Τηλεόραση|18.09.2023 15:45

Στην κορυφή της τηλεθέασης ο «Ερωτας Φυγάς»: 800.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν την πρεμιέρα

Newsroom

Σαρωτική ήταν η πρεμιέρα της καθημερινής δραματικής σειράς εποχής του OPEN «Ερωτας Φυγάς», η οποία τερμάτισε πρώτη στους πίνακες τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού.

Το χθεσινό συγκλονιστικό επεισόδιο σημείωσε μέσο όρο 22,7% στο σύνολο και 11,7% στο δυναμικό κοινό 18-54. Χαρακτηριστικό είναι πως την πρεμιέρα του «Ερωτα Φυγά» παρακολούθησαν 797.196 τηλεθεατές.

Δυνατή αίσθηση προκάλεσε η σειρά επίσης και στoυς χρήστες του Χ (πρώην Twitter), με διθυραμβικά σχόλια για τις μοναδικές ερμηνείες των αγαπημένων τους ηθοποιών. Συγκεκριμένα, η συγκινητική σκηνή με την Πέμυ Ζούνη συγκέντρωσε αρκετά σχόλια. «Η Μαργετα δέχτηκε την απόλυτη βία και τον εξευτελισμό στον γάμο της. Εμεινε μόνο για τον γιο της. Τα τραύματα της την έκαναν σίδερο για να επιβιώσει» έγραψε κάποιος. 

«Η Μαργέτα διαλυμένη. Μια ζωή ζούσε για τον Ιάσονα. Όσο κι αν την απαξίωσε στο παρελθόν, μάνα είναι. Μια μάνα διαλυμένη στη σκέψη ότι θα τον χάσει. Κι ο Στέφανος, η μεγάλη της αγάπη, δίπλα της, συμπαραστάτης και απάγκιο. Μια αγκαλιά για να ακουμπήσει τον πόνο της» άνέφερε κάποιος άλλος.

Ο «Ερωτας Φυγάς», με τη δυνατή ιστορία, την ιδιαίτερη κινηματογραφική αισθητική, το πολυπρόσωπο καστ και τους διακεκριμένους συντελεστές, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, διαγράφοντας μια σταθερά και εντυπωσιακά ανοδική πορεία, από το ξεκίνημα της μετάδοσής της, μέχρι και το τέλος της πρώτης σεζόν. Από το πρώτο επεισόδιο έως και το φινάλε του πρώτου κύκλου, η σειρά σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, ενώ καθημερινά ήταν στις πρώτες θέσεις των trends του Χ (πρώην Twitter).

Στα νέα επεισόδια, θα δούμε την Αννα Αδριανού, τον Γιώργο Παπαγεωργίου, τον Αλέξανδρο Δαβίλα, την Ανδριάνα Σαράντη και τη Γιολάντα Καλογεροπούλου να εισβάλλουν στη σειρά, αλλάζοντας τις ισορροπίες στις ζωές των πρωταγωνιστών. Η συνέχεια της ιστορίας βρίσκει τις ζωές όλων στην κόψη του ξυραφιού. Η λογική έχει παραδοθεί στα πιο βαθιά και μύχια ένστικτα. Η απόγνωση οπλίζει το χέρι της Αλεξάνδρας και το στρέφει εναντίον του Ιάσονα, ο οποίος μοιραία πληρώνει τα λάθη του. Ο Μάρκος προσπαθεί ξανά να τη σώσει, αλλά για ακόμη μια φορά τα εμπόδια φαντάζουν ανυπέρβλητα. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις φέρνουν μια εκκωφαντική σιγή στο Κιάρι που κάνει όσους ήταν μέχρι τώρα σιωπηλοί μάρτυρες, αν όχι συνένοχοι, να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους. Νέες συμμαχίες γεννιούνται, που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ.

Στο χείλος του γκρεμού η Αλεξάνδρα 

Η ζωή της Αλεξάνδρας βρίσκεται στα χέρια της συγκρατούμενής της, Γιώτας, που ετοιμάζεται να εκτελέσει το φονικό σχέδιο του Κοντογιάννη. Τελευταία στιγμή το μετανιώνει και την αφήνει να ζήσει. Ο Μάρκος αγωνιά για την τύχη της Αλεξάνδρας, η οποία έχει αφεθεί στη μοίρα της, αρνούμενη να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Αναλαμβάνει δράση και προσλαμβάνει έναν δικηγόρο από την Αθήνα για να την υπερασπιστεί. Η Μαργιέτα που επιθυμεί και αυτή την ελευθερία της Αλεξάνδρας, αποφασίζει να τη βοηθήσει. Έτσι, πηγαίνει στη δίκη και καταθέτει υπερασπιζόμενη τη γυναίκα, αφήνοντας πρόεδρο, εισαγγελέα, ακροατήριο άφωνους… και τον Ιάσονα πιο οργισμένο από ποτέ. Την ίδια ώρα, ο γιος της αναρρώνει από τις πληγές του, ωστόσο, έχει αρνητικά συναισθήματα για την Αλεξάνδρα, εξαιτίας όσων έχουν προηγηθεί.

