Τηλεόραση|02.01.2024 17:55

Νίκος Αλιάγας: Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του στη Γαλλία – Περιπετειώδης καταδίωξη και σύλληψη των δραστών

Newsroom

Με περιπετειώδη τρόπο μπήκε το 2024, για τον διάσημο παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα. Τι συνέβη; Διαρρήκτες επιχείρησαν αν εισβάλουν στο σπίτι του, στη Γαλλία, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Le Parisien, οι δράστες δεν κατάφεραν να διαρρήξουν το σπίτι, παρά μόνο να προκαλέσουν ζημιές, και συνελήφθησαν. Ο παρουσιαστής δεν βρισκόταν στο χώρο εκείνη τη στιγμή.

Καταδίωξη

Ήταν ένα συνεργείο της αστυνομίας που πιθανώς έβαλε τέλος στο σχέδιο των υπόπτων. Γύρω στις 3.30 π.μ. (ώρα Γαλλίας), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαύρο Citroen DS σταθμευμένο κατά μήκος ενός εύπορου κατοικημένου δρόμου που περνά δίπλα από το Bois de Vincennes. Καθώς περνούσαν, τα πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτό έφυγαν με σβηστά φώτα και αρνήθηκαν να υπακούσουν.

Ακολούθησε καταδίωξη στους παρακείμενους δρόμους μέχρι το Nogent-sur-Marne, όπου το Citroen DS σταμάτησε με σφοδρότητα όταν προσέκρουσε σε κεντρικό κράσπεδο και σε ένα δέντρο. Τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τελικά τέθηκαν υπό κράτηση. Στο αυτοκίνητό τους, η αστυνομία ανακάλυψε εξοπλισμό που δεν άφηνε πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις των υπόπτων: μπαλακλάβες, γάντια, χοντρή αυτοκόλλητη ταινία.

Ζημιές στην πύλη και την μπροστινή πόρτα

Επιστρέφοντας στο Fontenay-sous-Bois, η αστυνομία εξέτασε την περιοχή γύρω από το σπίτι μπροστά από το οποίο είχε σταθμεύσει το DS. Σύμφωνα με την έκθεση, η πύλη της κατοικίας είχε παραβιαστεί και η μπροστινή πόρτα είχε υποστεί ζημιές, με μια τρύπα πάνω από την κλειδαριά. Ωστόσο, οι εισβολείς δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο σπίτι επειδή είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Ο Νίκος Αλιάγας, ιδιοκτήτης του σπιτιού, απουσίαζε την ώρα της απόπειρας διάρρηξης, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανακάλυψε το όνομά του σε ασφαλιστικό έγγραφο που είχε αφήσει σε ανοιχτό αυτοκίνητο στην αυλή του σπιτιού. Έχει κληθεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο για να δώσει αναφορά.

αστυνομίαΝίκος Αλιάγαςδιάρρηξηειδήσεις τώραδιαρρήκτεςΓαλλία