Τηλεόραση|03.09.2022 14:21

Από το «Πες τη λέξη» και το «Ταξί» μέχρι το «Dragons’ Den»: Τα 14 τηλεπαιχνίδια που θα δούμε τη νέα σεζόν

Άγγελος Γεραιουδάκης

Η «μάχη» για την τηλεθέαση και αυτή τη σεζόν φαίνεται ό,τι θα είναι σκληρή. Εκτός από ριάλιτι και μυθοπλασία, δεν θα λείψουν και τα τηλεπαιχνίδια από τα προγράμματα των καναλιών, τα οποία θα καλούν τους παίκτες να δοκιμάσουν την τύχη, τις γνώσεις και την ταχύτητά τους.

ΑΝΤ1

Ένα νέο τηλεπαιχνίδι - ριάλιτι επιχειρηματικότητας με τίτλο, «Dragon' s Den», έρχεται στο νέο πρόγραμμα του ANT1, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Είναι μια παραγωγή που δίνει έμφαση στην ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, επιβραβεύει νέες ιδέες και πραγματοποιεί όνειρα. Προβάλλεται με τεράστια επιτυχία σε 40 χώρες, εδώ και 20 χρόνια. Μια πατέντα, μια πολλά υποσχόμενη υπηρεσία, ένα προϊόν που χρίζει εξέλιξης, ένα καινοτόμο application, ακόμα και ένα απλό οικιακό project παρουσιάζονται στους πέντε Dragons (επενδυτές-χρηματοδότες) με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους. Οι Dragons είναι έτοιμοι να διακρίνουν τη συνταγή της επιτυχίας και να τη στηρίξουν, τόσο με το κεφάλαιο όσο και με την εμπειρία τους.

Από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και καθημερινά στις 15:00, το «Rouk Zouk» επιστρέφει για έκτη χρονιά με την απολαυστική Ζέτα Μακρυπούλια στα «decks» του αγαπημένου παιχνιδιού. Και αυτή τη σεζόν, χορεύουμε, γελάμε, διασκεδάζουμε και… ρουκζουκάρουμε με αγαπημένα παιχνίδια, κόντρες αντιπάλων, αλλά και πολλές ανατροπές.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παίρνει το «5Χ5», με τον Μάρκο Σεφερλή, το οποίο έρχεται ανανεωμένο και υπόσχεται να μας διασκεδάσει. Αυτή τη σεζόν, ο κωμικός ηθοποιός κάνει παιχνίδι με όλους! Με οικογένειες, αλλά και με παρέες που αισθάνονται σαν οικογένεια. Οι κανόνες απλοί: δύο αντίπαλες ομάδες, από 5 μέλη η κάθε μία, προσπαθούν να μαντέψουν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις, σε καθημερινές ερωτήσεις. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, περνάει στον τελικό γύρο, διεκδικώντας 5.000 ευρώ. Έχοντας το δικαίωμα να παίξει και στα επόμενα δύο επεισόδια, εφόσον συνεχίζει τις νίκες της, η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και 15.000 ευρώ. 

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα δούμε και το «Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε έκανε τους υπεύθυνους του σταθμού του Αμαρουσίου να δώσουν το πράσινο φως για δεύτερο κύκλο επεισοδίων.

ALPHA

Πρεμιέρα θα κάνει και το «Deal», στις 5 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και να μοιράσει ακόμη περισσότερα κέρδη. Κάθε απόγευμα, ο Χρήστος Φερεντίνος υποδέχεται παίκτες αποφασισμένους να νικήσουν τον τραπεζίτη και να κερδίσουν τα 60.000 ευρώ. Γιατί στο «Deal» ένα κουτί μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!

OPEN

Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι «Ταξί» πατάει γκάζι... και έρχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο OPEN. Ο Διονύσης Ατζαράκης κάθεται στο τιμόνι και υπόσχεται ανεπανάληπτες διαδρομές με πολύ χιούμορ, κέφι και πολλά μετρητά. Ο Διονύσης ξεκινάει τις ερωτήσεις και οι παίκτες απαντάνε έχοντας στη διάθεσή τους δύο βοήθειες. Αυτή του τηλεφώνου και την πολύ σημαντική βοήθεια του «σοφού παππού του Διονύση», ο οποίος είναι σχεδόν παντογνώστης σαν τον εγγόνο του. Όσο απαντάνε σωστά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το «Ταξί» προχωράει προς τον προορισμό του και ποσά ανεβαίνουν. Αν όμως κάνουν τρία λάθη, έρχεται η ώρα της αποβίβασης. Ο οδηγός τραβάει χειρόφρενο και τους αποχαιρετά με βαριά καρδιά.

STAR

To «Shopping Star», που έχει αγαπηθεί απ' όλες τις γυναίκες και όχι μόνο, με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά, επιστρέφει στο νέο πρόγραμμα του Star, έτοιμο να αποθεώσει, να δικαιώσει, ν' απενοχοποιήσει το μοντέλο, που κρύβει κάθε γυναίκα μέσα της. Σε αυτή την πασαρέλα δεν έχουν σημασία η ηλικία και οι αναλογίες, αλλά το προσωπικό στυλ της κάθε παίκτριας και η αγάπη για τη μόδα, τις προκλήσεις και το παιχνίδι.

Ανανεωμένος και πάντα συναρπαστικός, ο «Τροχός της Τύχης» θα γυρίσει για ένατη χρονιά και θ' απολαύσουμε το αστείρευτο χιούμορ του Πέτρου Πολυχρονίδη, τις απίθανα αναπάντεχες απαντήσεις των παικτών που γίνονται viral, τη χαρά του παιχνιδιού, την αγωνία του αποτελέσματος και την εντυπωσιακή Νατάσα Κουβελά στο πλευρό του παρουσιαστή, ν' αποκαλύπτει τις εύστοχες ή μη επιλογές των παικτών.

