Τηλεόραση|25.01.2021 11:37

Γιώργος Λιανός για Survivor: «Οι παίκτες φέτος δεν έφτασαν να κλέψουν ή να πουλήσουν τα παπούτσια τους»

Newsroom

Τον παρουσιαστή του «Survivor 4», Γιώργο Λιανό φιλοξένησε σε ζωντανή σύνδεση από τον Άγιο Δομίνικο η εκπομπή «Ευτυχείτε!» με την Κατερίνα Καινούργιου για να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι και τις αντιδράσεις για την Ανθή Σαλαγκούδη και τη μεταστροφή κάποιων παικτών, που ξαφνικά την συμπάθησαν. Ο Γιώργος Λιανός ξεκίνησε λέγοντας ότι το σκεπτικό φέτος ήταν να κινηθεί το ριάλιτι πιο ψυχαγωγικά με ατάκες «δηλητήριο», ενώ παραδέχθηκε ότι έχει πολλούς αγαπημένους παίκτες αλλά δεν ξέρει «από πρώτο χέρι» τι ακριβώς γίνεται στις παραλίες των παικτών. 

Διαβάστε ακόμα: Survivor 4: Το μοιραίο λάθος του Κοψιδά - Σφοδρή επίθεση Τριαντάφυλλου στον Κονδυλάτο

Για την Ανθή Σαλαγκούδη και το πώς αντέδρασε όταν ανακηρύχθηκε η δημοφιλέστερη παίκτρια ο Γιώργος Λιανός είπε: «Τα αποτελέσματα τα μαθαίνω λίγο πριν τα ανακοινώσουν. Η αντίδρασή μου πρέπει να είναι φυσιολογική και νομίζω φάνηκε η έκπληξή μου. Εμείς δεχόμαστε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από μία ανεξάρτητη αρχή που λαμβάνει τα μηνύματα αυτά σε συνεργασία με την εταιρεία τηλεφωνίας και με συμβολαιογράφο. Κατόπιν το αποτέλεσμα έρχεται σε εμάς. Μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να παρέμβει και να ζητήσει τα ακριβή στοιχεία και το αποτέλεσμα».

Οι αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας και ο πιο δημοφιλής παίκτης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής οι αλλαγές που έρχονται στο σύστημα της ψηφοφορίας θα είναι ότι δεν θα υπάρχει πλέον ο πιο δημοφιλής παίκτης: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να δώσω πολλές πληροφορίες για αυτό το θέμα, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Από ότι φάνηκε και στα social media του Survivor έχει γίνει μία μεγάλη δημοσκόπηση, οπότε οφείλουμε να ακούμε και τη γνώμη του κόσμου και να γίνεται μία συζήτηση για να έχουμε το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Γενικότερα επειδή θέλουμε να αποφύγουμε φαινόμενα που έχουν γίνει και στο παρελθόν - πχ με τον Χανταμπάκη που γινόταν πράγματα που δεν είναι καθόλου όμορφα - πάντα η ψήφος είναι θετική, ο τηλεθεατής ψηφίζει ποιος θέλει να παραμείνει στο Survivor» είπε ο Λιανός. Μία ακόμα αλλαγή που βρίσκεται στο τραπέζι είναι το αγώνισμα ατομικής ασυλίας. Δηλαδή αυτός που κερδίζει στο αγώνισμα ασυλίας να μπορεί να υποδείξει έναν συμπαίκτη η συμπαίκτρια για αποχώρηση.

Ο Γιώργος Λιανός ανέφερε ότι είναι λογικό οι φίλοι και γνωστοί ενός παίκτη να συσπειρώνονται για να τον υποστηρίξουν όπως έγινε στην περίπτωση της Ανθής. Ο Λιανός έλαβε πάρα πολλά μηνύματα για την ψηφοφορία υπέρ της Ανθής και είπε: «Απλά δεν είναι ο ρόλος μου να πάρω θέση για αυτό που συνέβη γιατί είναι μέσα στους κανόνες οι οποίοι έχουν τεθεί μέχρι στιγμής. Κάθε παίκτης προσπαθεί να δημιουργήσει μία δική του επιρροή στην ομάδα». Αναφορικά με το γεγονός ότι οι νέες παίκτριες μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί έξω από το παιχνίδι στους «εσώκλειστους» του Αγίου Δομίνικου ο Λιανός είπε ότι ισχύει ότι οι παίκτες πλέον γνωρίζουν τι συμβαίνει στον έξω κόσμο και αυτό ήθελε η παραγωγή. 

