Τηλεόραση|16.10.2020 13:39

Τούρτα της μαμάς: Εξυπνες ατάκες, δηκτικό χιούμορ και καλά νούμερα με το καλημέρα

Newsroom

Ευρηματικό σενάριο, ανατρεπτικές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, δηκτικό χιούμορ και εξαιρετικό καστ ηθοποιών είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής για τη νέα κωμική σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, «Τούρτα της μαμάς», που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης (15/10).

Η ΕΡΤ επιχειρεί στροφή στη μυθοπλασία και ήδη έχει τραβήξει πάνω της το ενδιαφέρον με τις νέες σειρές, τις οποίες ρίχνει στη... μάχη της τηλεθέασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, το νέο δημιούργημα του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου κατάφερε να σημειώσει 8,7% στο δυναμικό κοινό και 9,4% στο γενικό σύνολο. Ένας άξιος αντίπαλος απέναντι στις «Αγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1. 

Διαβάστε ακόμα: Δημήτρης Αποστόλου: Η σχέση του με τον Ρήγα και το παράπονο για τους «Δύο Ξένους»

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Κώστας Κόκλας (Τάσος) και Καίτη Κωνσταντίνου (Ευανθία) κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα οικογενειακή κωμωδία, που παρακολουθεί τις ιστορίες μιας μεσοαστικής οικογένειας στην Αθήνα του 2020. Το καστ επιφυλάσσει και πολλές άλλες εκπλήξεις, όπως την εμφάνιση του Αλέξανδρου Ρήγα στον ρόλο του θείου Ακύλλα και της Λυδίας Φωτοπούλου στον ρόλο της καταπληκτικής γιαγιάς, Μαριλούς.

Βασικός άξονας της σειράς είναι τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς... Τραπέζια που στήνονται σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να θυμηθούν, να χαμογελάσουν, αλλά και να μαλώσουν, να διαφωνήσουν... Όταν, λοιπόν, το φαγητό παύει να είναι, απλώς, ένας τρόπος γαστρονομικής ευχαρίστησης, ένας κώδικας επιβίωσης, και γίνεται μια γλυκιά αφορμή για παρέα, για αγάπη, για ασφάλεια, τότε φτάνει στο τραπέζι «Η τούρτα της μαμάς». Για να επιβεβαιώσει τη συντροφικότητα, την παρέα, την ιδέα της οικογένειας.

Διαβάστε ακόμα: Η Τούρτα της Μαμάς: Οι πρώτες δηλώσεις των πρωταγωνιστών λίγο πριν την πρεμιέρα

Τι θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Η Τούρτα της Μαμάς»

Απόψε το τραπέζι έχει δυο αγαπημένα «πιάτα»: σπέσιαλ γεύσεις ιταλικής κουζίνας αλλά και το αγαπημένο ζευγάρι των κουμπάρων, τους κολλητούς φίλους της μακρινής φοιτητικής νιότης. Δεν είχαν προλάβει να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια και να γίνουν αλ ντέντε τα ζυμαρικά, όταν η ξαφνική εισβολή της κουμπάρας, με την εκτροχιασμένη συμπεριφορά και τη μόνιμη ατάκα στο στόμα: «χωρίζω-τέλος», ανατρέπει τα πάντα.

Το αρχικό σοκ και δέος στην οικογένεια θα το διαδεχτούν εύλογα -λόγω αντιφάσεων- οι βάσιμες αμφιβολίες και οι σοβαρές επιφυλάξεις λόγω της πρότερης γνώσης της ολίγον τι «πειραγμένης» ιδιοσυγκρασίας της χαριτωμένης Ρένας. Λέει αλήθεια; Και αν ναι…Τι ήταν αυτό που μετέτρεψε εν μια νυκτί έναν μειλίχιο ερωτευμένο ανθρωπάκο σ’ έναν πεινασμένο κανίβαλο;

Twitter: «Ρήγα - Αποστόλου μας είχατε λείψει πολύ» 

Τα πρώτα δείγματα της νέας κωμικής σειράς της ΕΡΤ «Η Τούρτα της μαμάς» προκάλεσαν κύματα ενθουσιασμού στο Twitter, που έστειλε το hashtag της πρεμιέρας στην πρώτη θέση.

T
T
T
T
T
T
T
T
T
T
T
ΕΡΤ1Αλέξανδρος ΡήγαςΔημήτρης ΑποστόλουΗ Τούρτα της Μαμάςπρεμιέρα