Η Αθηνά πεθαίνει και τους βυθίζει όλους στο πένθος

Η Αθηνά πεθαίνει, ενώ αφήνει από ένα γράμμα στον καθένα για να τους αποχαιρετήσει. Ο Μιχάλης, βρίσκει τα χάπια της κάτω από το μαξιλάρι και καταλαβαίνει ότι η γιαγιά δρομολόγησε το θάνατο της. Ο Στέφανος, ειδοποιείται από τη Ρηνιώ και σπεύδει να συμπαρασταθεί στη Μαργέτα που είναι απαρηγόρητη. Ο Μάρκος, δωροδοκεί τον φύλακα των φυλακών για να αφήσει την Αλεξάνδρα να βγει εκτός φυλακής για λίγο, ώστε να αποχαιρετήσει τη γιαγιά της. Η Ευγενία, που αναρρώνει από την απόπειρα αυτοκτονίας, έχει πάρει απόφαση να φύγει οριστικά με το παιδί της για την Αθήνα.

Ο Μάρκος, λίγο πριν επιστρέψει την Αλεξάνδρα στη φυλακή, της προτείνει να το σκάσουν και να ζήσουν κυνηγημένοι αλλά επιτέλους μαζί. Εκείνη του κόβει τα φτερά και τον επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. Ο Μάρκος βουλιάζει στην απελπισία του, ώσπου ο Στέφανος τον ενημερώνει για την απόφαση της Ευγενίας να φύγει για πάντα με το παιδί. Ο Μάρκος την προλαβαίνει στο σταθμό και της ζητά να μείνει. Επιστρέφει στο σπίτι του Στέφανου και καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να συνυπάρξει με την Ευγενία για χάρη του γιου τους.

Εξαφανίζεται η μικρή Μαρίνα

Η οικογένεια Δεμερτζή προσπαθεί ακόμα να συμφιλιωθεί με την απώλεια της γιαγιάς Αθηνάς. Οι επενδυτές από την Αθήνα βάζουν σε εφαρμογή τα δολοφονικά τους σχέδια εναντίον όσων τους στάθηκαν εμπόδιο στις επιχειρηματικές τους βλέψεις, με πρώτο στόχο τον Στέφανο. Ο Ιάσονας συνεχίζει να στερεί από την Αλεξάνδρα τα παιδιά της με την ίδια να βρίσκεται σε απόγνωση. Η Μαργέτα του ζητά επίμονα να μάθει πού τα έχει πάει, αλλά εκείνος αρνείται πεισματικά να της το πει. Την ίδια στιγμή, η μικρή Μαρίνα εξαφανίζεται και σημαίνει συναγερμός στο αρχοντικό των Δεμερτζήδων.

Η εξαφάνιση της Μαρίνας έχει συγκλονίσει όλο το Κιάρι που βρίσκεται επί ποδός ώστε να εντοπίσει το χαμένο κορίτσι. Την ώρα που η Γεωργία πεθαίνει από την αγωνία της σχετικά με την Μαρίνα, η Ευγενία συνεχίζει να παρεξηγεί κάθε κίνηση του Μάκρου και η Νότα προσπαθεί να την ηρεμήσει. Η Αλεξάνδρα ξεκινά να διδάσκει γραφή και ανάγνωση στις συγκρατούμενές της, αλλά οι αιφνίδιοι πόνοι που αισθάνεται ανατρέπουν τα σχέδιά της.

Η Ευγενία φτάνει στα άκρα

Η Αλεξάνδρα νοσηλεύεται με οξεία δηλητηρίαση, σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, ο Μιχάλης αποδεικνύει ότι πίσω απ’ την καταγγελία εναντίον της Νάντιας είναι η Ελπίδα. Διαδίδεται πως ο Ιάσονας έβαλε να δηλητηριάσουν τη γυναίκα του, ωστόσο κι άλλες κρατούμενες αρχίζουν να έχουν ανάλογα συμπτώματα. Το κλίμα μεταξύ Στέφανου και Μαργέτας αρχίζει κάπως να θερμαίνεται. Ο Νικόλας εξομολογείται στην Άννα πως τη σκέφτεται. Η Ευγενία με ενοχές λέει στη Νότα πως εύχεται να πεθάνει η Αλεξάνδρα. Τότε, η Νότα μπαίνει κρυφά στο δωμάτιο νοσηλείας της Αλεξάνδρας, αποφασισμένη να δώσει η ίδια ένα τέλος στη ζωή της Αλεξάνδρας

Ένταση, αγωνία και δράση. O δεύτερος κύκλος του «Έρωτα Φυγά» έρχεται και θα καθηλώσει! Καθημερινά, στις 20:00 στο OPEN.

TwitterOPENειδήσεις τώραΈρωτας ΦυγάςΠέμη Ζούνη