Τηλεόραση|08.06.2021 09:17

MasterChef 5 τελικός: Ξεκαθαρίζει ο Αλέξανδρος - Βγαίνοντας είδα το άλλο πρόσωπο της Μαρίνας

Newsroom

Έναν περιπετειώδη ημιτελικό με πιάτα που μας φάνηκαν να κινούνται στα όρια του... αδύνατου, παρακολουθήσαμε το βράδυ της Τετάρτης (26/5) στο «MasterChef 5». Δύο μονομαχίες που ανέβασαν την αδρεναλίνη και μία αποχώρηση που άφησε πίσω της τρεις παίκτες στην τελική ευθεία του τελικού του MasterChef 5. Ο μεγάλος τελικός του ριάλιτι μαγειρικής του Star έχει «κλειδώσει» για τις 9 Ιουνίου με την ανακοίνωση του νικητή -που θα πάρει τον τίτλο και τα 50.000 ευρώ - να γίνεται live στο τελευταίο μισάωρο της εκπομπής.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Μαρίνα Ντεμολλάι, Διονύσης Σαρακίνης και Αλέξανδρος Συνοδινός μαγείρεψαν για μια θέση στον τελικό, κάτι που δεν κατάφερε ο Αλέξανδρος και αποχώρησε μια ανάσα πριν το τέλος. Η Μαργαρίτα και ο Διονύσης κλήθηκαν ν’ αντιγράψουν ένα απίστευτο πιάτο με 26 παρασκευές, της avant garde chef Γεωργιάννας Χιλιαδάκη, το οποίο στο ρεστοράν της ετοιμάζουν συνήθως τέσσερις μάγειρες. Η Μαργαρίτα πέρασε ξεκάθαρα και απευθείας στον τελικό. «Εγκεφαλικό» και από Μαρίνα με Αλέξανδρο που κλήθηκαν να αντιγράψουν τα τρία διαφορετικά πιάτα που έφεραν τη γαστρονομική σφραγίδα του Γαλλοϊταλού σεφ, Herve Pronzato. Η Μαρίνα, το «σκυλί του πολέμου» όπως την αποκάλεσε ο Αλέξανδρος, πέρασε στην επόμενη φάση.

MasterChef - Αλέξανδρος: «Βγαίνοντας έξω είδα ένα άλλο πρόσωπο της Μαρίνας»

Ο Αλέξανδρος αποχώρησε, αλλά άκουσε έκπληκτος τον Πάνο Ιωαννίδη να του ανακοινώνει ότι από Δευτέρα τον περιμένει στον ιταλικό εστιατόριο που διατηρεί στην Αθήνα, προκειμένου να συνεργαστούν. Στη «Φωλιά των Κου Κου» ο Αλέξανδρος μίλησε για την αποχώρησή του από το ριάλιτι και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Μαρίνα Ντεμολλάι: «Το πιο καθοριστικό πράγμα ήταν σε σχέση με τη Μαρίνα, ένα από τα παιδιά που είχα έρθει πολύ κοντά στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού.

Πραγματικά βγαίνοντας έξω είδα ένα τελείως άλλο πρόσωπο που δεν μου είχε δείξει Δεν είχα καταλάβει ότι ασχολείται τόσο, ότι  δίνει βάση στο κουτσομπολιό. Ήμασταν μέσα στο σπίτι παρέα, δεν σχολιάζαμε κανέναν. Πειράχτηκα λίγο με τον εαυτό μου στο ότι δεν το είδα και δεν το κατάλαβα και έφτασε να περάσει όλος αυτός ο καιρός και να το δω. Δεν επηρεάστηκα από τη Μαρίνα. Της είπα πόσο πειράχτηκα, κατάλαβε το λάθος της και για αυτό συνεχίσαμε να κάνουμε παρέα».

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Συνοδινός που δεν έφτασε στον τελικό του MasterChef

Για χρόνια ο νεαρός Αλέξανδρος δούλεψε σε εστιατόρια του Λονδίνου, ανάμεσα σε αυτά και του Γκόρντον Ράμσεϊ. Μιλώντας στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ο διαγωνιζόμενος του «MasterChef 5» είχε αποκαλύψει ότι έφυγε από το εστιατόριο της Βουλής των Λόρδων, μια εβδομάδα πριν το τρομοκρατικό χτύπημα με βανάκι έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2017, με τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Συνοδινός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ζούσα στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, στο Λονδίνο συγκεκριμένα τα τελευταία 9, αλλά λόγω της όλης κατάστασης επέστρεψα στην Ελλάδα. Δουλειές δεν υπάρχουν και βρήκα το MasterChef σαν μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθω και να διαγωνιστώ. Έχω περάσει από πολλά εστιατόρια. Βρέθηκα σε μια ξένη χώρα, έτρεξα μόνος μου, μέσα σε τρεις μέρες γύριζα γύρω στα 60 εστιατόρια πόρτα-πόρτα. Μία από αυτές ήταν και η πόρτα του Γκόρντον Ράμσεϊ σε ένα από τα εστιατόρια του». «Έφυγα λίγο πριν γίνει η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Το 2016 όταν είχε πέσει το βανάκι. Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια έγινε μια εβδομάδα αφού έφυγα και έγινε ακριβώς στην είσοδο του προσωπικού την ώρα που φεύγαμε συνήθως» πρόσθεσε ο Αλέξανδρος.

T

Σήμερα (27/5) Διονύσης και Μαρίνα βάζουν ποδιές και μπαίνουν στην πιο κρίσιμη μάχη του φετινού #MasterChefGR. Ποιος θα καταφέρει να περάσει στον μεγάλο τελικό και να αντιμετωπίσει τη Μαργαρίτα Νικολαϊδη;

Όλες οι ειδήσεις

Survivor 4: Χλιδή και βόλτες στο Miami και ο Ατζούν «κανόνισε» τον Τριαντάφυλλο

Jennifer Lopez: Νέες φωτογραφίες από την επανασύνδεση με τον Ben Affleck

Πρίγκιπας Χάρι: Αλκοόλ και ναρκωτικά για να ξεπεράσει τον θάνατο της Νταϊάνα

MasterChef 5τελικός MasterChefαποχώρησηMasterChefΜαργαρίτα Νικολαΐδη