Τηλεόραση|12.04.2022 07:45

Αυξάνονται οι ψηφιακές πλατφόρμες στην Ελλάδα: Γιώργος Καπουτζίδης και Φωτεινή Αθερίδου έρχονται στο ΑΝΤ1+ με νέες σειρές

Newsroom

streaming πλατφόρμες έχουν γνωρίσει πρωτοφανή άνθηση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ο κορονοϊός και τα lockdown έκαναν τους Έλληνες να περάσουν αρκετό χρόνο μέσα στο σπίτι τους, αναζητώντας τρόπους διασκέδασης. Μεγάλο μέρος του κόσμου έδειξε την προτίμησή του, σε Netflix, Apple TV, Amazon Prime Video, Ertflix ή Cinobo, το οποίο μάλιστα χάρισε στους θεατές πολλές κινηματογραφικές πρεμιέρες το περασμένο διάστημα. 

Παράλληλα, έχει ήδη ανακοινωθεί πως η Disney+ θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου. Θα περιλαμβάνει χιλιάδες τίτλους των Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, με τις πιο πρόσφατες παραγωγές των 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX και Searchlight Pictures. Οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση στις διάσημες σειρές του Star Wars, «The Book of Boba Fett» και «The Mandalorian». Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμη η σειρά των Marvel Studios «Moon Knight», με πρωταγωνιστή τον Oscar Isaac ως Steven Grant, έναν ήρεμο υπάλληλο σε κατάστημα με είδη δώρων, που έρχεται αντιμέτωπος με ψυχολογικά μπλακάουτ και αναμνήσεις από μια άλλη ζωή, αλλά και την υποψήφια ταινία για Όσκαρ «O Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών».

Η ταινία της Disney για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η συνδρομητική υπηρεσία Disney+ ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2019 ότι ετοιμάζει μία βιογραφική ταινία με θέμα τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και με τίτλο «Greek Freak». Ο τίτλος της ταινίας παραπέμπει στο παρατσούκλι του σπουδαίου μπασκετμπολίστα και θα επικεντρώνεται στα παιδικά χρόνια του Aντετοκούνμπο, τις δυσκολίες που πέρασε και την πορεία της καριέρας του, πρώτα στην Ελλάδα και τώρα στο ΝΒΑ.

Τα γυρίσματα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στα Σεπόλια, Μοναστηράκι, Ζωγράφου, αλλά και σε άλλες περιοχές που μεγάλωσε ο αθλητής του μπάσκετ, ξεκίνησαν αμέσως μετά το Πάσχα και ολοκληρώθηκαν προς τα τέλη Ιουνίου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, με ύψος δαπάνης που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο Uche Agada ενσαρκώνει το Γιάννη Αντετοκούνμπο, στον πρώτο ρόλο της καριέρας του, ενώ θα δούμε την ηθοποιό Yetide Badaki, η οποία υποδύεται τη μητέρα του Vera και τον Dayo Okeniyi που παίζει τον πολυαγαπημένο πατέρα του αθλητή, Charles. Στην παραγωγή του «Greek Freak» συμμετέχει και ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο, όπως και ο Bernie Goldman, παραγωγός της ταινίας «300». Το σενάριο έχει αναλάβει ο Arash Amel και τη σκηνοθεσία ο Akin Omotoso.

 

HBO Max: Έρχεται στην Ελλάδα με τη συνέχεια του «Sex and the City» και το «House of the Dragon»

Το HBO Max, συνεχίζοντας μια σταθερή ανάπτυξη στην αγορά της Ευρώπης, ετοιμάζεται να έρθει και στην ελληνική μικρή οθόνη. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει σειρές και ταινίες της Warner Bros, HBO, DC, Cartoon Network και Max Originals. Οι θαυμαστές του «Game of Thrones» θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι, καθώς ο George RR Martin ετοιμάζει το επερχόμενο prequel, «House of the Dragon». Η νέα τηλεοπτική σειρά βασίζεται στο «Fire and Blood» και καταγράφει τα γεγονότα που σημειώθηκαν περίπου 200 χρόνια πριν από τα όσα συνέβησαν στο «Game of Thrones». 

