτη Κωνσταντίνου (Ευανθία) κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα οικογενειακή κωμωδία, που θα παρακολουθεί τις ιστορίες μιας μεσοαστικής οικογένειας στην Αθήνα του 2020. Το καστ επιφυλάσσει και πολλές άλλες εκπλήξεις, όπως την εμφάνιση του Αλέξανδρου Ρήγα στον ρόλο του θείου Ακύλλα και της Λυδίας Φωτοπούλου στον ρόλο της καταπληκτικής γιαγιάς, Μαριλούς.

Βασικός άξονας της σειράς είναι τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς... Τραπέζια που στήνονται σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να θυμηθούν, να χαμογελάσουν, αλλά και να μαλώσουν, να διαφωνήσουν... Όταν, λοιπόν, το φαγητό παύει να είναι, απλώς, ένας τρόπος γαστρονομικής ευχαρίστησης, ένας κώδικας επιβίωσης, και γίνεται μια γλυκιά αφορμή για παρέα, για αγάπη, για ασφάλεια, τότε φτάνει στο τραπέζι «Η τούρτα της μαμάς». Για να επιβεβαιώσει τη συντροφικότητα, την παρέα, την ιδέα της οικογένειας.

Οι πρωταγωνιστές μιλούν για την «Τούρτα Της Μαμάς»

Ο Κώστας Κόκλας (Τάσος) και η Καίτη Κωνσταντίνου (Ευανθία) μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Φλερτ» λέγοντας ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ ευχάριστη συγκυρία. Όχι μόνο λόγω ΕΡΤ, αλλά και γιατί η συνεργασία ανάμεσα στους δύο ηθοποιούς ήταν και είναι πολύ ευχάριστη. Η Καίτη Κωνσταντίνου αποκάλεσε τον Κόκλα πλέον «νόμιμο σύζυγό» της λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν τηλεοπτικό ζευγάρι και στα «Εγκλήματα». Ο Κώστας Κόκλας είπε ότι το δίδυμο των δημιουργών της σειράς έχουν γράψει πολύ ωραία κείμενα: «Είναι μια δουλειά που την κάνουμε με πολύ μεράκι και αίσθημα ευθύνης». 

T

Η Λυδία Φωτοπούλου σημείωσε ότι: «Οι συνθήκες γυρισμάτων είναι υπέροχες δεν είναι βιαστικές, ειδικά για εμένα που είμαι παιδί του θεάτρου. Είναι μια αστεία και τρυφερή ματιά πάνω σε αυτή την οικογένεια. Εγώ κάνω τη γιαγιά. Αξιέραστη, αγέραστη και πολύ πολύ τρελή».  Ο Θάνος Λέκκας είπε: «Τα θέματα που θίγονται είναι θέματα ηλικίας, σεξουαλικής προτίμησης, τι θα πει ωριμότητα, τι θα πει "τα έχω καταφέρει στη ζωή μου"». Ο ηθοποιός Πάρης Θωμόπουλος ερμηνεύει τον ρόλο ενός ομοφυλόφιλου στρατιωτικού και θεωρεί ότι η σειρά θα πετύχει στην καρδιά των τηλεθεατών. Η Ιωάννα Πηλιχού δήλωσε για τη σειρά: «Χάρηκα πάρα πολύ όταν διάβασα το σενάριο, ήθελα να διαβάσω κι άλλο, να δω τι θα γίνει, και μου εξάπτει το ενδιαφέρον. Ο ρόλος μου είναι η Βέτα, μια γυναίκα που έχει μεσημεριανή εκπομπή και είναι λίγο αυστηρή». Ο ρόλος του Μιχάλη Παπαδημητρίου θα αγγίξει όπως είπε πολύ τους νέους, καθώς θα ζητάει συνεχώς χαρτζιλίκι.

Τι θα δούμε στην πρεμιέρα της σειράς «Η τούρτα της μαμάς»

Οι επισκέψεις της μητέρας του Τάσου, της πληθωρικής καλοπροαίρετης, πλην ανακατώστρας, Αλεξάνδρας από τας Σέρρας, δεν χαρακτηρίζονταν ποτέ από έναν απλό και εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Κι ούτε αυτή τη φορά θα γινόταν εξαίρεση. Στα δαιμόνια πλάνα της χωράνε από κρίσιμες εξετάσεις υγείας, έναν τυπικό έλεγχο της πορείας του γάμου του γιου της, την τροφοδοσία της οικογένειας με υπέρβαρα πεσκέσια τοπικών ΠΟΠ μεζέδων της ιδιαίτερης πατρίδας της μέχρι και προξενιά στον ατίθασο Πάρη με την άπειρη και ντροπαλή Χριστίνα.

Τα σχέδιά της περιπλέκονται και μερικώς αναστέλλονται από την έλευση του μετρ σεφ Ανδρέα Λαγού, που δεν έρχεται απλώς για να δοκιμάσει τις σπεσιαλιτέ της Ευανθίας, αλλά κρατώντας μια πρόταση «βόμβα», που θα τινάξει τα θεμέλια ενός γάμου!

Κώστας ΚόκλαςΚαίτη ΚωνσταντίνουΑλέξανδρος ΡήγαςΗ Τούρτα της ΜαμάςΔημήτρης ΑποστόλουΕΡΤ1