Τηλεόραση|02.10.2022 21:26

Κόκκινο Ποτάμι - Επόμενα επεισόδια: Η Ιφιγένεια αγωνιά για το παιδί της και ο Οσμάν λεηλατεί το μοναστήρι που είναι η Λουσίν

Newsroom

Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, που καθήλωσε και συγκλόνισε εκατομμύρια τηλεθεατές, επέστρεψε με νέο κύκλο επεισοδίων στο OPEN. Το «Κόκκινο Ποτάμι - Η Συνέχεια» έκανε πρεμιέρα, το βράδυ της Κυριακής (2/10), στις 21:00, μ' ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών. 

Στο πρώτο επεισόδιο είδαμε το νήμα ακριβώς από εκεί που το αφήσαμε πριν από δύο χρόνια. Η Ιφιγένεια και ο Μίλτος χωρίζονται για ακόμα μια φορά την ώρα που ο Κεμάλ εκφωνεί τον διχαστικό του λόγο. Η νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να κατέβει από το πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης γιατί το μωρό της είναι άρρωστο. Στο νοσοκομείο γνωρίζει το μαχητικό γιατρό Δημοσθένη Μαντά (Όμηρος Πουλάκης), που φροντίζει το παιδί. Η Ανθή (Άννα Μάγκου), που έρχεται με άλλους Πόντιους πρόσφυγες, δεν πηγαίνει στο Καραμπουρνάκι, για να φροντίσει τον πατέρα της, που πρέπει να κάνει εγχείρηση. Ο Νικολαΐδης (Κωνσταντίνος Καζάκος) σώζεται από έναν Τούρκο χωρικό. Η Ιφιγένεια εκτός από την Ανθή, θα συνδεθεί με την Εσμέ (Μαριάννα Κιμούλη), μια Μουσουλμάνα της Θεσσαλονίκης, που θα της σταθεί πολύ.

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Μανούσος Μανουσάκης, μιλώντας στο ethnos.gr, ανέφερε ότι νιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση και περιμένει με προσμονή τις αντιδράσεις του κοινού στη συνέχεια της σειράς: «Νιώθω μία συγκίνηση και μία πρόκληση, μία μεγάλη πρόκληση να σταθούμε στο ύψος της προηγούμενης δουλειάς. Δεν είναι εύκολο και κάτι που αυξάνει την αγωνία είναι αυτό, ο εαυτός μας. Δηλαδή ο προηγούμενος εαυτός μας σε σχέση με τον επόμενο εαυτό μας. Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια μάθαμε, οπότε μπορεί να είναι και καλύτερα, γιατί έχουμε τη γνώση του παρελθόντος. Με προσμονή περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις. Αυτή τη φορά οι τηλεθεατές θα περιμένουν να δουν τη συνέχεια της ιστορίας που μέσα από τους ήρωές μας, μέσα από τα προσωπικά τους πάθη, έρωτες, μίση, χαρές και οδύνες θα γνωρίσουν μία τραγική περίοδο της Ελληνικής ιστορίας από το 1919 έως το 1923». 

Τι θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο

Η Ιφιγένεια αγωνιά για το παιδί της. Ο Δημοσθένης προσπαθεί να αποκαλύψει την εκμετάλλευση, που γίνεται εις βάρος των προσφύγων στο Καραμπουρνάκι. Ο Οσμάν λεηλατεί το μοναστήρι, που είναι η Λουσίν. Ο Ισμαήλ με προτροπή του Νικολαΐδη σώζει από τα χέρια του Οσμάν την Λουσίν και το Γρηγόριο. Η Ιφιγένεια εξομολογείται στη Ρωξάνη, την οποία έχει γνωρίσει στο πλοίο, ότι φοβάται πως το παιδί της δε θα ζήσει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

OPENπρεμιέραεπεισόδιαΚόκκινο ποτάμιΌμηρος ΠουλάκηςΜανούσος Μανουσάκηςειδήσεις τώραΑναστασία Παντούση