Τηλεόραση|21.04.2021 15:28

Βαγγέλης Δρίσκας: Όλα τα βήματα για την παραδοσιακή μαγειρίτσα στο «Κάθε Μέρα Chef»

Newsroom

Είναι γνωστή η αγάπη του Βαγγέλη Δρίσκα για την μαγειρική αλλά και το πάθος του να παρακολουθεί τις εξελίξεις, τα νέα και ό,τι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο που έχει σχέση με τη γαστρονομία. 

Το «Κάθε Μέρα Chef με τον Βαγγέλη Δρίσκα» είναι μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή. Πολυσυλλεκτική, με μαγειρικά θέματα που εναλλάσσονται μέσα στην εβδομάδα και κρατούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή αμείωτο γιατί πάντα υπάρχει κάτι νέο να δει.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΝΤΑΓΗ - Bλάχικη μαγειρίτσα με πράσα

Οι στήλες εναλλάσσονται στη διάρκεια της εβδομάδας: «Ελληνική κουζίνα» δοσμένη με πιο σύγχρονη ματιά. «Έθνικ κουζίνες»: όλα τα υλικά χωράνε στο τραπέζι μας, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε. «Υγιεινά αλλά Νόστιμα», μαθαίνουμε τις διατροφικές αξίες των τροφίμων και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε στο καθημερινό μας μαγείρεμα με το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. 

«Ζαχαροπλαστική για όλους»: με ωραία εύκολα γλυκά, εντυπωσιακές παρασκευές, το γλυκό του Σαββατοκύριακου και συνταγές χωρίς ζάχαρη. «Σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές» με υλικά έκπληξη, λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. «Μasterclass σε 5’»: Μαθαίνουμε τα βασικά για μία τεχνική, ένα υλικό, μία συνταγή, μία κουζίνα.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει τις καλύτερες και τις πιο απλές συνταγές: δοκιμασμένες, βατές με σίγουρο αποτέλεσμα. Μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε αποτελεσματικά και μοιράζεται γνώσεις που θα μας κάνουν να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε τη μαγειρική. Μαζί του το μαγείρεμα γίνεται αγχολυτική, ευχάριστη και κυρίως δημιουργική διαδικασία.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 15:15 το επεισόδιο ξεκίνησε με το Χαμσί πιλάφ, ένα εντυπωσιακό πιάτο από τις κουζίνες του κόσμου. Στην συνέχεια στην ενότητα «Ελληνική κουζίνα» ο Βαγγέλης μαγείρεψε γίγαντες πλακί με σέσκουλα και λουκάνικα. Ακολούθησε ψητό χαλούμι με χούμους αρακά, ένα υπέροχο ανοιξιάτικο ορεκτικό, ιδανικό και για το πασχαλινό τραπέζι και στην ενότητα «Ζαχαροπλαστική για όλους» ο Βαγγέλης Δρίσκας έδειξε πώς να φτιάξουμε βήμα βήμα αφράτα και αρωματικά πασχαλινά τσουρέκια. 

Την Πέμπτη 22 Απριλίου στο «Κάθε Μέρα Chef», ο Βαγγέλης ξεκινάει την προετοιμασία για το πασχαλινό τραπέζι. Ο Βαγγέλης Δρίσκας  δείχνει όλα τα βήματα για την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Στην συνέχεια ψήνει αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα αρωματικών και φτιάχνει πράσα με ζαμπόν και τυριά, ένα ορεκτικό γεμάτο νοστιμιά! Την ώρα του γλυκού ετοιμάζει  ένα υπέροχο τσηζκέικ φούρνου με ανθότυρο και γλυκό πορτοκάλι αλλά και παγωτό χαλβά!

Διαβάστε επίσης: ΣΥΝΤΑΓΗ - Χορτοφαγική «μαγειρίτσα»

Την Παρασκευή 23 Απριλίου ο Βαγγέλης στην ενότητα «ελληνική κουζίνα» μαγειρεύει λαχταριστό λεμονάτο αρνάκι φούρνου με πατάτες, αγκινάρες και σπαράγγια. Στην συνέχεια φτιάχνει ζεστή πατατοσαλάτα με σπανάκι, φέτα και αυγά και συνεχίζει με πρωτότυπες ιδέες για γρήγορα ορεκτικά με λουκάνικα και αλοιφές. Το επεισόδιο κλείνει με δύο εντυπωσιακά και πρωτότυπα γλυκά που ενθουσιάζουν: Ζελέ κουμκουάτ Spritz και Κέικ Limoncello!

Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο γευστική με απολαυστικές εκπλήξεις κάθε μέρα! «Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα», καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή στις 15:15 στο OPEN.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση - Συνταγή για παραδοσιακή παρασκευή

Βαγγέλης ΔρίσκαςOpen TVΚάθε μέρα chef