Τηλεόραση|03.10.2022 11:26

Ελένη Βαΐτσου στο ethnos.gr: «Η δική μας οικογένεια είναι μία σειρά που θα δώσει χαρά και αισιοδοξία στους τηλεθεατές»

Άγγελος Γεραιουδάκης

Η νέα σειρά «Η δική μας οικογένεια» του OPEN ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 20:00 και υπόσχεται να μας χαρίσει ξεκαρδιστικές και συγκινητικές στιγμές. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά υπερπαραγωγή που λανσάρει φέτος το Ανοιχτό Κανάλι, μετά τον «Έρωτα Φυγά» που έχει ήδη ξεχωρίσει, σημειώνοντας υψηλές τηλεθεάσεις, αλλά και το «Κόκκινο Ποτάμι» που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου

«Η δική μας οικογένεια», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου και του Πάνου Κούτραακολουθεί αληθινούς, σύγχρονους ανθρώπους, πραγματικές σχέσεις, αστείες αλλά και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές. Σχέσεις που χτίζονται καθημερινά, μεγαλώνουν, ενισχύονται και γίνονται σημείο αναφοράς. Με αυτούς που ήδη γνωρίζουμε, αλλά και με άλλους που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ. Που κάποιες φορές λειτουργούν σε ένα απόλυτα ρεαλιστικό πλαίσιο και άλλοτε ξεφεύγουν σε «σουρεάλ» καταστάσεις.

Μέσα από γερές δόσεις χιούμορ, ανατροπές, και μπερδέματα, η σειρά του OPEN θα μας θυμίζει καθημερινά τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, αλληλεγγύη και συντροφικότητα και πως χάρη σε αυτές τις αξίες μπορούν να ξεπεραστούν ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια. Άλλωστε αυτές είναι και οι αξίες που δημιουργούν την έννοια και τους δεσμούς της σύγχρονης οικογένειας, πέρα και έξω από συμβατικά στερεότυπα. Άνθρωποι που επιλέγουν, αποδέχονται χωρίς όρια, εμπιστεύονται, αγαπούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλο, στέκονται μαζί στα χαρούμενα και στα δύσκολα και προχωρούν. «Από τη στιγμή που μου τηλεφώνησε ο σκηνοθέτης μας, Βασίλης Θωμοπουλος, για να με καλέσει στην οντισιόν και μου είπε λίγα λόγια για τη σειρά, ήθελα να είμαι μέρος αυτής της δουλειάς. Μια παλιότερη συνεργασία μου μαζί του σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο ρόλο, που τον βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και διαφορετικό από ότι έχω κάνει μέχρι τώρα, έκαναν πολύ εύκολη την απόφαση» λέει η Ελένη Βαΐτσου στο ethnos.gr, η οποία υποδύεται στη σειρά την Αγγελική Σαμοΐλη

Η ηρωϊδα της είναι όμορφη, έξυπνη, κομψή, μαχητική, χειραφετημένη, 35χρονη δημοσιογράφος που αρθρογραφεί σε ένα site έχοντας κυρίως τα κοσμικά αν και η ίδια θα ήθελε να κάνει ρεπορτάζ κοινωνικού περιεχομένου. Δεν έχει κάνει οικογένεια και γενικά δεν μπορεί τις «δεσμεύσεις». Ζει μόνη της, έχοντας τη Σταυρούλα (τη γυναίκα που καθάριζε το σπίτι και των γονιών της από πάντα) να έρχεται 3 φορές τη βδομάδα να της κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να της μαγειρεύει. Η Αγγελική έχει αρκετές φορές κατηγορηθεί ως «σνομπ» και «απόμακρη», αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ ζεστός και συναισθηματικός άνθρωπος που όμως η ίδια έχει επιλέξει να το κρύβει αρκετά βαθιά γιατί δεν θέλει να επιτρέψει στον εαυτό της να πληγωθεί ποτέ ξανά από κανέναν. Έτσι, δεν δίνει ποτέ τον χρόνο σε κανέναν να τη μάθει πραγματικά. Είτε χωρίζει, είτε απλώς κρατάει τις αποστάσεις της. Αυτή είναι η άμυνά της και έτσι πορεύεται.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως η Αγγελική έχει έναν πολύ συγκεκριμένο και ιερό στόχο στη ζωή της. Να μάθει που είναι η κόρη της και να προσπαθήσει να τη γνωρίσει και να τη βάλει επιτέλους στη ζωή της. «Με ιντριγκάρει ό,τι παίζω έναν ρόλο μέσα στον υπάρχοντα ρόλο! Η Αγγελική αναγκάζεται να υποκριθεί κάποια άλλη για να πλησιάσει και να γνωρίσει την κόρη της. Μεταμφιέζεται σε οικιακή βοηθό και προσπαθεί να πείσει τους πάντες πως είναι και καλή στη δουλειά της, ενώ δεν έχει απολύτως καμία ιδέα. Έχει ενδιαφέρον να προσπαθείς να κρύψεις μια "φτιαχτή" προσωπικότητα κάτω από ένα ηθελημένα "κακό" παίξιμο» επισημαίνει.  

