Τηλεόραση|13.10.2021 11:13

GNTM 4: Η φωτογράφιση για τη σεξουαλική παρενόχληση έφερε δάκρυα στον Κωνσταντίνο - Η οικειοθελής αποχώρηση

Newsroom

Η σεξουαλική παρενόχληση και το κίνημα Metoo ήταν το ευγενές κόνσεπτ της φωτογράφισης του GNTM 4 στο επεισόδιο της Τρίτης (12/10). Συγκεκριμένα, οι παίκτες του ριάλιτι μόδας του Star έπρεπε να εκφράσουν ορισμένα συναισθήματα που σχετίζονται με τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και να τα αποτυπώσουν στον φακό. Τα μοντέλα του ριάλιτι πόζαραν για μια φωτογραφική καμπάνια που εστίαζε στη σημασία της «πρώτης φωνής» και το πώς αυτή - όταν ενωθεί με άλλες φωνές - δημιουργεί ένα κίνημα.

Κάποια μοντέλα δυσκολεύτηκαν να οπτικοποιήσουν την κακοποίηση και κάποια άλλα χρησιμοποίησαν τις ... δικές τους εμπειρίες για να αποδώσουν καλύτερα στη φωτογράφιση. Όλοι πίστεψαν ότι θα υπάρχει αποχώρηση, αλλά το μοντέλο που έφυγε οικειοθελώς «έσωσε την κατάσταση» για τους υπόλοιπους. Η Κυβέλη στήθηκε μπροστά στον φωτογραφικό φακό και εντυπωσίασε.

Μιλώντας στους κριτές αποκάλυψε πως έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, με τους τέσσερις κριτές να μένουν με ανοιχτό το στόμα. Η Κυβέλη είναι 19 ετών και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Υποστηρίζει - όπως λέει η ίδια- τον φεμινισμό, απεχθάνεται την κοινωνική καταπίεση και ονειρεύεται έναν κόσμο, όπου οι γυναίκες θα έχουν ίσα δικαιώματα. Τελειώνοντας το σχολείο, αποφάσισε να αφήσει πίσω της τη ζωή στην Κέρκυρα και να μετακομίσει στην Αθήνα για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. 

Ο Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους παίκτες, τους οποίους το κόνσεπτ άγγιξε βαθιά. Όταν ολοκλήρωσε τη φωτογράφισή του και εξηγούσε στους κριτές τι ήθελε να αποτυπώσει, ξαφνικά ξέσπασε σε κλάματα, με τους συμπαίκτες του να τρέχουν να τον αγκαλιάσουν. Ο Κωνσταντίνος είναι 21 ετών και έχει σπουδάσει Business Management στη Βρετανία. Σε επαγγελματικό επίπεδο, ο χρόνος και το ενδιαφέρον του μοιράζονται μεταξύ marketing και modelling. Θεωρεί πως το GNTM 4 είναι η αφετηρία για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο ως μοντέλο και να εδραιώσει την παρουσία του στον χώρο, εντός και εκτός συνόρων. Αγαπημένα του χόμπι είναι το cheerleading και ο χορός, ενώ από μικρός κάνει πρωταθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο σε αγώνες debate. 

«Το θύμα έρχεται σε αυτήν την κατάσταση κι είναι ένα πολύ βασικό θέμα για εμένα. Προσπαθώ να δείξω εδώ ότι… Συγγνώμη. Όποιοι κι αν είμαστε τα θύματα, υπάρχουν εκεί έξω. Πρέπει να υπάρχει κι ανάλογη φωνή που να μας βοηθά όλους, όποτε κι αν τύχει να είμαστε θύματα και να βοηθιόμαστε. Προσπαθώ να εκφράσω τα συναισθήματα μιας παρενόχλησης, που το θύμα έχει χάσει τον έλεγχο του εαυτού του και βυθίζεται στην θλίψη. Είναι το σημείο που πέφτει και γκρεμίζεται η ψυχολογία του», ανέφερε ο Κωνσταντίνος και συγκίνησε κριτές και διαγωνιζόμενους. Η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου έβαλε τα κλάματα ενώ ο Άγγελος Μπράτης - που σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι την πρώτη χρονιά του GNTM είχε κατάθλιψη και έπαιρνε αγωγή - έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