Ενα νέο πρόγραμμα, που θα συνδυάζει στοιχεία ριάλιτι και παιχνιδιού, θα ενισχύσει το βραδινό πρόγραμμα του STAR. Πρόκειται για τo «Asia Express», το καινούργιο ταξιδιωτικό παιχνίδι περιπέτειας. Εννέα ζευγάρια από αγαπημένους celebrities θα αντιμετωπίσουν μια τεράστια πρόκληση: να διασχίσουν τρεις χώρες της Ασίας, την Καμπότζη, το Λάος, και την Ταϊλάνδη, μόνο με επίγεια μέσα και με ελάχιστα χρήματα! Την παρουσίαση έχει αναλάβει ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ενώ τον πρωτότυπο ρόλο της ταξιδιώτισσας και εξερευνήτριας, η απολαυστική Ζενεβιέβ Μαζαρί, που θα μας γνωρίσει, με την πιο «ζεν» διάθεση, κάθε γωνιά της μαγευτικής και μυστηριώδους Ασίας, με λεπτομέρειες που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.

ΕΡΤ1

Σταθερός παραμένει στη θέση του ο Νίκος Κουρής, καθώς το  «Δες και Βρες» συνεχίζει δυναμικά την πορεία του και τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Κάθε μέρα τεστάρει όχι μόνο τις γνώσεις και τη μνήμη μας, αλλά κυρίως την παρατηρητικότητα, την αυτοσυγκέντρωση και την ψυχραιμία μας. Και αυτό γιατί οι περισσότερες απαντήσεις βρίσκονται κρυμμένες μέσα στις ίδιες τις ερωτήσεις. Σε κάθε επεισόδιο, τέσσερις διαγωνιζόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε δώδεκα τεστ γνώσεων και παρατηρητικότητας. Αυτός που απαντά σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις διεκδικεί το χρηματικό έπαθλο και το εισιτήριο για το παιχνίδι της επόμενης ημέρας.

«Ο πιο Αδύναμος Κρίκος», έπειτα από τρία χρόνια στον ΣΚΑΪ, αλλάζει τηλεοπτική στέγη και... μετακομίζει στη δημόσια τηλεόραση. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής, όπου οκτώ παίκτες καλούνται ν' απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων χωρίς να σπάσουν την «αλυσίδα» κάτω από την πίεση του χρόνου αλλά και του παρουσιαστή, ο οποίος έχει ένα αντισυμβατικό ρόλο και «φαρμακερές» ατάκες για κάθε παίκτη. Το έπαθλο είναι χρηματικό, έως και 10.000 ευρώ σε κάθε επεισόδιο.

«Πες τη λέξη» θα λέγεται το νέο συναρπαστικό παιχνίδι γνώσεων και ψυχαγωγίας, που θα παρουσιάζει τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1 ο Γιώργος Καραμίχος. Ο πλούτος των λέξεων και των γραμμάτων της γλώσσας μας είναι αστείρευτος, όπως αστείρευτη είναι η γνώση, η διασκέδαση και η αγωνία, που υπόσχεται να προσφέρει το νέο παιχνίδι γνώσεων, που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 19:00.

MEGA

Το πιο αγωνιώδες κυνήγι γνώσεων επιστρέφει στις 12 Σεπτεμβρίου για δεύτερη σεζόν. Η Μαρία Μπεκατώρου, πάντα άμεση και ετοιμόλογη, υποδέχεται καθημερινά παίκτες και Chasers σε ένα ανατρεπτικό πινγκ πονγκ ερωτήσεων και απαντήσεων. «Το Βουνό», «Το Γεράκι», «Η γυναίκα με τα μαύρα» και «Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής» ακόνισαν τις γνώσεις τους, ανανέωσαν το look τους κι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους παίκτες στα ίσια. Φέτος, οι προσφορές των Chasers κρύβουν εκπλήξεις.

Στο βραδινό πρόγραμμα του σταθμού θα δούμε για μία ακόμα σεζόν το «Celebrity Game Night», με τη Σμαράγδα Καρύδη. Η οικοδέσποινα υποδέχεται κάθε εβδομάδα στο φιλόξενο σκηνικό έξι celebrities, που χωρίζονται σε δύο ομάδες και στόχος τους είναι να αναδείξουν νικητή τον παίκτη - αρχηγό της ομάδας τους. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, αθλητές και πρόσωπα της επικαιρότητας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τεστάρουν τις γνώσεις τους στην ποπ κουλτούρα, αυτοσχεδιάζουν και ανταλλάσσουν αστείες ατάκες και πειράγματα, διεκδικώντας το χρηματικό έπαθλο της βραδιάς. Στο τέλος κάθε παιχνιδιού, η νικήτρια ομάδα προσφέρει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής της ένα χρηματικό ποσό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σμαράγδα ΚαρύδηΖενεβιέβ ΜαζαρίταξίΖέτα ΜακρυπούλιαΜάρκος ΣεφερλήςΧρήστος ΦερεντίνοςΔιονύσης ΑτζαράκηςShopping StarAsia ExpressΚωνσταντίνα ΣπυροπούλουΜαρία ΜπεκατώρουRouk ZoukΓρηγόρης ΑρναούτογλουΒίκυ Καγιάτηλεπαιχνίδιαειδήσεις τώραΝίκος Κουρής