Η Αγγελική μένει έγκυος σε νεαρή ηλικία και δίνει το παιδί της για υιοθεσία. Ποιος είναι ο λόγος που την οδήγησε να το αναζητήσει 17 χρόνια μετά;

Θα δούμε από τα πρώτα επεισόδια πως η Αγγελική δεν ήθελε ποτέ να δώσει το παιδί της για υιοθεσία, αλλά ήταν απόφαση των γονιών της που θεώρησαν πως ήταν το σωστό, λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Πάντα είχε την επιθυμία να βρει το παιδί της αλλά δεν είχε τις πληροφορίες που θα την οδηγούσαν σε αυτό. Η αναζήτηση ξεκίνησε επειδή η μητέρα της τής έδωσε το στοιχείο που χρειαζόταν ώστε να το ψάξει. 

Μητέρα γίνεσαι ή γεννιέσαι;

Κάποιες γυναίκες επιθυμούν από πολύ νωρίς να γίνουν μητέρες, κάποιες αισθάνονται έτοιμες πολύ αργότερα στη ζωή τους. Μερικές γίνονται στην πορεία χωρίς να το θέλουν ή να το έχουν προγραμματίσει, κάποιες το επιθυμούν και δεν μπορούν κι άλλες γίνονται ενώ δεν θα έπρεπε. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως ο ρόλος της μητέρας ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, ούτε πως είμαστε όλες προορισμένες για αυτό. Δεν πιστεύω σε «καμπανάκια» που χτυπάνε σε συγκεκριμένη ηλικία και θεωρώ πως πρέπει να είναι απολύτως συνειδητή η απόφαση του να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο. Λίγη σημασία έχει αν γίνεσαι ή γεννιέσαι. Σημασία έχει αν θες ή δεν θες. Σημασία έχει να είσαι εκεί για το παιδί σου ή για όποιο παιδί αποφασίσεις να μεγαλώσεις. Να το στηρίξεις και να το σεβαστείς. Να είσαι καλά με τον εαυτό σου και τις επιλογές σου και να μη σε ορίζει το αν έγινες ή όχι μητέρα. 

Είστε από τους ανθρώπους που ονειρεύεστε να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια;

Θα μου άρεσε σαν ιδέα ναι, αλλά δεν μπορώ να πω ό,τι το ονειρεύομαι κιόλας. Θεωρώ πως είναι θέμα τύχης να βρεις ένα σύντροφο με τον οποίο να έχετε κοινά θέλω και αξίες και να είναι σωστό το timing και για τους δυο για δημιουργία οικογένειας. Δεν αρκεί να το θέλει μόνο ο ένας. 

Ποια είναι τα συναισθήματά σας πριν απ’ την πρεμιέρα της σειράς;

Ανυπομονησία! Ετοιμάζουμε κάτι πολύ όμορφο και θα ήθελα να δω αν θα το αγκαλιάσει και ο κόσμος όσο εμείς. Είναι μια δουλειά που τη χαίρομαι πραγματικά και που πιστεύω θα δώσει χαρά και στους τηλεθεατές. Νομίζω πως έχουμε ανάγκη από αισιόδοξες, διασκεδαστικές και ανάλαφρες ιστορίες μέσα σε μια μάλλον μελαγχολική καθημερινότητα. 