Μελίνα - Έπαθε κρίση άγχους και αποχώρησε οικειοθελώς από το GNTM 4

Ενώ οι διαγωνιζόμενοι του ριάλιτι μοντέλων ήταν συγκεντρωμένοι στο στούντιο, αναμένοντας να ξεκινήσει η ιδιαίτερη φωτογράφηση, η Μελίνα δήλωσε πως δεν αισθανόταν καλά και έφυγε από τον χώρο του photo shooting. 

Όπως εξήγησε αργότερα στην Ζενεβιέβ που θέλησε να μάθει τι συμβαίνει, αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα διαχείρισης άγχους. «Δεν μπορώ να διαχειριστώ το άγχος μου που είναι κάτι που με βαραίνει πολύ» είπε η πρώην πλέον διαγωνιζόμενη του GNTM 4. «Εδώ και δύο χρόνια δεν είχα κάποιο θέμα» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως η πίεση του παιχνιδιού την έκανε να αισθανθεί ξανά πίεση.

«Να φύγεις. Είναι ένας διαγωνισμός. Δεν είναι ούτε το Α, ούτε το Ω. Η μόδα επειδή έχει πολλές δυσκολίες πρέπει να περνάς καλά» είπε η κριτής του GNTM 4 στη διαγωνιζόμενη, που ανακοίνωσε σε όλους του συμπαίκτες της την απόφασή της.  «Από τη στιγμή που δήλωσα ότι φεύγω μου έφυγε ένα βάρος» συμπλήρωσε η Μελίνα του GNTM 4.

Το μοντέλο παρότρυνε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να ζητούν βοήθεια. «Δεν είναι καμιά ντροπή είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό το οποίο μπορεί να συμβεί σε όλους μας» είπε η Μελίνα λίγο πριν την αποχώρηση από το GNTM 4. 

Μελίνα Ρόρενς πριν το make-over του GNTM 4

Ποια είναι η Μελίνα Ρόρενς, το μοντέλο που αποχώρησε από το GNTM 4

Η Μελίνα είναι 20 χρόνων, κατάγεται από τη Γερμανία και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα. Ήδη από τα 15 της εργάζεται ως μοντέλο, έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με γνωστά brands και φωτογράφους. Το όνειρό της να κατακτήσει τις διεθνείς πασαρέλες ως top model, την οδήγησε στο Λονδίνο, όπου συζεί με τον σύντροφό της. Στο GNTM 4 μπήκε προκειμένου μέσω των προκλήσεων να δοκιμάσει και να ξεπεράσει τα όριά της. Υπομονετική, πειθαρχημένη και αφοσιωμένη, η Μελίνα ήταν αποφασισμένη για την κορυφή και αφήνει τις πράξεις και τη δουλειά της να μιλήσουν για εκείνη. Αγαπά την ιππασία, το σκι και ό,τι έχει να κάνει με τη φύση και θέλει πολύ να σπουδάσει ψυχολογία. Το μότο της είναι «Ήρεμη δύναμη» και ήταν ένα από τα μοντέλα με το πιο θεαματικό makeover στο GNTM 4.

Όλες οι ειδήσεις

Megan Fox: Πάσχει από σωματική δυσμορφική διαταραχή -«Δεν μου αρέσει το σώμα μου»

Μαρία Πολύζου: «Σε ηλικία 11 ετών με βίασε ο πατέρας μου - Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει αν μιλήσω»

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν μου αρέσω στην τηλεόραση - Σιχαίνομαι τον χαρακτήρα του Ακύλα στις Μέλισσες»

Σάσα Σταμάτη: Κινείται νομικά για να διαπιστώσει αν ο θάνατος του πατέρα της ήταν ιατρικό λάθος

DC Comics: Αμφιφυλόφιλος ο νέος Superman, γιος του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν

σεξουαλική παρενόχλησηαποχώρησηGNTMριάλιτιGNTM 4MeTooμοντέλα