«Εχω πολλούς αγαπημένους παίκτες και όλα τα συμπαθώ εξίσου τα παιδιά, αν ρωτήσετε οποιονδήποτε παίκτη αν θα του λείψει να φύγει από το Survivor, θα του λείψει πολύ νομίζω. Oι παίκτες φέτος, το έχουν ζήσει, έχουν ακολουθήσει τις εντολές της παραγωγής, δεν έχουν μπει στο τριπάκι ούτε να κλέψουν ούτε να πουλήσουν τα παπούτσια τους» ειπε ο Γιώργος Λιανός. «Οι αντιδράσεις των παικτών φαίνονται υπερβολικές, αλλά η πραγματικότητά τους αυτή τη στιγμή είναι η παραλία. Δεν με εκπλήσσει τίποτα, είναι η τρίτη χρονιά που βρίσκομαι στο Survivor και καταλαβαίνω ότι κάθε παίκτης έχει πολλές πτυχές».

Ο Γιώργος Λιανός είπε επίσης ότι η παραγωγή δεν ασχολείται με τα ερωτικά σκιρτήματα των παικτών εκτός αν συμβούν μπροστά στις κάμερες. «Υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία μπορούν να απομονωθούν οι παίκτες και να κάνουν ιδιωτικές συζητήσεις. Ξέρουν ότι υπάρχουν βραδινές κάμερες που τραβάνε κάθε στιγμή. Οι παίκτες πλέον, τους έχει ρουφήξει η ενέργεια του νησιού, η κατάσταση που ζουν και αυτά που παρακολουθούμε είναι 100% αληθινά». 

Ο Γιώργος Λιανός είπε ότι δεν γυρίζει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το Voice, αλλά για να δει τα παιδιά του.

Γιώργος Λιανός: Από το Fame Story στο Survivor και το Voice

Ο Γιώργος Λιανός ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής το 2005, όταν έφτασε στον τελικό του talent show «Fame Story 3», όπου κατέκτησε τη 2η θέση μετά τον Περικλή Στεργιανούδη. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει και συμπαρουσιάσει επιτυχημένα τηλεοπτικά format, μεταξύ των οποίων «Πρωινός καφές», «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», «Wipe Out» και «Survivor Greece». Γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας στις 23 Απριλίου του 1977, ενώ κατάγεται από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Έκανε μαθήματα κιθάρας, κλαρίνου, θεωρίας και αρμονίας στο Ωδείο Τσακάλωφ, στα Γιάννενα. Σπούδασε στη Σχολή Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Πάτρας. Από την πόλη αυτή ξεκίνησε και ως μουσικός, παίζοντας σε διάφορα μαγαζιά, ενώ παράλληλα δούλευε στον ΟΤΕ. Το 2006 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Στη μέση».Την τηλεοπτική σεζόν 2008-2009, ο Γιώργος Λιανός, προστέθηκε στην ομάδα του ψυχαγωγικού μαγκαζίνο του Σαββατοκύριακου του σταθμού ΑΝΤ1, «Καλομελέτα κι έρχεται», που παρουσίαζε η Σοφία Αλιμπέρτη, ενώ ταυτόχρονα ήταν παρουσιαστής των backstage του μουσικού talent show The X-Factor, κάτι που συνεχίστηκε για τις επόμενες δύο σεζόν του παιχνιδιού.

Τον Φεβρουάριο του 2009, μετά την αποχώρηση του Νίκου Μουτσινά και της Κατερίνας Ζαρίφη, ανέλαβε μαζί με την Δέσποινα Καμπούρη προσωρινά την παρουσίαση του Πρωινού Καφέ στον ΑΝΤ1 για δύο περίπου μήνες. Τη σεζόν 2010-2011 ανέλαβε την παρουσίαση του δεύτερου κύκλου του «Wipe Out» στον ANT1 ενώ την ίδια περίοδο παρουσίασε τις εκπομπές «Guiness World Record Show» στο MEGA και «Μπες στο κλίμα» στον ΣΚΑΪ. Την επόμενη σεζόν παρουσίασε την εκπομπή-ντοκιμαντέρ «Galileo» στον ANT1. Το 2013-2014 υπήρξε συμπαρουσιαστής του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Το Πρωινό», ενώ ταυτόχρονα παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι «Κράτα Γερά»

Τη σεζόν 2014-2015 πήρε μεταγραφή στον Alpha όπου παρουσίασε την απογευματινή ψυχαγωγική εκπομπή «Όλα Παίζουν» μαζί με τις Μπέττυ Μαγγίρα, Κατερίνα Καινούργιου και Αλέκα Καμηλά. Τις επόμενες δύο σεζόν υπήρξε συμπαρουσιαστής της Ελένης Μενεγάκη στην ψυχαγωγική εκπομπή «Ελένη» στον Alpha. Στον ΣΚΑΪ, για δύο σεζόν παρουσίασε το talent show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο». Τον Ιανουάριο του 2018 συμμετείχε στην παρουσίαση του Survivor με κεντρικό παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Το καλοκαίρι του 2018 παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι «My Man Can». Απο το 2019 παρουσιάζει το «The Voice of Greece» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

ΣΚΑΪΓιώργος ΛιανόςSurvivorSurvivor 4Ανθη Σαλαγκούδη