Τηλεόραση|30.10.2023 16:15

Real Housewives: Η έρευνα του Vanity Fair για το ριάλιτι - Η ψεύτικη πολυτέλεια και η «βιομηχανία ψυχικής εξόντωσης»

Newsroom

Το Vanity Fair σχεδιάζει να δημοσιεύσει μια «εμπεριστατωμένη» έρευνα για τη «περίπλοκη» σχέση τoυ BravoTV με τις πρωταγωνίστριες του franchise Real Housewives.

Δημοσιογράφος του Vanity Fair πήρε συνεντεύξεις από μέλη του καστ και πηγές κοντά στις σταρ των Real Housewives για περίπου έξι μήνες, όπως αναφέρει το Page Six. Η έρευνα θα εξετάζει την «ιδιαίτερα απαιτητική επαγγελματική ζωή» των σταρ, τι δέχτηκαν να εγκαταλείψουν όσον αφορά την ιδιωτική τους ζωή και «την εικόνα τους, την ψυχική τους υγεία και τη σχέση τους με το αλκοόλ» προκειμένου να διατηρήσουν τους ρόλους τους.

'[Η δημοσιογράφος] θα εμβαθύνει πραγματικά σε όσα περνούν οι γυναίκες και σε όσα αναμένονται από αυτές ως μέλη του καστ και μέλη της «οικογένειας Bravo», ανέφερε η πηγή.

Η είδηση ακολουθεί την αποκάλυψη της πρώην πρωταγωνίστριας των Real Housewives of New York, Bethenny Frankel, 52 ετών, που πρόσφατα ορκίστηκε να αποκαλύψει τη «συστημική σήψη» στα παρασκήνια των επιτυχημένων προγραμμάτων.

 

Η DailyMail.com επικοινώνησε με εκπροσώπους του Vanity Fair και του Bravo. «Νομίζω ότι θα εξηγήσει πολλά που οι θαυμαστές δεν βλέπουν ή δεν καταλαβαίνουν το πώς λειτουργεί πραγματικά», πρόσθεσε η πηγή. Το αποκαλυπτικό άρθρο φέρεται να πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις πηγές, στις συνεντεύξεις θα εμφανίζονται κάποιοι σταρ που θα προβληματίζονται για το τι έχουν «εγκαταλείψει» για να εμφανιστούν στη δημοφιλή σειρά. Θα αναφερθούν επίσης στο αν άξιζε τον κόπο και το πόσο αισθάνονται ότι είχαν τον έλεγχο, εκ των υστέρων.

Το άρθρο θα εμβαθύνει επίσης στα πρωτόκολλα του Bravo για τον χειρισμό της ευημερίας των σταρ και πόσο αποτελεσματικά είναι. Το δημοσίευμα έρχεται μετά τα δημόσια παράπονα ορισμένων πρώην αστέρων του Bravo για το τι αναμενόταν από αυτούς όσο δούλευαν με το δίκτυο.

 

«Για να είσαι επιτυχημένος στο ριάλιτι πρέπει να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς»

Πιο πρόσφατα η Frankel αποκάλυψε ότι δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον του Bravo ή της μητρικής του εταιρείας NBC για το υποτιθέμενο «τοξικό περιβάλλον» στα ριάλιτι σόου.

Η πρώην πρωταγωνίστρια των Real Housewives of New York, μέσω του προφίλ της στο Instagram νωρίτερα αυτόν το μήνα θέλησε να ξεκαθαρίσει τη στάση της. «Δεν έχω προσλάβει δικηγόρους ούτε κάνω μήνυση», έγραψε στην ανάρτηση της. (...) αγωνίζομαι για συστηματική αλλαγή σε έναν κατεστραμμένο θεσμό. Αυτό δεν είναι μόνο μια αναμέτρηση μέσα σε μια βιομηχανία, αλλά και με τον εαυτό μου...». 

