Τηλεόραση|08.09.2022 12:36

Φλόγα και Άνεμος: Ένας θυελλώδης έρωτας που έμεινε στην ιστορία έρχεται στην ΕΡΤ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
credits: Διονύσης Κουμνιώτης
credits: Διονύσης Κουμνιώτης
credits: Διονύσης Κουμνιώτης
credits: Διονύσης Κουμνιώτης
credits: Διονύσης Κουμνιώτης
credits: Διονύσης Κουμνιώτης
credits: Διονύσης Κουμνιώτης

Μπορεί μια γυναίκα που είχε όλο τον κόσμο απλωμένο στα πόδια της να γίνει έρμαιο του ανέμου που έφερε ένας και μόνο άντρας στην καρδιά της; Η νέα μίνι σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ1«Φλόγα και άνεμος», που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 22:00, έρχεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό αυτή τη σεζόν. Ένα δυνατό καστ με αγαπημένους ηθοποιούς θα μας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, για να ζήσουμε τον θυελλώδη έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης Ανδριανού και να δούμε να ξεδιπλώνονται όλες οι κρυφές πτυχές του.

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου (εκδόσεις Ψυχογιός), σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα. Ο Στέφανος Δάνδολος στο βιβλίο του ζωντανεύει αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, χτίζει ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία. 

Το να βασίζεται ένα σενάριο σ' ένα μυθιστόρημα ή διήγημα αποτελούσε σίγουρη συνταγή επιτυχίας. Η ΕΡΤ ακολουθώντας τη στροφή στη μυθοπλασία αλλά και τη λογοτεχνία επιδιώκει να κερδίσει το στοίχημα και μέσα από δώδεκα συναρπαστικά επεισόδια να φέρει στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 22:00 και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ1. Την Κυριακή 11/9 αποκλειστικά στην πλατφόρμα του ertflix θα ανέβει το πρώτο επεισόδιο της σειράς σε avant premiere και θα είναι διαθέσιμο από τις 12:00 το πρωί έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η σειρά μας μεταφέρει στην Αθήνα το 1968, την περίοδο της δικτατορίας, όπου η Κυβέλη Ανδριανού (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), που νοσηλεύεται φρουρούμενος. 

Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) θα βρεθούν στην ίδια πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός που θα αναδειχθεί τρεις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμό του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του εικοστού αιώνα. 

Σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη(Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης)από τα πρώτα τους χρόνια ως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951. Χωρίζουν άραγε ποτέ δυο ψυχές που αγαπήθηκαν με τόσο πάθος; 

Οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν μια ιστορία αγάπης με σταθμούς σημαντικές πόλεις όπως τη Σμύρνη, το Παρίσι, το Βερολίνο και τη Χίο. Παράλληλα, οι ήρωες αλληλεπιδρούν με σπουδαίες μορφές του πολιτικού κόσμου και του θεάτρου όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη),ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροιλός) ο Μήτσος Μυράτ(Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου) τη Βαλεντίνη Θεοχάρη, τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου κ.λ.π. Στο ρόλο της Μαρίας Αδριανού (μητέρας της Κυβέλης) η Κόρα Καρβούνη. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Τη μουσική της σειράς καθώς και το ομώνυμό τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Σκηνοθεσία Ρέινα Εσκενάζυ

Σενάριο Ρένα Ρίγγα

Διεύθυνση Φωτογραφίας Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά Λαμπρινή Καρδαρά

Κουστούμια Μιχάλης Σδούγκος

Παραγωγή RedLine Productions

Φωτογραφίες : Διονύσης Κουμνιώτης 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αργύρης ΠανταζάραςΨυχογιόςΚαρυοφυλλιά ΚαραμπέτηΕΡΤσειράΦλόγα και άνεμοςειδήσεις τώρα