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας άκρως ανταγωνιστικής σεζόν. Πώς σχολιάζετε αυτή την έκρηξη της μυθοπλασίας;

Μόνο ως κάτι θετικό μπορώ να το δω μετά από τόσα χρόνια που κυριαρχούσαν τα ριάλιτι και οι φτηνές ξένες παραγωγές. Εύχομαι μόνο οι σταθμοί να στηρίξουν όλα τα εγχειρήματα ασχέτως με το τι νούμερα θα φέρουν γιατί δυστυχώς υπάρχει μια ευκολία και ελαφράδα στο να τελειώνουν ξαφνικά ή νωρίτερα σειρές, σα να μη βάζουμε όλοι την ψυχή μας σε αυτό που κάνουμε. Καλώς ή κακώς ανταγωνισμός υπάρχει και φέτος είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά αλλά πρέπει να στηρίζονται μέχρι τέλους οι επιλογές και οι άνθρωποι. 

Εσείς τι παρακολουθείτε συνήθως στην ελληνική τηλεόραση;

Στην αρχή της κάθε σεζόν προσπαθώ να δω λίγο απ’ όλες τις νέες σειρές! Τουλάχιστον δύο με τρία επεισόδια να πάρω μια ιδέα. Με αφορά όχι μόνο ως τηλεθεατή αλλά κι ως επαγγελματία. Μου αρέσει να παρακολουθώ φίλους /συναδέλφους και να κάνουμε εποικοδομητική κριτική μεταξύ μας. Δυστυχώς, το ωράριο της δουλειάς δεν μου επιτρέπει να είμαι πιστή σε καμία σειρά για πολύ. Δεν προλαβαίνω να βλέπω ούτε αυτές που συμμετέχω.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλούς ηθοποιούς σε ρόλο παρουσιαστή. Εσείς είναι κάτι που το έχετε σκεφτεί ή σας έχει γίνει κάποια πρόταση;

Έχω παρουσιάσει στο παρελθόν μια ταξιδιωτική εκπομπή. Δεν μπορώ να πω πως αυτό με κάνει και παρουσιάστρια όμως. Δεν μου έχει γίνει άλλη αντίστοιχη πρόταση ούτε το έχω σκεφτεί ξανά. Η παρουσίαση είναι κάτι που το έχεις ή δεν το έχεις, δεν πιστεύω πως διδάσκεται. Και γι’ αυτό δεν πηγαίνει και σε όλους. Έχω παρακολουθήσει ηθοποιούς ως παρουσιαστές που είναι εξαιρετικοί σε αυτό, πολύ καλύτεροι από κάποιους που δηλώνουν παρουσιαστές. Αλλά σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο και το είδος της εκπομπής. Είμαι υπέρ στο να δοκιμάζονται όλοι όσοι θέλουν και πιστεύουν πως μπορούν. Αλλά καλό είναι να μην επαναλαμβάνουμε κάτι που δεν μας ταιριάζει.

Στη σειρά υποδύεστε μία δημοσιογράφο. Ποια η σχέση σας με τα Media; Έχει υπάρξει στιγμή που αισθανθήκατε ότι έχετε αδικηθεί;

Στη σειρά υποδύομαι μια δημοσιογράφο που δεν είναι και πολύ ικανοποιημένη στη δουλειά της. Την ενδιαφέρει η σοβαρή δημοσιογραφία κάτι που δεν καλύπτει όμως το σάιτ, στο οποίο εργάζεται και έρχεται αρκετά συχνά σε αντιπαράθεση με το αφεντικό της. Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο από τα media και το πώς μου έχουν φερθεί. Γνωρίζω τι είναι αυτό που επιδιώκουν να προβάλουν, τι θεωρούν πως «πουλάει» και παρόλο που έχουν γραφτεί κατά καιρούς ανυπόστατα και αβάσιμα πράγματα, δεν έχω νιώσει ποτέ προσβεβλημένη.  

Τι απολαμβάνετε να κάνετε όταν βρίσκετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας;

Απολαμβάνω πολύ το διάβασμα. Είναι κάτι που με ξεκουράζει και με χαλαρώνει. Ξεχνιέμαι και χάνω την αίσθηση του χρόνου μ' ένα καλό βιβλίο. 

Τι είναι αυτό που σας κρατά αισιόδοξη τη σχεδόν δυστοπική εποχή που ζούμε;

Οι άνθρωποι μου.

ειδήσεις τώρακωμωδίαοικιακή βοηθόςOPENοικογένειαΗ δική μας οικογένειαμυθοπλασίαΕλένη Βαΐτσουπρεμιέρασυνέντευξη