Παράλληλα, το «And Just Like That», σίκουελ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Sex and the City», επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο HBO Max. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, με το φινάλε ν' αφήνει πολλές ιστορίες στο τραπέζι ώστε να μπορέσουν ν' αναπτυχθούν στο μέλλον, όπως για παράδειγμα το νέο podcast της Κάρι, καθώς και έναν πιθανό νέο σύντροφο για εκείνη.

Οι «Σέρρες» είναι το δυνατό χαρτί του ΑΝΤ1+

Μια ακόμα επιλογή συνδρομητικού περιεχομένου προστίθεται σήμερα (12/4) στους δέκτες μας, καθώς κάνει πρεμιέρα η νέα streaming πλατφόρμα ANT1+. Η πρόσβαση θα είναι διαθέσιμη απ' όλες τις Smart TV, κινητά τηλέφωνα και tablet με λειτουργικό Android & iOS, καθώς και από υπολογιστή.

Οι «Σέρρες», η νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη είναι γεγονός. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Πατρώνης, ενώ ανάμεσα στους ηθοποιούς είναι, μεταξύ άλλων, οι Πάνος Νάτσης, Γιώργος Γάλλος, Λένα Δροσάκη, Μαριλού Κατσαφάδου και Γιούλη Τσαγκαράκη. Σύμφωνα με την υπόθεση της σειράς, έπειτα από 40 χρόνια ευτυχισμένου γάμου, ο Λευτέρης χάνει την Ευτυχία του και πασχίζει να βρει ξανά νόημα στη ζωή του. Όταν ο μικρότερος γιος του, ο Οδυσσέας, επιστρέφει στις Σέρρες, οι δύο άντρες ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο ανάμεικτα συναισθήματα, μέσα από το οποίο θ' ανακαλύψουν ξανά ο ένας τον άλλο και θα λύσουν το μπερδεμένο νήμα της σχέσης τους.

Μέσα στη χρονιά, θ' ακολουθήσουν πολλές νέες παραγωγές που θα είναι διαθέσιμες στο ANT1+. Μεταξύ αυτών, η μεγάλη παραγωγή «Η Γέφυρα» που εξελίσσεται παράλληλα σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, σε σενάριο του Κώστα Γεραμπίνη και του Δημήτρη Εμμανουηλίδη. Ένα πτώμα στη συνοριακή γραμμή της γέφυρας μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας αναγκάζει μια Ελληνίδα και έναν Τούρκο αστυνομικό να συνεργαστούν. Ωστόσο, πίσω από το έγκλημα κρύβονται παράνομοι μηχανισμοί και η συγκάλυψη ενός μυστικού που θα μπορούσε να διαταράξει τις ισορροπίες μεταξύ των δύο χωρών. Πρωταγωνιστούν οι Μαντώ Γιαννίκου, Burak Hakki, Πηνελόπη Τσιλίκα, Ακύλλας Καραζήσης και Νίκος Ψαρράς. 

Τέλος, έρχεται το «The Friend» της Φωτεινής Αθερίδου. Η ιστορία επικεντρώνεται στη ζωή του Ορφέα, ο οποίος έχει τον τρόπο του με τους ανθρώπους. Ξέρει πώς να τους γοητεύει και να τους κάνει να του ανοίγουν την καρδιά τους. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του… φίλος επί πληρωμή! Ο Ορφέας αποφεύγει τον έρωτα, ώσπου εισβάλλει στη ζωή του η Πηνελόπη. Στη σειρά συμμετέχουν οι Γιώργος Χρυσοστόμου, Κατερίνα Μαυρογιώργη, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Κώστας Μαγκλάρας, Νάνσυ Μπούκλη, Δημήτρης Ξανθόπουλος και Κατερίνα Μισιχρόνη. 

ειδήσεις τώραNetflixANT1Apple TV+Disney+Φωτεινή ΑθερίδουCinoboERTflixΓιώργος ΚαπουτζίδηςApple TVHBO Max