Η Frankel ξεκίνησε τη μακροσκελή δήλωσή της αναλογιζόμενη τη συμμετοχή της στο δημοφιλές franchise, υποστηρίζοντας ότι πέτυχε δημιουργώντας «συγκρούσεις και κρίσεις« με τις συμπαίκτριές της, τις οποίες «έκανε ότι γνώριζε».

Είπε ότι πλέον πέρασε χρόνο με τις γυναίκες εκτός παραγωγής, άρχισε να τις εκτιμά και αναρωτήθηκε αν το «τοξικό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για την τηλεθέαση» επηρέασε τις σχέσεις τους κατά την έναρξη των γυρισμάτων. «Για να είσαι επιτυχημένος στο ριάλιτι πρέπει να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς, το να μην είσαι βρώμικος είναι σαν να απολύεσαι», εξήγησε. «Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει σε αυτό το παιχνίδι μηδενικής αξίας όπου άνθρωποι σαν εμένα πλουτίζουν και όσοι δεν ακολουθούν κάποια στρατηγική χρεοκοπούν ή ακυρώνονται».

Η Frankel είπε ότι ήταν «καλή στο παιχνίδι» επειδή ήταν «απένταρη και απελπισμένη» και «το ήθελε τόσο πολύ». «Οι ατάκες μου και τα γρήγορα λόγια μου (που δημιουργήθηκαν και ενισχύθηκαν από μια δυσλειτουργική παιδική ηλικία) συχνά εις βάρος των άλλων, με ανέβασαν στις τάξεις αυτού του τοξικού βόθρου. Αυτό το μέσο εκμεταλλεύεται και κερδίζει από τους συναισθηματικά ελαττωματικούς και κατεστραμμένους».

 

Η μεγιστάνας του lifestyle brand Skinny Girl ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήξερε σε τι υπέγραψε» όταν εντάχθηκε στο καστ των Real Housewives το 2008, αλλά δήλωσε ότι «θα το έκανε ξανά για να μην είναι απένταρη και φοβισμένη».

Ωστόσο, η Frankel δέχτηκε αντιδράσεις για αυτό το κομμάτι της ανάρτησης στο Instagram και το διευκρίνισε στη λεζάντα της, γράφοντας: «Το ότι είπα ότι θα το έκανα ξανά σημαίνει ότι ήμουν φοβισμένη & απελπισμένη και αυτό είναι που εκμεταλλεύονται σε όλους μας. Μπορώ να σας το εξηγήσω. Δεν μπορώ να το καταλάβω για εσάς και δεν έχω καμία αμφιβολία για τα συναισθήματα ή τις πράξεις μου σχετικά με αυτό. Ξέρω ότι είμαι σωστή».

Όσο για τους επικριτές που κατακεραύνωσαν τη Frankel επειδή «δάγκωσε το χέρι» που την τάιζε, εκείνη αντεπιτέθηκε λέγοντας: «Το χέρι αξίζει να δαγκωθεί».

 

Εν τω μεταξύ, η πρώην πρωταγωνίστρια των Real Housewives of Atlanta, Nene Leakes, 55 ετών, ισχυρίστηκε στο παρελθόν ότι δέχτηκε «πολλή άδικη μεταχείριση» ως μαύρη γυναίκα στο Bravo.

Τον Απρίλιο του 2022 μήνυσε το Bravo, τον Andy Cohen και την NBCUniversal, υποστηρίζοντας ότι βίωσε «συστημικό ρατσισμό» κατά τη διάρκεια της θητείας της στις Real Housewives of Atlanta και ότι τα παράπονά της έπεσαν στο κενό. Μέχρι τον ίδιο Αύγουστο, ωστόσο, κατέθεσε νομικά έγγραφα για να απορρίψει επίσημα την υπόθεση μαζί με «όλους τους ισχυρισμούς που προβάλλονται» στην αγωγή.

