Τηλεόραση|28.01.2022 13:49

Γιώργος Πιλίδης: Εκτός Survivor ο αθλητής – Τι θα αντιμετωπίσει επιστρέφοντας από τον Άγιο Δομίνικο

Newsroom

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου, ο Γιώργος Πιλίδης αποχώρησε από το Survivor για λόγους υγείας. Ο αθλητής, οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με το στομάχι του και δεν έχει εμφανιστεί σε επεισόδιο του ριάλιτι επιβίωσης εδώ και δύο εβδομάδες, βρίσκεται ήδη σε ξενοδοχείο του Άγιου Δομίνικού και το επόμενο διάστημα θα τον δούμε να επιστρέφει στη χώρα μας.

Η δε ανακοίνωση από τον Γιώργο Λιανό στους παίκτες των δυο ομάδων για την εξέλιξη αυτή αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Γυρνώντας ο Γιώργος Πιλίδης στην Ελλαδα, θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλλης, μετά τη «βόμβα» που έριξε στο Survivor, όπου από... σπόντα αποκάλυψε ότι κατά το παρελθόν τον έχουν προσεγγίσει για να στήσει τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην πάλη! «Η λέξη στημένο παιχνίδι για εμένα είναι πολύ βαριά. Ναι, μου έχει ζητηθεί και μάλιστα σε τελικό ευρωπαϊκού. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως. Δεν υπάρχει στο μυαλό μου αυτό. Το διαγράφω τελείως, είναι ανούσιο» ήταν τα ακριβή του λόγια. 

«Επίσης, ο Γιώργος Πιλίδης δεν ενημέρωσε ποτέ την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης ότι θα έφευγε για το Survivor. Θα μου πεις είναι υποχρεωμένος να τον ενημερώσει; Κατά κάποιον τρόπο ναι. Μόλις πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα θα πρέπει αρχικά να εμφανιστεί και να δώσει εξηγήσεις στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλλη. Στη συνέχεια, θα καταθέσει στοιχεία σχετικά με το "πού", "ποιος", "πότε" του έκανε την πρόταση στησίματος. Θα δώσει εξηγήσεις γιατί δεν κατήγγειλε αμέσως το γεγονός. Τέλος, θα πρέπει ν' αποδείξει την καταγγελία του» ανέφερε η Χρίσλα Γεωργακοπούλου. 

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή μίλησε ο Γιάννης Αρμουζανίδης, ο οποίος είναι φίλος, συναθλητής και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλλης. «Είναι ένας αδαμάντινος χαρακτήρας, σφυριλατημένος από τις δυσκολίες της ζωής και πρέπει να μείνουμε στις αξίες του και όχι στις δηλώσεις του που μπορεί να έγινε λόγω των δυσκολιών που περνούσε και μπορεί να είναι αβάσιμες. Θεσμικά η ομοσπονδία καλώς έκανε και δραστηριοποιήθηκε. Θέλει τη διαφάνια και θα κινηθεί σε αυτό το πρίσμα. Θα κληθεί από την Ομοσπονδία, όμως δεν εγκαλείται, δεν του έχει στείλει κανείς εξώδικο. Μπορεί κάτι το οποίο υπέθεσε με το δικό του παιδικό μυαλό να ήταν αέρας κοπανιστός» τόνισε.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης αναφέρει τα εξής: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πηλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό. Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πηλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.

Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές - τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων. Τέλος, η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα».

Ποιος είναι ο Γιωρίκας Πιλίδης

Ο Γιωρίκας Πιλίδης είναι πρωταθλητής της ελεύθερης Πάλης και κάτοχος οκτώ μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν αθλητή στην ελεύθερη Πάλη. Αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2021, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Αυτό είναι το χρυσό παιδί της Πάλης, που μεγάλωσε στα γυμναστήρια και με τα πρώτα του χρήματα ανακοίνωσε στη μητέρα του πως πρέπει να σταματήσει να δουλεύει γιατί πλέον θα μπορούσε να τη στηρίξει εκείνος οικονομικά. Αγαπά την πάλη και το όνειρό του ήταν πάντα να φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση. Μπήκε στο Survivor με την ίδια διάθεση που κατεβαίνει στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Νίκη και μόνο νίκη.

πάληειδήσεις τώραριάλιτιΣΚΑΪSurvivor 5Survivor