Τηλεόραση|15.10.2022 15:45

Ρίζες: Ο Θανάσης Ευθυμιάδης περπατά πάνω σε σπασμένα γυαλιά και η Κλέλια Ρένεση αποκαλύπτει πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία

Newsroom

H σειρά ντοκιμαντέρ «Ρίζες» με τον Θανάση Ευθυμιάδη μάς προτρέπει να διεκδικήσουμε ξανά την ελευθερία μας και το δικαίωμα σε μία πιο όμορφη και δημιουργική ζωή.

Στο επεισόδιο του Σαββάτου (15/10), ο ηθοποιός συνάντησε ανθρώπους που φωτίζουν διαφορετικές πτυχές της ελευθερίας και μας εμπνέουν να κάνουμε το πρώτο βήμα ώστε να ξεφύγουμε από τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και να βρούμε προσωπικό χρόνο ευχαρίστησης, ανεμελιάς και ξεκούρασης.

Σε μία παραλία, δίπλα στην ηρεμία της θάλασσας, ο Θανάσης και η Κλέλια Ρένεση μοιράστηκαν σκέψεις για το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθερία. Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε με ποιους τρόπους καταφέρνει να ζει όσο πιο ελεύθερα μπορεί.

«Είμαι γεννημένη για να διεκδικήσω τον προσωπικό μου χώρο, αλλιώς πελαγώνω, πνίγομαι και είμαι δυστυχής και κάνω τους άλλους γύρω μου δυστυχισμένους. Επειδή έχω αποφασίσει ότι ο μόνος λόγος που αξίζει να ζει κάποιος ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια είναι να κάνει τους άλλους χαρούμενους – και κατ’ επέκταση τον εαυτό σου – δεν θα το χαρίσω αυτό το παιχνίδι. Η έννοια της ελευθερίας είναι μία αστειότητα όταν με το που γεννιέσαι σε έχουν καθορίσει σε φυλή, χρώμα, φύλο, το επίθετό σου, μετά σου δίνει και το όνομά σου και αποτελειώνεται… Κανείς δεν σου λέει: "Ποια είναι η δική σου θρησκεία, η δική σου πατρίδα, η δική σου οικογένεια, πάμε να βρούμε ποιος είσαι εσύ και για ποιο λόγο ήρθες"» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός.

Η Μαρία Γανωτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής στο καταφύγιο Anima, περιηγήθηκε με τον Θανάση στο καταφύγιο, μίλησε για την άγρια ζωή και την ανάγκη προστασίας της και απελευθέρωσε μαζί με τον Θανάση ένα γεράκι. Στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο Θανάσης συνάντησε τον πυροβάτη Γιώργο Βράιλα και πήρε μέρος σε μία τελετή πυροβασίας, η οποία έχει βαθιές ρίζες στον χρόνο.

Τελευταία στάση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όπου ο Ahmad Nadeem, πρόσφυγας από το Πακιστάν, προπονείται καθημερινά. Διερμηνέας και αθλητής με αναπηρία, ο Ahmad αφηγήθηκε συγκινητικά το δικό του πέρασμα προς την ελευθερία, που ξεκίνησε από την παραμονή του στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Σάμο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΘανάσης ΕυθυμιάδηςΚλέλια Ρένεσηελευθερία