Τηλεόραση|01.03.2021 15:15

Μπάμπης Στόκας: Ήταν επιλογή της οικογένειας να μην εμφανιστούμε στο αφιέρωμα του Μάνου Ξυδούς

Newsroom

Στην κάμερα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μίλησε ο Μπάμπης Στόκας, ο οποίος αποφάσισε ν' αφήσει για λίγο το τραγούδι και ν' ασχοληθεί με τον χώρο της εστίασης. Ο γνωστός καλλιτέχνης άνοιξε μία πιτσαρία στην Καλαμάτα και αναφέρθηκε στο νέο του επιχειρηματικό βήμα και την απόφαση που πήρε με αφορμή την πανδημία, η οποία έχει πλήξει τον καλλιτεχνικό κλάδο.

Παράλληλα, ο Μπάμπης Στόκας απάντησε στον ντόρο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες γιατί ο ίδιος και ο Φίλιππος Πλιάτσικας δεν εμφανίστηκαν στο αφιέρωμα για τον Μάνο Ξυδούς, που προβλήθηκε πρόσφατα σε τηλεοπτική μουσική εκπομπή. «Ήταν επιλογή της οικογένειας. Αν μας λέγανε να πάμε σε μια εκπομπή του Μάνου θα πηγαίναμε. Δεν υπήρχε λόγος να δημιουργηθεί θέμα. Θα κάνεις ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδούς ήταν λογικό να πάμε εγώ και ο Φίλιππος. Οι άνθρωποι που κάνανε την παραγωγή, η οικογένεια, οι εταιρείες, διαλέξανε αυτό.

Διαβάστε επίσης: Φίλιππος Πλιάτσικας: Στον τομέα του Πολιτισμού υπάρχει μία τάση να προσέξουμε τα «δικά μας παιδιά»

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό. Δεν με πείραξε. Δεν το κάνουμε ζήτημα. Είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Δεν είμαστε ανόητοι, δε θα είχαμε απαιτήσεις για να πάμε σε μια εκπομπή για τον Μάνο. Δεν ενοχληθήκαμε. Η ζωή του καθενός είναι δική του και αποφασίζει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Και τσακωμένοι να ήμασταν δε θα λέγαμε ποτέ όχι».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, δυο παιδικοί φίλοι προερχόμενοι από το Μενίδι, παρέδωσαν κάποια ηχογραφημένα τραγούδια στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν σε δισκογραφική εταιρεία και με τη βοήθειά του άρχισε να διαφαίνεται δισκογραφικά η ύπαρξη των Πυξ Λαξ. Το όνομα του συγκροτήματος δόθηκε από έναν υπάλληλο της δισκογραφικής, τον Δημήτρη Φεργάδη, και προέρχεται από την αρχαιοελληνική γλώσσα, σημαίνοντας «Με γροθιές και κλωτσιές». Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2004 και επανασυνδέθηκε το καλοκαίρι του 2011 με μια πανελλαδική περιοδεία, ως φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδούς.

Διαβάστε επίσης: Πυξ Λαξ: Όταν συναντιόμαστε είναι σαν να επιστρέφουμε σπίτι μας

Πυξ ΛαξμουσικήΜπάμπης ΣτόκαςΦίλιππος Πλιάτσικας