Τηλεόραση|19.09.2022 17:45

Έρωτας Φυγάς - Επόμενα επεισόδια: Ο Ιάσονας αναθέτει στον Μάρκο την επιστασία των κτημάτων

Newsroom

Ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις περιμένουν τους ήρωες της Μεσσηνίας στα επόμενα επεισόδια. Ο «Έρωτας Φυγάς», ο οποίος έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο OPEN, είναι μια υπερπαραγωγή εποχής, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου και του Παναγιώτη Πορτοκαλάκη. Η διασκευή του σεναρίου είναι της Ρένας Ρίγγα και η επιμέλειά του, του Δημήτρη Αποστόλου. Η συνέχεια αναμένεται να έχει καταιγιστικές εξελίξεις και δυνατή πλοκή.

Η τηλεοπτική σειρά του OPEN θα καθηλώσει το κοινό, με δυνατές αποκαλύψεις για τη ζωή των πρωταγωνιστών. Ένα τρομερό συμβάν θ’ αλλάξει τις ισορροπίες. Η γιαγιά Αθηνά (Έφη Παπαθεοδώρου) χάνεται μες στη νύχτα και όλοι στο κτήμα βγαίνουν να την ψάξουν. Καθώς την αναζητά, η Μαργέτα ανακαλύπτει τη σχέση του Μάρκου και της Αλεξάνδρας. Ο Μάρκος σώζει τη γιαγιά, γίνεται ο ήρωας της οικογένειας Δεμερτζή και ο Στρατής τον μισεί θανάσιμα. 

Η Αλεξάνδρα μαθαίνει από τον Μάρκο ότι ο Ιάσονας τον ρωτούσε για το παρελθόν τους, αυτή που ξεκινάει να το σκαλίζει όμως είναι η Μαργέτα, που στέλνει τον Στρατή στην Αθήνα, για να συλλέξει πληροφορίες για το ζευγάρι. Παράλληλα, στο κτήμα ξεσπάει επιδημία τύφου και φέρνει μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια Δεμερτζή. Ο Ιάσονας αποδίδοντας την ευθύνη της πανδημίας στο Στρατή, αποφασίζει ν' αναθέσει στο Μάρκο την επιστασία των κτημάτων. Ο Στρατής φτάνει στην πόρτα του κυρ- Γιάννη στην Αθήνα, και η γυναίκα του του λέει όλα όσα έψαχνε να μάθει. Ο Μάρκος καταλαγιάζει τις αγωνίες της Αλεξάνδρας και την κάνει χαρούμενη φορώντας της τη βέρα της, ενώ ο Σήφης από την Αθήνα, που κυνηγάει το ζευγάρι, φτάνει στην πόρτα του αρχοντικού…

Αρκετές φορές οι σειρές εποχής, καθώς ξεδιπλώνονται μπροστά στην οθόνη των θεατών, προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για κάποια ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα. Από την άλλη, κάποιες άλλες φορές επιβεβαιώνουν ότι όσο περισσότερο αλλάζουν τα πράγματα τόσο περισσότερο μένουν ίδια.

Με το σενάριο να μαγνητίσει το ενδιαφέρον μας, τα βλέμματα στρέφονται και στο κάστινγκ των ηθοποιών. Εκεί η αλήθεια είναι πως συναντάμε κάποια ονόματα, με σημαντική διαδρομή στο χώρο της υποκριτικής. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε την Πέμη Ζούνη, τον Αντώνη Καρυστινό, την Έφη Παπαθεοδώρου, τον Σταύρο Ζαλμά, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη, τη Ντάνη Γιαννακοπούλου, τον Σταύρο Σβήγκο, τον Γεράσιμο Γεννατά και τη Μαριάνα Πολυχρονίδη, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους μεταφέρουν το ερωτικό στοίχημα του OPEN στη μικρή οθόνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ντάνη Γιαννακοπούλου στον Άγγελο Γεραιουδάκη και το ethnos.gr, με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «Έρωτας Φυγάς, είπε: «Σίγουρα, αγωνιώ για την αποδοχή και τα σχόλια του κόσμου, αλλά είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα. Είναι μία πολύ όμορφη σειρά που έχει δημιουργηθεί με πολύ κόπο και ενθουσιασμό. Είναι η πιο απαιτητική καθημερινή σειρά που έχει γυριστεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Το πιστεύω. Αξίζει ο κόσμος να τη δει. Ο τρόπος που έχουν γίνει τα γυρίσματα είναι κινηματογραφικός. Υπάρχουν φορές που νιώθω ότι γυρίζουμε ταινία και έχω συμμετάσχει σε άλλες τέσσερεις σειρές. Αν και είναι καθημερινό, έχει κάτι διαφορετικό. Δεν το έχω νιώσει ξανά».

Η Πέμη Ζούνη ως Μαργέτα Δεμερτζή

Η Πέμη Ζούνη ως Μαργέτα δίνει έναν ξεχωριστό αέρα στην πλοκή της σειράς. Η μητέρα του γαιοκτήμονα Ιάσωνα Δεμερτζή είναι δυναμική και λίγο απόμακρη, τους κρατάει όλους σε μια απόσταση για να μπορεί να φτάσει τα πράγματα εκεί που θέλει. Παράλληλα, είναι ένα χειριστικός άνθρωπος με αρκετές στερεοτυπικές αντιλήψεις. Για παράδειγμα, πιέζει τον μονάκριβο γιο της να βρει μία σύζυγο ώστε να του κάνει τον απόγονο και να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο τ' όνομα της οικογένειάς τους, ενώ κατά τη διάρκεια της σειράς αποκαλύπτεται πως έχει ήδη χωρίσει μία φορά, καθώς η πρώην σύζυγός του δεν μπόρεσε να μείνει έγκυος και να κάνει παιδιά. Από την άλλη, βέβαια, η Μαργέτα δείχνει και μία πιο ανθρώπινη πλευρά, σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει ο επιστάτης των κτημάτων τους να συμπεριφέρεται στους εργάτες. Μάλιστα, υπάρχει και μία σκηνή που του κάνει παρατήρηση, καθώς έχει αντιληφθεί πως δεν τους μιλάει με τον πιο ευγενικό τρόπο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πρεμιέραΣταύρος ΣβήγκοςεπεισόδιαΠέμη ΖούνηΈρωτας ΦυγάςOPENειδήσεις τώραΑντώνης Καρυστινόςspoiler