Τηλεόραση|28.10.2022 09:11

Αρετή Πασχάλη στο ethnos.gr: «Με τεράστια χαρά και ενθουσιασμό δέχτηκα την πρόταση για τον Έρωτα Φυγά»

Άγγελος Γεραιουδάκης

Συγκλονιστικές ανατροπές και εξελίξεις αναμένεται να παρακολουθήσουμε στα νέα επεισόδια της αγαπημένης σειράς του OPEN, «Έρωτας Φυγάς», καθώς ένα νέο πρόσωπο εισβάλλει στο σημερινό επεισόδιο (27/11) προκειμένου να ταράξει τις ισορροπίες. Ο λόγος για την ταλαντούχα ηθοποιό Αρετή Πασχάλη, η οποία θα υποδυθεί την Ευγενία.

«Η πρόταση προέκυψε από την εταιρεία παραγωγής που έχει αναλάβει τη σειρά και είναι η τέταρτη φορά που συνεργαζόμαστε. Πρώτη φορά ήρθα σε επαφή μαζί τους, ύστερα από ακρόαση που έκανα και επιλέχθηκα για τον ρόλο της Ευγενίας στην σειρά "Ζακέτα να πάρεις". Έπειτα ακολούθησαν δυο τηλεταινίες στα "Νεοκλασικά" (Μιας πεντάρας νιάτα, Οι κληρονόμοι). Έτσι, λοιπόν, μου πρότειναν να έχω τον ρόλο της Ευγενίας στον "Έρωτα Φυγά" και με τεράστια χαρά και ενθουσιασμό δέχτηκα αμέσως την πρόταση, ξέροντας ό,τι για ακόμα μια φορά θα εργαστώ σ' ένα ασφαλές και υγιές καλλιτεχνικό περιβάλλον» λέει, χαρακτηριστικά, η Αρετή Πασχάλη στο ethnos.gr

Η Ευγενία είναι γιατρός και έρχεται να κάνει το αγροτικό της κοντά στον Μιχάλη. Είναι από καλή οικογένεια της Αθήνας, αλλά θέλει να προσφέρει σε μια περιοχή που την έχουν ανάγκη. Έρχεται πιο κοντά με τον Μιχάλη, αλλά στην πορεία εντυπωσιάζεται και από τον Μάρκο, τον οποίο θα συναντήσει πρώτη φορά στο νοσοκομείο. «Αυτό που με γοητεύει περισσότερο στον ρόλο μου είναι ό,τι η Ευγενία είναι είναι ένα ευγενικό πλάσμα, καλλιεργημένο, που όμως περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου» επισημαίνει η ηθοποιός και συνεχίζει: «Το κοινό στοιχείο που θα μπορούσα να πω ό,τι έχω με την ηρωίδα μου είναι η εργατικότητά της. Είναι μια γυναίκα που φαίνεται να είναι παθιασμένη με το επάγγελμά της. Αγαπώ πολύ το επάγγελμά μου και είμαι ευγνώμων και ευτυχής που ζω από αυτό που ονειρευόμουν από παιδί να κάνω».

Μπαίνετε σε μία σειρά που ήδη γνωρίζει επιτυχία. Σας προβλημάτισε καθόλου πώς θα δέσετε με τους υπόλοιπους συντελεστές;

Πράγματι μπαίνω σε μια σειρά μεταγενέστερα από τους υπόλοιπους συναδέλφους και ομολογώ ό,τι λαχταρούσα αλλά και προβληματιζόμουν για το πώς θα ενταχθώ. Ωστόσο, με δέχτηκαν  με ενθουσιασμό και μπήκα στην ροή των γυρισμάτων πολύ φυσικά και αβίαστα.

Πώς είναι η τηλεοπτική συνύπαρξη με τους Σταύρο Σβήγκο και Κώστα Καζανά που έχετε αρκετές σκηνές μαζί;

Η συνύπαρξη με αυτούς τους δυο ανθρώπους είναι μια ευτυχής συγκυρία. Επαγγελματίες που ξέρουν πολύ καλά αυτό που κάνουν, με προσήλωση και σεβασμό στους ρόλους που έχουν κληθεί ν' αναλάβουν.

Εκτός από την καθημερινή σειρά του OPEN, συμμετέχετε και στην παράσταση «Σεσουάρ για Δολοφόνους» σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο θεατρικό έργο να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία;

Το «Σεσουάρ για Δολοφόνους» είναι μια παράσταση που αγαπώ ιδιαιτέρως, γιατί όλα έχουν δέσει τόσο αρμονικά και δεν γίνεται να μην περάσει κάποιος καλά είτε ως ηθοποιός είτε ως θεατής. Ένα από τα συστατικά, λοιπόν, που κάνει αυτήν την παράσταση να έχει μεγάλη επιτυχία είναι το διαδραστικό της σκέλος. Το κοινό συμμετέχει μ' ενεργό τρόπο στην εξέλιξη του έργου και θεωρώ πως αυτό αρέσει πολύ στον κόσμο! Βλέπω τους θεατές να χαίρονται και να το απολαμβάνουν πραγματικά. 

Πώς είναι να συνεργάζεστε με τον σύντροφό σας; Το προσωπικό στοιχείο μπλέκεται στη σχέση ανάμεσα στον ηθοποιό και τον σκηνοθέτη;

Είναι η δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Νικορέστη. Η πρώτη ήταν στο «Μιστέρο Μπούφο» στο θέατρο Άνεσις. Λειτουργούμε αμιγώς επαγγελματικά και αυτό βοηθά σε μια υγιή συνύπαρξη γι' αυτό άλλωστε συνεργαζόμαστε και φέτος.

Έχετε αποκτήσει μαζί ένα παιδί. Πόσο σας άλλαξε ως άνθρωπο η μητρότητα;

Η μητρότητα μου μεγέθυνε την αγάπη για την ζωή! Αγαπώ την ζωή ,πάντα την αγαπούσα! Τώρα ακόμα περισσότερο γιατί έχω αυτό το πλάσμα!

Τι αγωνίες έχετε ως μητέρα ενός αγοριού που μεγαλώνει σε μία κοινωνία που υπάρχουν έντονα περιστατικά βίας;

Ανησυχώ πολύ για όλα τα παιδιά του κόσμου! Τα παιδιά είναι η αλήθεια, η αγνότητα και το μόνο που πρέπει να λαμβάνουν είναι αγάπη. Είναι καταδικαστέα η οποιαδήποτε μορφής βίας και ειλικρινά δεν το χωράει το μυαλό μου πως τόσα παιδιά υποφέρουν και υπόκεινται σε βία.

Αν μπορούσατε ν’ αλλάξετε κάτι στον κόσμο, ποιο θα ήταν αυτό;

Αν μπορούσα θα εξαφάνιζα οτιδήποτε εμπεριέχει βία. Θα εξαφάνιζα τον ρατσισμό, τους πολέμους τη φτώχεια και θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να έχουν συντροφιά. Να έχουν ανθρώπους στο πλάι τους που να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και νοιάξιμο! Είναι πολύ όμορφο να μοιράζεσαι τη ζωή, να έχεις συνοδοιπόρους.

Τι ονειρεύεστε να έρθει στη ζωή σας;

Αυτό που θέλω στη ζωή μου είναι να μην σταματήσω ποτέ να διεκδικώ τα όνειρα μου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταύρος ΣβήγκοςγιατρόςσυνέντευξηΈρωτας Φυγάςειδήσεις τώραΝικορέστης ΧανιωτάκηςΑρετή ΠασχάληOPEN