Μηνύσεις για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση

Από την Bethenny Frankel μέχρι τη NeNe Leakes, οι σταρ των ριάλιτι του Bravo που έχουν κάνει καταγγελίες για την αντιμετώπιση που είχαν από το κανάλι, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο μπάτλερ του Real Housewives: Ultimate Girls Trip έχει καταθέσει μήνυση για σεξουαλική επίθεση, αναφέρει νέο δημοσίευμα της Daily Mail. 

Πολλές σταρ του Bravo έχουν ξεσπάσει κατά του δικτύου τα τελευταία χρόνια, με τις NeNe Leakes και Bethenny Frankel να πρωτοστατούν, τόσο νομικά, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Bravo έχει καθιερωθεί εδώ και καιρό ως ο προορισμός για ριάλιτι σόου, εν μέρει χάρη στην τεράστια επιτυχία του The Real Housewives of Orange County το 2006 και των πολλών spin-offs του franchise που ακολούθησαν.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μια πληθώρα αστέρων και μελών του προσωπικού που σχετίζονται με τα μεγαλύτερα προγράμματα του δικτύου έχουν εκφράσει ισχυρισμούς για «συστημικό ρατσισμό», «εκμετάλλευση» και «άδικες μισθολογικές διαφορές» - με αρκετούς από αυτούς να καταθέτουν ακόμη και νομικές αγωγές κατά του Bravo και της μητρικής του εταιρείας, NBCUniversal.

Τον Αύγουστο, μια επιστολή-βόμβα αποκάλυψε ότι 80 ριάλιτι σταρ είχαν ενωθεί για να κατηγορήσουν το δίκτυο ότι «καλύπτει τη σεξουαλική βία, ανέχεται το revenge porn, εκμεταλλεύεται ανηλίκους και αρνείται τη θεραπεία ψυχικής υγείας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι ο μπάτλερ Marco Vega - ο οποίος εργάστηκε και εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν του Real Housewives: Ultimate Girls Trip - κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

Στη μήνυσή του, ο Vega δήλωσε ότι «παρενοχλήθηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς στο Blue Stone Manor της Dorinda Medley, υποστηρίζοντας ότι τον χαστούκισε στους γλουτούς η Phaedra Parks, 49, και ότι τον «έγδυσε με τη βία» η Brandi Glanville, 51, η οποία του έσκισε το πουκάμισο.

Ο Marco Vega μηνύει το Bravo για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση, ζητώντας χρηματική αποζημίωση, αμοιβή δικηγόρων, έξοδα και δαπάνες της αγωγής. Στα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του People και του TMZ, ο ίδιος δήλωσε ότι προσλήφθηκε για τη δεύτερη σεζόν του spin-off του Housewives, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα στην έπαυλη της Medley στο Berkshires τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις συνέβησαν μετά την πρόσληψη μιας γυναίκας για να κάνει στριπτίζ για το καστ. Ισχυρίζεται ότι οι παραγωγοί της σειράς του είπαν «πήγαινε να κάνεις τις γυναίκες να χορέψουν»!

Η αγωγή αναφέρει ότι το μέλος του καστ Jill Zarin, 59 ετών, ανησυχούσε για τις μεγάλες ποσότητες μπέρμπον που καταναλώνονταν. «Εννοώ ότι το μπέρμπον είναι ένα βαρύ ποτό. Κάτι που πρέπει να πίνεται και όχι να γίνεται υπερκατανάλωση. Φοβάμαι λίγο για το τι πρόκειται να συμβεί», δήλωσε η Zarin, σύμφωνα με τη μήνυση.

Ο Vega ισχυρίστηκε ότι αφού τελείωσαν τα γυρίσματα τη νύχτα, επέστρεψε στο ξενοδοχείο του και είπε στη γυναίκα του τι συνέβη. Ισχυρίστηκε ότι εκείνη αναστατώθηκε και ο γάμος του πέρασε κρίση μετά την προβολή του υλικού.

Με πληροφορίες απο Daily Mail

ειδήσεις τώραReal Housewives