Τηλεόραση|02.11.2023 18:42

Κορίννα Ντουλλάαρτ: «Eγινα ηθοποιός γιατί η δική μου πραγματικότητα δεν μου άρεσε» - Ποια είναι η πρωταγωνίστρια του Milky Way

Newsroom

Η πολυαναμενόμενη σειρά «Milky Way» του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, Βασίλη Κεκάτου, κάνει πρεμιέρα στο MEGA, σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 23:10. 

Η νεαρή πρωταγωνίστρια, Κορίννα Ντουλλάαρτ, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» και μίλησε για τον ρόλο και τη ζωή της. «Η σειρά μιλάει για μία κοπέλα που είναι 17 ετών, μεγαλώνει στην επαρχία κι έχει όνειρο να πάει στην Αθήνα να γίνει χορεύτρια. Όταν μαθαίνει ότι έχει μείνει έγκυος βλέπει τα όνειρά της να "γκρεμίζονται". Στην πορεία της θα υπάρξουν άνθρωποι που θα τη βοηθήσουν κι άλλοι που την καταπιέζουν».

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό που θα αγγίξει περισσότερο τους τηλεθεατές είναι ότι περιγράφει την ίδια την πραγματικότητα. «Η ηρωίδα μου δείχνει πώς θα αντιδρούσε πραγματικά μία κοπέλα αν της συνέβαινε αυτό (η εγκυμοσύνη). Ακόμα και φίλες της που νόμιζε ότι θα ήταν εκεί για αυτή τσακώνονται μαζί της κι έτσι ούτε αυτές δεν είναι δίπλα της» απάντησε.

Όσο για το πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, δήλωσε: «Μου φαινόταν πάντα πολύ ενδιαφέρον. Ίσως επειδή η δική μου πραγματικότητα δεν μου άρεσε, θεωρώ ότι είναι μαγεία να έχεις την ευκαιρία να ζεις και να καταλαβαίνεις ήρωες μέσα από την Τέχνη».

Για τα πρώτά της επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Βασίλη Κεκάτο ανέφερε: «Στην αρχή ήμουν με πολύ άγχος. Στις δραματικές σχολές στην Ελλάδα δεν μαθαίνουν σινεμά. Ηταν κάτι τελείως καινούργιο για εμένα. Ο Βασίλης Κεκάτος ήταν σαν δάσκαλος για εμένα και με βοήθησε κι έμαθα κάτι καινούργιο. Στο τέλος όμως ένιωθα ότι έχω χτίσει ένα άλλο χαρακτήρα, ότι έχω ζήσει μία άλλη ζωή, ήταν περίεργο».

Ποια είναι η Κορίννα Ντουλλάαρτ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά είναι μισή Ολλανδέζα από τη μεριά της μαμάς της. Στις συνεντεύξεις της έχει πει ότι ήταν λίγο δύσκολο, κλειστό και μοναχικό παιδί. Ενα αγοροκόριτσο, κάτι που δεν έκανε πολύ εύκολη τη σχέση της με τους συμμαθητές και τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας της.

Μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά η μητέρα της διαφωνούσε. Ετσι βρήκε άλλες διεξόδους καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως τη ζωγραφική και τη μουσική. Είχε λόγω φωνής και ταλέντου, έφεση στην όπερα. Ηταν έτοιμη να φύγει στο Αμστερνταμ για σπουδές στο λυρικό τραγούδι, όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο και δήλωσε στους γονείς της ότι είχε αποφασίσει τελικά ν' ασχοληθεί με την υποκριτική.

Σπούδασε στο θέατρο Τέχνης. Δεν έχει δει καμία ελληνική σειρά, αλλά έχει παρακολουθήσει πολλές ξένες ταινίες. Ο Βασίλης Κεκάτος την είδε και την ξεχώρισε στις διπλωματικές εξετάσεις της σχολής της. Στη συνέχεια, της πρότεινε να συνεργαστούν στα σποτ που ετοίμαζε για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Εκείνη δέχτηκε την πρόταση, η συνεργασια έγινε, αλλά στη συνέχεια ήρθε η πανδημία.

Δεν ξέρει αν θα κάνει ξανά τηλεόραση μετά το Milky Way. Την τρομάζει η υπερέκθεση, αγαπά την ηρεμία της και διαφωνεί με την κουλτούρα του θαυμασμού των celebrities. Είναι ένα κορίτσι της γενιάς της. Την απασχολούν θέματα, όπως η βία, ο σεξισμός, η κλιματική αλλαγή και ονειρεύεται έναν κόσμο χωρίς φυλακές.

Η εγκυμοσύνη, ο χορός και η Ελένη Φουρέιρα 

Στο Milky Way υποδύεται με μαεστρία τη Μαρία, μία μαθήτρια Λυκείου. Ζει κάπου πολύ μακριά από την Αθήνα και το μόνο που την κρατά ζωντανή είναι το Αθηναϊκό Όνειρο.

Θέλει να δραπετεύσει από τον μικρόκοσμό της, από έναν τόπο θαμμένο στο χιόνι και την πλήξη, με ίντερνετ πιο αργό και από την αργόσυρτη ζωή της, από το φτωχικό της σπίτι και τη μίζερη καθημερινότητά της και να γίνει χορεύτρια της Ελένης Φουρέιρα, της «Queen» όπως την αποκαλεί με τις φίλες της, με τις οποίες, πάνω κάτω μοιράζονται την ίδια φαντασίωση.

Μετρά αντίστροφα μέχρι να τελειώσει το Λύκειο, όταν όμως ανακαλύψει ότι είναι έγκυος, ο χρόνος θα σταματήσει απότομα και θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δίλημμα: τι θέλουν οι άλλοι να κάνει και τι θέλει η ίδια να γίνει.

Τι θα δούμε στην πρεμιέρα

Σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Ζει με τους γονείς και τη γιαγιά της. Βαριέται σχεδόν τα πάντα, εκτός από τις τέσσερις φίλες της, την Αθηνά, την Κάτε, τη Βίρνα και τη Σία με τις οποίες χορεύουν μαζί, όταν δεν πλήττουν στην τάξη. Kάνει παρέα

και με το αγόρι της, τον Τάσο, που δουλεύει στο βενζινάδικο της περιοχής. Η άφιξη του Τζο στην πόλη, ενός queer gay αγοριού, θα διαταράξει για λίγο την σχολική ανία. Όταν η Μαρία αρχίζει να νιώθει αδιαθεσία, αποφασίζει να κάνει τεστ εγκυμοσύνης στις τουαλέτες του σχολείου κρυφά από όλους. Ο χρόνος σταματά. Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

πρεμιέραειδήσεις τώραMilky WayMEGAΒασίλης Κεκάτος